Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

«ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ 253.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΗ»


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέει ΝΑΙ στα οικολογικά και βιολογικά γεωργικά προϊόντα, λέει ΝΑΙ στην γεωργία που συναντά την παράδοση και λέει ένα μεγάλο κατηγορηματικό ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα προϊόντα, λέει ΟΧΙ στους γενετικούς σπόρους».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ μιλώντας στην Αμαλιάδα, σε Ημερίδα νέων αγροτών, με θέμα «Η Ανάδειξη της Οικολογικής Γεωργίας η σύνδεσή της με την Παράδοση».

Απευθυνόμενος σε ένα πυκνό ακροατήριο, ο Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων:


«Πολύ σύντομα θα φανούν οι πρωτοβουλίες μας, που θα δείξουν όλο το ενδιαφέρον και για τους νέους αγρότες, αλλά και για τους άνεργους αγρότες.

Κυρίως για τους άνεργους αγρότες θα δώσουμε ευκαιρίες μέσα από το πρόγραμμα του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ), που ανακάλυψα στη Γενική Γραμματεία που προΐσταμαι ως Υφυπουργός, ότι έχει ένα αποθεματικό 253 εκατομμυρίων ευρώ, που παραμένει εντελώς ανεκμετάλλευτο! Δεν έχει διατεθεί μέχρι σήμερα ούτε 1 ευρώ!

Όταν ενημέρωσα τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, σε σύσκεψη που είχαμε ένα μεσημέρι στο Μαξίμου, έμεινε κατάπληκτος. Και έδωσε αμέσως οδηγίες, στα πλαίσια του συντονισμού του κυβερνητικού έργου που αναλάβαμε, να αρχίσουν οι διεργασίες, ώστε να πάρουν μπρος προγράμματα, με άκρως ευνοϊκές προϋποθέσεις για τους αγρότες που προανέφερα.

Η βούλησή μας είναι να τους βοηθήσουμε, ώστε να αξιοποιήσουμε ανεκμετάλλευτα κομμάτια κρατικής γης».

Αναφερόμενος ειδικότερα στα μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα, ο Υφυπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις, που έχει με βάση διεθνείς μελέτες η καλλιέργεια τους, τόσο για την υγεία του ανθρώπου, όσο και για το ίδιο το περιβάλλον.

«Μιλάμε για την πλήρη ανισορρόπηση του οικοσυστήματος. Ένα μικρό παράδειγμα είναι οι επιπτώσεις στα έντομα, που αποτελούν και την τροφή των πουλιών. Για να μην αναφέρω και τις επιπτώσεις σε μελίσσια και όχι μόνο» κατέληξε ο Τέρενς Κουίκ.

Μετά την Ημερίδα ο Υφυπουργός Επικρατείας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Πύργου Γαβριήλ Λιατσή μαζί με τον κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Γραμματέα της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό σε συγκέντρωση Πολιτευτών, στελεχών και φίλων των ΑΝΕΛ, που διοργάνωσε στον Πύργο η Συντονιστική του Κινήματος Νομού Ηλείας. Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μανταλένα Παπαδοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου