Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ

Ολυμπιακός, Περέιρα

Tρελός ή παλικάρι;

Ο Στέφανος Λεμονίδης αναρωτιέται αν ο Περέιρα είναι τρελός ή παλικάρι για τις επιλογές του στην αποστολή, αλλά και στην ενδεκάδα και καταλήγει ότι όλα θα φανούν στο χειροκρότημα...


Ο Βίτορ Περέιρα έδειχνε ως η ιδανική λύση για τον Ολυμπιακό όταν αντικατέστησε τον Μίτσελ, αφού υπερκάλυψε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και πήρε ένα σαφές προβάδισμα τίτλου ως το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. όπου έκανε... παλαβομάρες. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και στη ρεβάνς με την  "Ένωση" ξάφνιασε πάλι τους πάντες που σκέφτονται πλέον "είναι τρελός ή παλικάρι;" εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων επιλογών του στην αποστολή, αλλά και στην ενδεκάδα, που εμπεριέχουν μεγάλα και πολλά ρίσκα.
Το ματς του ΟΑΚΑ είναι μια πρόκριση, ένας τίτλος για τον σύλλογο και ταυτόχρονα διαβατήριο παραμονής ή αναχώρησης για τον Πορτογάλο τεχνικό, που ίσως ξέρει περισσότερα απ όλους ή δεν ξέρει τι τον περιμένει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μπροστά σε 60.000 θεατές. Θα γνωρίζουμε στο χειροκρότημα τι από τα δυο θα συμβεί.
Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς είναι δυο θέσεις, πέρα από τους περίεργους αποκλεισμούς του Σαντάνα που ήταν ως τώρα βασικός, αλλά και των Αυλωνίτη, Διαμαντάκου για άλλη μια φορά. Εκτός από το σχήμα, παίζονται βασικά δυο θέσεις. Αυτή του τερματοφύλακα με τον Ρομπέρτο να είναι το φαβορί, αλλά κι αυτή του επιτελικού χαφ με τον Φορτούνη και τον Τσόρι να μοιράζονται τις πιθανότητες συμμετοχής στην ενδεκάδα. Από τις τελευταίες προπονήσεις στο Ρέντη  δεν προκύπτουν ξεκάθαρα πράγματα, ακόμη και για το σχήμα που πιθανολογείται  σε ένα  4-4-2 με «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή. Τον Ντοσεβί να λειτουργεί σαν δεύτερος φορ, πλάι στον Χάρα που θα αναλάβει το ρόλο του αντι Μήτρογλου.
Σίγουροι θεωρούνται  οι Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί και Χάρα, με ένατο τον Μιλιβόγεβιτς.  Αν πάντως επιλέξει  ένα 4-2-3-1, ο ένατος  θα είναι ένας εκ των Ντουρμάζ ή Αφελάι. Και θα απομείνει το ερώτημα  Ρομπέρτο ή  Μέγερι, Τσόρι ή Φορτούνης για την τελευταία θέση.
Ο Μέγιερι εδώ και δύο χρόνια είναι μόνιμος στα ματς κυπέλλου (έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια), ενώ ο Ρομπέρτο δεν έχει παίξει ποτέ σε ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Μπορεί όμως να ήρθε ο καιρός να αλλάξει αυτή η τακτική, αφού το ματς είναι υψίστης σημασίας;
Για το δίλημμα Τσόρι-Φορτούνη ο Περέιρα  θεωρεί ότι ο Αργεντινός δεν είναι σε θέση να παίξει  90 λεπτά ή και παράταση αν χρειασθεί.  Κι αν  Περέιρα είχε σκοπό να  δοκιμάσει το ματς στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό, σαν πρόβα τζενεράλε με την ΑΕΚ είχε επιλέξει τους : Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτη, Κασάμι, Τσόρι, Ντοσεβί και Χάρα. Δεν έγινε όμως ο αγώνας και δεν είδαμε αν επρόκειτο για 4-4-2 ή κάποια πατέντα με 4-2-3-1 (με τον Κασάμι αριστερό εξτρέμ).
Στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ μπήκε το ερώτημα "δεν ήξερε, δεν ρώταγε;", τώρα όμως και ξέρει και γνωρίζει, κι αν ο Ολυμπιακός δεν προκριθεί θα πέσει πάνω του όλη το μένος της διοίκησης, αλλά και των φιλάθλων. Μπορεί λοιπόν να γίνει το βράδυ της Τετάρτης ήρωας ή αποδιοπομπαίος τράγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου