Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Παναγής Μπαρμπάτης: Η μεγαλύτερη επένδυση είναι ο Πολιτισμός μας



Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι συντελεστές και οι διοργανωτές της πολυαναμενόμενης μουσικοχορευτικής παράστασης με την ονομασία Tango el Greco που θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος.
Τους συντελεστές καλωσόρισε και προλόγισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε και αγκάλιασε την σημαντική προσπάθεια αναβίωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που σιγά σιγά χάνεται και να την επαναφέρει στο προσκήνιο με την βοήθεια και τη συνδρομή του μεγάλου μαέστρου συμπατριώτη μας Παναγή Μπαρμπάτη.

Στην προσπάθεια αυτή αρωγός είναι και η Ένωση Επτανήσων Ελλάδος με τη δημιουργία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής και το τμήμα Χορού και Θεάτρου, που και αυτοί με τη σειρά τους βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στην προβολή και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης όχι μόνο στη νέα γενιά των νησιών μας αλλά και στο εξωτερικό.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Αντώνης Κορωναίος, τενόρος και η  Ελένη Βουδουράκη μέτζο σοπράνο, ενώ τις πολύ όμορφες και καταπληκτικές χορογραφίες που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αύριο το βράδυ είναι το αποτέλεσμα της καταξιωμένης χορογράφου και υπεύθυνης του τμήματος χορού και θεάτρου της Ένωσης Επτανήσων Μαρίας Θωμοπούλου. Την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης έχει αναλάβει ο γνωστός και ταλαντούχος μουσικός Κώστας Φραντζής.
Ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης σαφώς συγκινημένος αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ λέγοντας: Όταν βλέπεις έναν νέο Πρόεδρο ο οποίος θέλει να κάνει μία τεράστια στροφή στο στον πολιτισμό και να φύγει από τα τετριμμένα και να στοχεύσει στην ποιότητα και στην ιστορία του νησιού, δεν μπορώ παρά να τον στηρίξω.  Για την Ένωση Επτανήσων Ελλάδος τόνισε: Μετά από 151 χρόνια από την Ένωση Επτανήσων τα Ιόνια Νησιά έχουν εκείνα τα μουσικά σύνολα τα ποία μπορούν να τα εκπροσωπήσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο κ. Μπαρμπάτης τόνισε ότι αν έχει καταφέρει κάτι όλα αυτά τα χρόνια το οφείλει στα άγια χώματα, του νησιού μας, ενώ η συναυλία είναι αφιερωμένη στην μνήμη του πατέρα του.
Όπως μάθαμε στην Κεφαλονιά βρίσκεται και αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί μας ο σπουδαίου μαέστρος της ελληνικής οπερέτας Ανδρέας Χατζηαποστόλου ο οποίος θα δώσει το παρών στην συναυλία και θα τιμηθεί από τον Δήμο Κεφαλονιάς.
Κλείνοντας ο κ. Μπαρμπάτης δήλωσε ότι “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας οι Έλληνες πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και η μεγαλύτερη επένδυση αν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη μέσα από αυτό που λέμε πολιτιστικό τουρισμό δεν είναι άλλο από τον δικό μας πολιτισμό”.
Ακούστε όλη τη συνέντευξη
1-DSC051641-DSC051671-DSC051701-DSC05174

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου