Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τι ισχύει όταν ο Παραγωγός που λάμβανε Αγροτικές Επιδοτήσεις έχει αποβιώσει ;

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει ότι, ως γνωστόν, τα ιστορικά δικαιώματα των ντόπιων Παραγωγών έχουν πλέον καταργηθεί και δεν ισχύουν.
Ωστόσο, εάν ο Παραγωγός έχει λάβει την εκμετάλλευση ή τμήμα αυτής με κληρονομιά από Παραγωγό ο οποίος ήταν επιλέξιμος και δικαιούχος Ενιαίας Ενίσχυσης 2014, μπορεί να αιτηθεί τη Μεταβίβαση του αριθμού και της αξίας των δικαιωμάτων, που αντιστοιχούν στην εκμετάλλευση που κληρονομεί.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα, η περίπτωση κατά την οποία, ο αποθανών Παραγωγός, ενεργοποιούσε τα δικαιώματά του με νοικιασμένα αγροτεμάχια και δεν διέθετε εκμετάλλευση (γη) για να δώσει σαν κληρονομιά, μαζί με τα δικαιώματα καθώς και εάν ο Κληρονόμος θα πρέπει να έχει την ιδιότητα του ενεργού αγρότη ή όχι.
Όσοι ντόπιοι Παραγωγοί (Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί, Μελισσοκόμοι, Κτηνοτρόφοι, Κηπευτικοπαραγωγοί, Δενδροκαλλιεργητές , Αλιείς κλπ) εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, πριν την υποβολή της φετινής Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης και ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της, πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το εξειδικευμένο προσωπικό στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργεί καθημερινά στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι, το οποίο και θα αναλάβει να καταχωρήσει τις απαιτούμενες πληροφορίες διασφαλίζοντας απόλυτα τον Κληρονόμο Παραγωγό.
                      Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου