Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Να υπάρξει κεντρική ρύθμιση για τις απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
rg.oohay@ik_emle
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να υπάρξει κεντρική ρύθμιση για τις απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει το ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης. Στα σχολεία έχουμε μαθητές που μόνο εξαιτίας της πρόσφατης επιδημίας έχουν απουσίες δύο εβδομάδων (δηλαδή κοντά στις 70 απουσίες). Είναι φανερό ότι, με τα υπάρχοντα – πάγια δεδομένα στα όρια των δικαιολογημένων απουσιών, θα υπάρξουν προβλήματα ανεπαρκούς φοίτησης για τα οποία δεν θα φταίνε οι μαθητές. Θεωρούμε ότι στο ζήτημα αυτό πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη ευαισθησία και κεντρική ρύθμιση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.
Επιπλέον, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με αφορμή την επιδημία, τονίζει το πρόβλημα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μαθητές (πχ παιδιά ανέργων, μεταναστών κοκ). Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μαθητές που μένουν ακάλυπτοι ιατροφαρμακευτικά λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή λόγω ότι οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι. Εδώ και τώρα πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.
Αργοστόλι 07/03/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Φαρακλός Βαγγέλης
ΚΑΙ ΑΛΛΟ  ΘΕΜΑ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ 6-3-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε  χθες Παρασκευή 6/3/15 και ώρα 6μμ η προγραμματισμένη  συνέντευξη τύπου  από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ), την ΕΛΜΕ-ΚΙ, και την Επιτροπής Αγώνα Παλλικής που συγκροτούν την  Επιτροπή Αγώνα Φορέων.
Η συνέντευξη τύπου είχε θέμα τα άλυτα προβλήματα που παραμένουν στην Κεφαλονιά ένα χρόνο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς και αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 14/2/15 στο ΤΕΙ Ληξουρίου.

Παρουσιάστηκε με τεκμηριωμένα στοιχεία η κατάσταση που επικρατεί σε βασικές υποδομές στην Κεφαλονιά (στέγη, δημόσια και σχολικά κτίρια, οδικό δίκτυο) ένα χρόνο μετά, καθώς και με το ζήτημα των αποζημιώσεων που ουσιαστικά οδηγούν τον σεισμόπληκτο λαό της Παλλικής να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Καταδικάστηκε η λογική των «σημειακών παρεμβάσεων» και της «επιστροφής στην πρότερη κατάσταση» που διαιωνίζουν τα αδιέξοδα και θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο το λαό της Κεφαλονιάς, για να φουσκώνουν οι τσέπες των μεγαλοξενοδόχων και των επιχειρηματιών της Κεφαλονιάς με παχυλές επιδοτήσεις με χρήμα που θα έπρεπε να διατεθεί για την ασφάλεια του λαού εξ’ ολοκλήρου. Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε. που πιστά υπηρετούν Κυβέρνηση (πρώην και νυν), Δήμος και Περιφέρεια.
Αναδείχτηκε η ανάγκη  να μπουν σε άμεση προτεραιότητα οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας για αντισεισμική  ασφάλεια και προστασία.
            Τέλος, παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο πλαίσιο πάλης της Επιτροπής Αγώνα Φορέων για την Αντισεισμική Θωράκιση και Προστασία  και ανακοινώθηκαν οι αμέσως επόμενοι σταθμοί δράσης:
  • Παρέμβαση στο Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) στο Ληξούρι , πατώντας πάνω στις αποφάσεις των σωματείων της περιοχής
  • 18/3 παρέμβαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο Ληξούρι
  • Κορύφωση των δράσεων με παρουσία της Επιτροπής Αγώνα Φορέων στα Υπουργεία Παιδείας και Υποδομών στις 23/2.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ               ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


Συνέντευξη τύπου για την κατάσταση που επικρατεί στην Παλική, έναν χρόνο μετά τους σεισμούς παρα...
KEFALONITIKANEA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου