Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΜΗΣ

Η  ΛΑΪΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΑΜΗΣ

ΚΑΛΕΙ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΜΗΣ

ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΩΡΑ 09:30

ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΚΕΦΑΛΟΣ»

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

 ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΙΘΑΚΗ – ΣΑΜΗ – ΠΑΤΡΑ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΗ ΣΤΟ Κ.Ε.Π.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 08:45
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΜΗΣ

Η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Σάμη στις 18 Απριλίου 2015 με πρόσκληση της Λαϊκής Επιτροπής κατέληξε μεταξύ άλλων και στο παρακάτω ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ:

ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΑΜΗΣ - ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ

Λόγω της επικινδυνότητας της υπάρχουσας πεζογέφυρας, η οποία έχει κριθεί κατεδαφιστέα απαιτείται άμεσα η κατασκευή νέας πεζογέφυρας, για την οποία έχουν υλοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες, καθώς επίσης υπάρχει και η χρηματοδότηση για την κατασκευή της. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην ανακατασκευή της απειλεί Ανθρώπινες Ζωές.
και   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΜΗΣ Νο 2


Τα προβλήματα των εργαζομένων των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην ευρύτερη περιοχής της Σάμης όλο και οξύνονται. Συνεχίζουν να είναι παρόντα και να καθορίζουν τη ζωή μας τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, το χρέος, η ΕΕ, οι εκμεταλλευτικές σχέσεις στην οικονομία.
 Η όποια «αλλαγή μείγματος» δεν αλλάζει τη συνολική πολιτική που είναι αντιλαϊκή και που ακολουθείται από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις και της σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όσο η χρόνια επιδότηση του κεφαλαίου και των επιχειρηματιών, φορτώνεται στις πλάτες του λαού, τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση σε όλους τους τομείς. Κανένα μείγμα διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής δεν αποτελεί ελπίδα για το λαό και τους εργαζόμενους .

  Η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Σάμη στις 18 Απριλίου 2015 με πρόσκληση της Λαϊκής Επιτροπής κατέληξε στα παρακάτω ψηφίσματα τα οποία εγκρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ και θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς:

  1. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ της ΥΓΕΙΑΣ:

ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε προσωπικό-υποδομές και υγειονομικό υλικό στο Κ.Υ Σάμης και στο Γ.Ν. Νοσοκομείο.
Αποτελεί πλέον μια οδύσσεια η επίσκεψη στο γιατρό για έναν εργαζόμενο ή ένα συνταξιούχο. Η αυτοθυσία του προσωπικού δεν μπορεί να καλύψει τα κενά.

ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να στελεχωθεί το Κ.Υ. Σάμης με τις πιο κάτω ειδικότητες: Παθολόγο, Οδοντίατρο, Χειριστή Ακτινολογικού, μία Νοσηλεύτρια και δυο οδηγούς Ασθενοφόρου, σύμφωνα με το οργανόγραμμα λειτουργίας του.
ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δημιουργηθεί έδρα του Ε.Κ.Α.Β. στην Κεφαλονιά για την εύρυθμη και άμεση λειτουργία του.
ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, για όλους τους μαθητές για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας. 

    
  1. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ:

ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απρόσκοπτες - ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές και χερσαίες συγκοινωνίες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες του λαού, των εργαζομένων, των μαθητών, των ηλικιωμένων και των επισκεπτών το καλοκαίρι, με εισιτήρια προσιτά στον λαό.
ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σύνδεση Ιθάκη – Σάμη - Πάτρα όλο το χρόνο και σε καθημερινή βάση.
Η αναζήτηση «λύσης» στα πλαίσια της νησιωτικότητας και της εφαρμογής του «μεταφορικού ισοδύναμου», όχι μόνο σπρώχνει ζεστό κρατικό χρήμα στις τσέπες των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών, αλλά ούτε εξασφαλίζει το δικαίωμα της απρόσκοπτης, ασφαλούς και φθηνής συγκοινωνίας για όλους, αφού η απελευθέρωση των συγκοινωνιών προσφέρεται για όλο και νέες αξιώσεις από την πλευρά των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών. Μόνο όταν τα καράβια και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνουν λαϊκή περιουσία μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών και χερσαίων συγκοινωνιών μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των συγκοινωνιών.




  1. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ( ΣΧΟΛΕΙΑ - ΝΕΟΛΑΙΑ)

ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ουσιαστικούς ελέγχους στα σχολικά κτίρια της περιοχής της Σάμης για την ασφάλεια των παιδιών μας.
v  Να προχωρήσει άμεσα το νέο δημοτικό σχολείο που από τον καιρό του Δήμου Σάμης έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.
v  Να γίνει δευτεροβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτίρια, μιας και υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για την καταλληλότητα μιας σειράς χώρων (π.χ. κλειστό γυμναστήριο ΓΕΛ – Γυμνασίου Σάμης), τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό.
v  Να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές σύμφωνα με τον ΚΑΝΕΠΕ και να παρασχεθούν τα ανάλογα πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.
v  Να συνταχθεί μητρώο ελέγχου, το οποίο να ενημερώνεται με τακτικούς ελέγχους.
v  Να δρομολογηθεί νέο σχολικό συγκρότημα για το Γ.Ε.Λ. και  Γυμνάσιο Σάμης με αξιοποίηση του Κληροδοτήματος.
v  Επαρκή Κρατική Χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου με αξιοποίηση του Κτιρίου Προσκόπων και τη δημιουργία Βιβλιοθήκης εφόσον υπάρχει ήδη ο διαθέσιμος εξοπλισμός, και την επαναλειτουργία και στέγαση του Θεατρικού Εργαστηρίου Σάμης.
ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη δημιουργία Νέων Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε αγροτεμάχιο που ήδη ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου για το λόγο αυτό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δημιουργικές διεξόδους για την νεολαία μέσω του πολιτισμού και του αθλητισμού. 


  1. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη διατήρηση και αναβάθμιση όλων των δημόσιων υπηρεσιών (π.χ. Ταχυδρομείο).
ü  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επαναφορά όσων έκλεισαν (π.χ. Τράπεζα, Ι.Κ.Α, Ο.Τ.Ε.)
Επειδή θεωρούμε πως με το κλείσιμο οποιονδήποτε δημόσιων υπηρεσιών γίνεται άμεση υποβάθμιση της περιοχής. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  επίσης Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με ασφάλιση και αξιοπρεπείς όρους, μισθό που να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες τους. Για τους άνεργους: επίδομα, ασφάλεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους υπεύθυνους, Κυβέρνηση, Περιφέρεια , Δήμο να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες απέναντι στο λαό της περιοχής.
Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε να διεκδικήσει με κάθε μέσο τα παραπάνω αιτήματα με συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου