Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς- Ιθάκης για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας πραγματοποιηθήκαν τα εξής χθες,  Κυριακή 5 Απρίλη, ημέρα Απεργίας του κλάδου:
·         Περιοδεία του Σωματείου σε όλα τα Super Market σε Αργοστόλι και Κοκύλια για ενημέρωση των εργαζομένων
·         Παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς- Ιθάκης  στις 12:30 μμ
·         Σύσκεψη Σωματείου ΙΥ Κεφαλονιάς- Ιθάκης στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο
·         Συντονισμός με μικρούς ΕΒΕ

Στην περιοδεία διαπιστώσαμε πως όλα τα Super Market σε Αργοστόλι και Κοκύλια ήταν ανοιχτά με το επιχείρημα ότι «η χθεσινή Κυριακή ανήκει στις 8 Κυριακές το χρόνο που τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά».
Η σημερινή «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση πατάει πάνω στον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και συνεχίζει το άνοιγμα των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, δεν θέλει να νομοθετήσει την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο γιατί είναι δεσμευμένη απέναντι στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στο κλάδο του εμπορίου.
 Προειδοποιήσαμε τους εργαζόμενους ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος της Κυριακάτικης αργίας με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς- Ιθάκης που αναφέρει ξεκάθαρα ότι «επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές από 19 Απριλίου 2015 μέχρι και 15 Οκτωβρίου 2015 στα Διοικητικά όρια των Π.Ε Κεφ/νιάς και Ιθάκης» λόγω του «τουριστικού χαρακτήρα των νησιών μας».
Φαίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρα πως Κυβέρνηση και Περιφέρεια πιστά υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πλήρη  ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας».
Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη  ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελούσε  αίτημα πολλών καταστηματαρχών σε όλη την Κεφαλονιά» και ότι «αυτό θα τονώσει τον τουρισμό, την αγορά και την τοπική οικονομία του νησιού», όπως και ότι «ενδεχομένως αυτό να είναι άδικο για κάποιους εργαζόμενους, αλλά κάπου έπρεπε να γείρει η πλάστιγγα».
Το Σωματείο Ιδωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς- Ιθάκης καλεί τους εργαζόμενους του Νομού σε επαγρύπνηση καθώς δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για τον προσωρινό και «προαιρετικό» χαρακτήρα του μέτρου, αφού ανοίγει διάπλατα και με το νόμο ο δρόμος για την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος της Κυριακάτικης Αργίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.       Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
2.       Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
3.       Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
4.       Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
5.       Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
6.       Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ι.Υ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου