Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΥΣΣΟΥ

(στον Πόρο δεν ξέρω αν οργανωθουμε ποτε ,,,, με 4 -ποταμια (ΠΟΤΙΣΤΗΣ-ΓΡΑΔΟΥ -ΦΟΥΚΑΛΙΔΑΣ,,, ΤΟ ΔΙΚΟΜΑς ΤΟΥ ΒΟΧΗΝΑ,, ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΒΑ ΠΡΟς ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΧΝΙ, ΚΑΙ ΑΤΡΟΣ), Ας  ΔΟΥΜΕ ΟΜΩς ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΡΜΕΝΗ,, ΓΙΑ ΕΡΥΣΣΟ ,,ΜΠΑς ΚΑΙ 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ!!!

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΥΣΣΟΥ
Το μονοπάτι για την Μπαταρία το τρίτο και τελευταίο. ( Για όσους δεν γνωρίζουν την " ΜΠΑΤΑΡΙΑ " ήταν μια Γερμανική βάση βαρέων πυροβόλων, 
του β παγκοσμίου πολέμου σε θεση προνομιούχα στο βορειότερο σημείο της Κεφαλονιάς κοντά στο χωριό Αντυπατα. Έβλεπε και είχε κοντρόλ μέχρι το ακρωτηρίον Δουκατο (Κυρας) της Λευκάδας. Με την κατάρρευση οι Γερμανοί ανατίναξαν μέρος της βάσης. Η υπόλοιπη κατεστραφει αργότερα από ένα φοβερό δυστύχημα, που έχασαν την ζωή τους δυο νέοι της περιοχής. Οπως βλέπουμε οι φίλοι μας Γερμανοί δεν μας ξεχνούν!!)
Η διαδρομή είναι 10 περίπου χιλιόμετρα διάρκεια 3 ώρες, αν είστε σε καλή φόρμα μπορεί να την διανύσετε σε λιγότερο χρόνο.


Αρχίζει από Φισκάρδο, ανηφορίζει προς το ωραίο χωριό Ψιλιθρια, ανεβαίνει στα Γρατσαντατα, κατήφοριζει, στα Μαρκαντωνατα, περνά από τα Φραπατα, διασχίζει ένα καταπράσινο δάσος από περναρια, κυπαρίσσια, κουμαριές, με πορεία βόρεια φθάνει στην Μπαταρία.
Από εκεί Δαφνουδι, Κιμηλια. Η διαδρομή από Κιμηλια έως παραλία Εμπλυση, περνα ένα καταπυκνο δασος που οργιάζει η βλαστησης της Κουμαριας και το Περναριου, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στα τροπικά και όχι στην Κεφαλονιά. Από παραλία Εμπλυση ανηφορίζει και ερχεται στο πανέμορφο ξενοδοχείο "Εμελισσε" και τελειώνει πάλι στο Φισκάρδο.
Μια υπέροχη διαδρομή που θα σας κατάπληξη, περνά μέσα από χωριά, καταπρασινα δάση και ένα σωρό ερηπεια του παρελθόντος. Με μεγάλη μου λύπη παρατήρησα όμως ότι λείπουν τα πουλιά που θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, ο ωραίος Κοτσυφας με το χαρακτιρτιστικο του σφύριγμα, ο Αετομαχος, οι Πιστρουδιες, Γαρδελια, ακόμη και ο πανέξυπνος Κόρακας με το γυαλιστερό μαύρο χρώμα, είναι πλέον
είδη του παρελθόντος. Μόνο οι Κισσες και Κουρούνες έχουν επικρατήσει τώρα.
Τα μονοπάτια εκτός του ότι προσφερουν διασκέδαση και αναψυχή στους πεζοπόρους, είναι ζωτικά για τα δάση, υπαρχη διαβασης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ο μόνος εχθρός είναι, η ίδια η φύσης, λόγω της γρηγορης βλάστησης κλείνουν σύντομα και χρειάζεται διαρκώς συντηρησης. Συγχαρητήρια και πάλι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, και όλους τους υπέροχους εθελοντές που τα έφτιαξαν και τα προσέχουν.
Αν τα περπατήσετε, πρωινές ώρες είναι οι καλύτερες, η συμβουλή μου παπούτσια πεζοπορίας αρκετό νερό και μια καλή παρέα, όχι μόνοι.
Καλή διασκέδαση !!!!!!!
By Dennis Germenis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου