Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Εκδήλωση από την Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου - Αλλαγή ημερομηνίας
Η Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, Ο.Γ.Ε.), τιμώντας την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Κυριακή 15 Μάρτη και ώρα 6 μμ στο ΤΕΙ Ληξουρίου.Την 8η Μάρτη τιμάμε τις γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που το 1857 τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν 10ωρη εργασία, υγιεινές και φωτεινές συνθήκες εργασίας, κατάργηση της παιδικής εργασίας. Η διαδήλωση πνίγηκε στο αίμα, άνοιξε όμως το δρόμο για τις διεκδικήσεις του γυναικείου εργατικού κινήματος σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομη εισήγηση για την 8η Μάρτη και το επίκαιρο νόημά της στις σημερινές συνθήκες που ξηλώνονται εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, ακόμη και τη μητρότητα από την Ε.Ε και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν (πρώην και νυν).
Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο για την ιστορία του γυναικείου εργατικού ταξικού κινήματος και έπειτα βίντεο αφιέρωμα στον ένα χρόνο ζωής και δράσης των Ομάδων Γυναικών Αργοστολίου και Ληξουρίου. Στο αφιέρωμα θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην γυναικεία ταξική αλληλεγγύη που εκφράστηκε έμπρακτα από τις Ομάδες Γυναικών του νησιού έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κεφαλονιά..
Καλούμε τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Παλλικής να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρών στην εκδήλωσή μας και να τιμήσουμε την 8η Μάρτη με αγωνιστική αισιοδοξία και θέληση για δράση στο πλευρό του εργατικού ταξικού κινήματος!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και που μας στερούν Ε.Ε και κυβερνήσεις!
Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου