Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΕΒΕΚΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Του ΠΑΝΑΓΗ ΜΕΤΑΞΑΤΟΥ


Πρόεδρος Ένωσης Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού Ιονίων Νήσων
Αντιπρόεδρος ΣΕΑΓΕ
Η ημερίδα για τον αγροτουρισμό στις 5 Απριλίου στο ΕΒΕΚΙ  κατέδειξε σοβαρές προοπτικές του χώρου , αλλά και τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης που στο τέλος γίνεται παραπληροφόρηση.
Το άνοιγμα της ημερίδας έγινε με τον χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη  υπεύθυνου για τον τουρισμό κου Σπύρου Γαλιατσάτου ο οποίος μας εξέπληξε ευχάριστα γιατί όταν τον καλέσαμε πριν λίγες μέρες δεν γνώριζε αν θα μπορούσε να παραστεί.
Το  σημαντικό για εμάς δεν ήταν ο χαιρετισμός του , όπως και του αντιδημάρχου προέδρου της τουριστικής επιτροπής του Δήμου κου Ευάγγελου Κεκκάτου , αλλά το ενδιαφέρον που έδειξαν για το αντικείμενο , οι πληροφορίες που έδωσαν και ο χρόνος που διέθεσαν ακούγοντας τους ομιλητές και τις προτάσεις τους .

Οι επίσημοι  προσδίδουν ειδικό βάρος σε μια εκδήλωση και εισπράττουν ανάλογη προβολή  συνήθως δε αποχωρούν μόλις αρχίζει η συζήτηση να γίνεται ουσιαστική  Δεν συνέβη αυτό την Κυριακή , οι δυο προαναφερόμενοι  όχι μόνο τίμησαν την εκδήλωση , αλλά έδειξαν με τις  παρεμβάσεις και την άμεση συμμετοχή τους  το ενδιαφέρον και τις γνώσεις τους για τα θέματα του κλάδου , ο οποίος μπορεί να  αγκαλιάσει ένα μεγάλο μέρος επαγγελματιών  και να στηρίξει ουσιαστικά την τοπική παραγωγή και οικονομία .
Δε λιβανίζω κανέναν αλλά σ΄αυτό τον τόπο  που δύσκολα λέμε καλή κουβέντα , κάποιες προθέσεις και πράξεις είναι υποχρέωση να ακούγονται .
Ο Σπύρος Γαλιατσάτος δεν έχει ανάγκη τη δική μου φιλοφρόνηση . Τον έχει αναγνωρίσει και τιμήσει κατ΄επανάληψη ο επαγγελματικός κόσμος του τουρισμού εκλέγοντας τον στα ανώτατα συνδικαλιστικά του όργανα. Όλοι του αναγνωρίζουμε την εξειδικευμένη γνώση αλλά και την ικανότητα να την εκφράζει άμεσα κατανοητά χωρίς φόβο αλλά με πάθος και να προτείνει πρακτικές λύσεις.
Ο Βαγγέλης ο Κεκκάτος είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τις δημόσιες σχέσεις μας. Ένας τζέντλεμαν οικοδεσπότης ακούραστος και αυθόρμητα πρόθυμος.
Ας δούμε τώρα τι σημαντικό ειπώθηκε .Πριν μερικές ημέρες στη συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΑΓΕ (Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος)  με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κοΝ  Σταθάκη Γεώργιο. Ο  κος υπουργός υπεσχέθη ότι σε πρώτη ευκαιρία  θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για τον τουρισμό υπαίθρου –αγροτουρισμό που τρία χρόνια αγωνιζόμαστε και δεν το έχουμε καταφέρει. Να σημειωθεί ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην  Ε.Ε. που δεν έχει νομοθετήσει αυτό το ξεχωριστό είδος τουρισμού.
Στη συνάντηση ήταν η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο διευθυντής προγραμμάτων  ΕΣΠΑ  ο οποίος και υπεσχέθη ότι θα συμπεριληφθούμε στα προγράμματα  ΕΣΠΑ αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο λόγος λοιπόν που η ημερίδα επισπεύτηκε  ήταν για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι  να μελετήσουν τα κριτήρια  που θα εντάξουν τις δραστηριότητες τους στις ειδικές μορφές τουρισμού , για να μπορούν στη συνέχεια να συμπεριληφθούν στα αναπτυξιακά προγράμματα που θα ανακοινωθούν. Είπε ακόμη ο υπουργός ότι θα λάβει σοβαρά υπ΄όψιν του τις προτάσεις του κλάδου που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο  από το 2012.
Η Τρίτη σημαντική στιγμή της ημερίδας  ήταν η ανάπτυξη της ιδέας ενός οικολογικού δικτύου όπως το ΕΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ . Μας μίλησε για αυτό ο πρόεδρος του ΕΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙ Γραμματέας της Ένωσης μας  Δημήτρης Θεριανός  ο οποίος ήρθε για αυτόν τον λόγο .Το ΕΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ είναι ένα δίκτυο επιχειρήσεων με κοινό προσανατολισμό την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από ένα σύμφωνο συμπεριφοράς που έχουν αποδεχθεί τα μέλη . Η πράξη έδειξε ότι οι επισκέπτες υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του δικτύου την ύπαρξη του οποίου πληροφορούνται από έναν χάρτη του νησιού όπου αποτυπώνονται οι επιχειρήσεις μέλη . Στην πρόταση μου να κάνουμε το ίδιο στη Κεφαλονιά ο κος Γαλιατσάτος είπε θα την στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί.
Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Παντελιός ο οποίος μίλησε για τη σημασία της γαστρονομίας στον τουρισμό και πόσο σπουδαίο για τον τόπο θα είναι αν καταφέρουμε και αναδείξουμε την αυθεντική Επτανησιακή Κουζίνα και την κάνουμε γνωστή στους φίλους επισκέπτες.  Ο κος Παντελιός μίλησε και για ένα θέμα που αφορά όλο το νησί «το σφαγείο» που δεν υπάρχει και που ένα μεγάλο μέρος της ζωικής μας παραγωγής σφάζεται και μένει έξω από το νησί.
Το επόμενο και εξ ίσου σημαντικό νέο ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας εκ μέρους του ΣΕΑΓΕ με γραφείο ταξιδίων που ειδικεύεται  σε αυτού του είδους τον τουρισμό και που πλέον οι επιχειρήσεις μέλη μας θα εκπροσωπούνται στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Ο κος Γαλιατσάτος υποσχέθηκε τέλος ότι θα παρευρεθεί στην αντίστοιχη ημερίδα που θα γίνει στην Κέρκυρα τέλος του μήνα και ότι θα παρευρεθεί ακόμη στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο μας τον Σεπτέμβριο στα Τζουμέρκα και οπωσδήποτε θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της της Περιφέρειας Ιονίου να διοργανώσει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο στα νησιά μας.
Την ημερίδα παρακολούθησε σαν εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου ο υποδιευθυντής του, όπου είχε και εύστοχες παρατηρήσεις τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η σωτηρία της Ελλάδος δεν θα προέλθει από κάποιο νέο είδος δανεισμού αλλά από την πραγματική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ιδιαίτερα αυτού που απευθύνεται άμεσα στον επισκέπτη καταναλωτή.
Κλείνοντας την ενημέρωση θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και κάλυψαν την ημερίδα με τον καλύτερο τρόπο.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου