Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Άρθρο Παπαδάτου σε Real News 22.3.2015

Χώρα που ζει στο παρελθόν,μέλλον δεν έχει.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ή ακολουθούμε τους όρους και τις προϋποθέσειςπου θέτει η ΕΕ,ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότησητης χώρας μας, ή επιλέγουμε τον δρόμο της εθνικής καταστροφήςκαι οπισθοδρόμησης. Τον δρόμο που σίγουρα επιθυμεί ο κύριος Σόιμπλε!
Χωριστήκαμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, αντί να χωριστούμε σε αυτούς που θέλουν αναδιάρθρωση του θλιβερού μας κράτους και σε αυτούς που δεν θέλουν. Σε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα δυτικό-ευρωπαϊκή χώρα και σε αυτούς που τη θέλουν μίζερη και τριτοκοσμική.
Σήμερα, οκύριος Τσίπρας απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας τωνΕλλήνων,γιατί όλοι γνωρίζουν ότι άλλοι έχουν στήσει το σημερινό αδιέξοδο σκηνικό, και άλλοι μας έφθασαν έως εδώ. Ο αγώνας του για δημοσιονομική χαλάρωση και σεβασμό προς την χώρα μας είναι απολύτως δίκαιος. Η στρατηγική που ακολουθείται είναι λανθασμένη.

Οιαλαλαγμοί, οι γεωπολιτικοί εκβιασμοί, η στάση πληρωμών και τα δημοψηφίσματατο μόνο που κάνουν είναι να δικαιώνουν αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν ανήκουμεστην ευρωπαϊκή οικογένεια και τελικά ίσως μας αναγκάσουν να υπογράψουμε ένασκληρότερο μνημόνιο, συνοδευόμενο και από αυστηρό έλεγχο κεφαλαίων.Θα πρέπειεπίσης ο κάθε κύριος Φλαμπουράρης να μάθει ότι η αναχρηματοδότηση τωνευνομούμενων χωρών γίνεται από τις αγορές και όχι από αέρα κοπανιστό,όπως αυτός διατείνεται. Και επειδή η Ελλάδα δεν είναι ευνομούμενη χώρα, ο δανεισμός της γίνεται μόνο με εγγυήσεις των χωρών της ΕΕ και όχι του Ιρανή της Ρωσίας.
Στην Ελλάδα της κρίσης, οι εισαγωγές είναι διπλάσιες από τις εξαγωγές, παρά τημείωση των μισθών και την υποτίμηση του ευρώ. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται εκβάθρων αναδόμηση και άμεση εκπόνηση εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού. Τοερώτημα είναι ποιοιθα ηγηθούν μιας εθνικής αναπτυξιακής προσπάθειας. Οιπροηγούμενοι ήταν σαφώς ανεπαρκείς αλλά οι σημερινοί, ανυποψίαστοι. Σίγουραχρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό…
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας προκρίνει άδεια κατασκευής τουριστικώνκατοικιών στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το ΣτΕτην ανακαλεί γιατί δεν συνάδειμε τους δικούς του περιβαλλοντολογικούς κανόνες! Η προηγούμενη κυβέρνηση –έστω με εσκεμμένες παρατυπίες –προέκρινε τις επενδύσεις του Ελληνικού, των αεροδρομίων και των Σκουριών και η σημερινή θέλει να τις ανακαλέσει. Ας τιμωρήσει παραδειγματικά τους πολιτικούς καιδημόσιους λειτουργούς που έκαναν τις παρατυπίες. Τα έργα όμως ας προχωρήσουν.Πλούτος, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας δημιουργούνται μόνο από επενδύσεις. Καιεπενδύσεις δεν γίνονται σε εχθρικό επενδυτικό περιβάλλον. 
Σημείωση
Έχουν περάσει 70 χρόνια από τη λήξη του Β’Παγκοσμίου Πολέμου και είμαστε ημοναδική χώρα που ακόμη ζητάει πολεμικές αποζημιώσεις και αναμοχλεύει εχθρότητες. Άντε να ζητήσουμεαποζημιώσεις και  από την Τουρκία για τη Μικρά Ασία! Δυστυχώς, χώρα που διάγει βίο με δανεικά και που ζει στο παρελθόν, μέλλον δεν έχει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου