Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Το τριήμερο 19 έως 21 Μαρτίου η Γυναικεία χορωδία του Δήμου Κεφαλονιάς υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου της Άγγελου Μουρελάτου βρέθηκε στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Κολεγίου Αθηνών – Κολεγίου Ψυχικού  και του Μουσείου «Γεωργίου Δροσίνη» , με σκοπό να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο μουσικό αφιέρωμα στα μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή Γεωργίου Δροσίνη.
   Έτσι την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί η 25μελής χορωδία μας υπό την διεύθυνση του κυρίου Άγγελου Μουρελάτου και την συνοδεία στο πιάνο της κυρίας Ευαγγελίας Φραγκιά έδωσαν την πρώτη συναυλία στο κατάμεστο θέατρο του κολεγίου Ψυχικού, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων για το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της χορωδίας.      Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορωδία μας συνεργάστηκε με το ΄Β Γυμνάσιο Αργοστολίου και τους υπεύθυνους καθηγητές κυρία Αλίκη Γαλιατσάτου και κυρία Αφροδίτη Κουτσογιάννη στα πλαίσια του προγράμματος «Ο Γεώργιος Δροσίνης , γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τριών σχολείων».

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Γυναικεία χορωδία έδωσε την μεγάλη της συναυλία στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου της Κηφισιάς, όπου απέσπασε πλήθος συγχαρητηρίων από τους θεατές, που είχαν κατακλείσει από νωρίς το Πνευματικό κέντρο. Η χορωδία ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Δροσίνη εναρμονισμένα από τον Μαέστρο της για Γυναικεία χορωδία εντυπωσιάζοντας το ακροατήριο.
   Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κύριος Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος μίλησε για την σπουδαιότητα που έχουν τέτοιες δράσεις πολιτισμού σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, που περνάει η πατρίδα μας και έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές.
   Στην ίδια εκδήλωση η φιλόλογος κυρία Αλίκη Γαλιατσάτου μίλησε για το έργο του Γ. Δροσίνη αναλύοντας όλες τις πτυχές του σπουδαίου ποιητικού του έργου, ενώ μαθητές του Β΄ Γυμνασίου Αργοστολίου απήγγειλαν ποιήματα του.
   Για την επιτυχία αυτής της αποστολής η ΚΕΔΗΚΕ θέλει να ευχαριστήσει πλήθος προσώπων και φορέων.

Το Β΄ Γυμνάσιο Αργοστολίου και τους καθηγητές Νίκο Βουτσινά – Αλίκη Γαλιατσάτου – Αφροδίτη Κουτσογιάννη καθώς και στην σχολική σύμβουλο Κεφαλονιάς και Ιθάκης κυρία Δ. Κουμαριώτη για την άριστη συνεργασία για την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Το σύλλογο «Οι φίλοι του Μουσείου  Γεωργίου Δροσίνη»  και την πρόεδρό του κυρία Ε. Βαχάρη για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης – αφιέρωμα στον ποιητή στην Κηφισιά.

Το Κολέγιο Αθηνών – Ψυχικού για την πρόσκληση και την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Στο Δ.Σ του συλλόγου «ΈΥΓΕΡΟΣ»  και ιδιαίτερα την πρόεδρο του κυρία Ανθή Καλογεροπούλου και τον κύριο Παναγιώτη Λυκούδη για την παραχώρηση των γραφείων του συλλόγου για την γενική πρόβα της χορωδίας μας.

Την επιχείρηση Μαρούλης TRAVEL και τον κύριο Β. Μαρούλη για την δωρεάν μεταφορά της χορωδίας μας στην Αθήνα.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους Κεφαλονίτες των Αθηνών που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας και ελπίζουμε ότι και στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

                                                                                        Με εκτίμηση
                                                                              Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ

                                                                     ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ

   








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου