Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ο… σωτήρας, με μισθό, των Μονοπωλάτων

προεδρος Μονοπωλατων



Η αλήθεια είναι πως έψαξα πολύ για να βρω την απάντηση του πρόεδρου των Μονοπωλάτων, Χρήστου Θεωδοράτου, σχετικά με το χθεσινό ρεπορτάζ στην «Κ», μια και αυτή αναρτήθηκε μόνο σε ένα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς.
Λόγω έλλειψης επιχειρημάτων ο κ. Θεωδοράτος αποφάσισε να απαντήσει σε προσωπικό επίπεδο και όχι να δώσει την απάντησή του στο ρεπορτάζ. Επειδή ο κ. πρόεδρος διάλεξε αυτόν τον τρόπο είμαι υποχρεωμένος να του απαντήσω κι εγώ έτσι ακριβώς.

Κύριε Θεωδοράτε, ξεκινάτε το κείμενό σας αποκαλώντας με «υποψήφιο Βουλευτή», ενώ στη συνέχει αναφέρατε πως στα Μονοπωλάτα πήρα μόλις μία ψήφο (πήρα δύο για αποκατάσταση της αλήθειας). Εγώ κατέβηκα υποψήφιος Βουλευτής με ένα κόμμα που δεν θα κέρδιζε την έδρα στην Κεφαλονιά, άρα ήξερα εκ των προτέρων που βαδίζω. Αντίθετα με εσάς, που κατεβήκατε ως υποψήφιος πρόεδρος με έναν συνδυασμό που ποντάρατε στη νίκη του στις Δημοτικές εκλογές ή στη χειρότερη περίπτωση στη δική σας νίκη στο χωριό μας, όπως και έγινε. Φυσικά, δεν παλέψατε για να εκλεγείτε πρόεδρος επειδή ξαφνικά αγαπήσατε το χωριό του πατέρα σας, αλλά λοξοκοιτούσατε στην μηναία προεδρική αποζημίωση και καλά κάνατε, αφοί οι καιροί είναι δύσκολοι. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείτε εμένα πως πηγαίνω στο χωριό του πατέρα μου κάθε Μάη και Λαμπρή, αφού και εσείς το ίδιο κάνετε, μια και είστε μόνιμος κάτοικος Λουκεράτων. Εγώ δεν ήρθα στο χωριό μου ως σωτήρας, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, αλλά να κάνω ρεπορτάζ. Αντίθετα, εσείς παρουσιαστήκατε με τον μανδύα του σωτήρα, προκειμένου να εκτοπίσετε από το προεδρικό αξίωμα τον πρώην πρόεδρο, επειδή αρνήθηκε να σας δώσει μια τσάντα με μακαρόνια και φρυγανιές κατά την περίοδο μετά τους περσινούς σεισμούς. Και δίκαια δεν σας έδωσε την τσάντα ο πρώην πρόεδρος, αφού είστε μόνιμος κάτοικος Λουκεράτων και έπρεπε να πάρετε ανθρωπιστική βοήθεια από την εκεί Κοινότητα.
Κύριε Θεωδοράτε, εγώ σέβομαι περισσότερο τους συγχωριανούς μου από εσάς, αφού ποτέ δεν πήγα να τους ζητήσω την ψήφο τους, όπως κάνατε εσείς, ζώντας σε άλλο μέρος από αυτό που τους λέγατε πως θα υπηρετήσετε. Απορώ πως προλαβαίνετε να εκτελείτε τα καθήκοντα του προέδρου της Κοινότητας Μονοπωλάτων, αφού η δουλειά σας είναι στο Αργοστόλι και το σπίτι σας στα Λουκεράτα. Προφανώς, πρέπει να είστε ο… σούπερμαν, αφού όλα στο χωριό μας δουλεύουν στην εντέλεια και βέβαια είναι πολλά τα υπομνήματα που έχετε στείλει στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς ή στον Αντιδήμαρχο Παλλικής για να λυθούν τα προβλήματα των Μονοπωλάτων, άσχετα αν εσείς πηγαίνετε στο χωριό μας όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, με την προεδρική αποζημίωση να καταβάλλεται κανονικά. Εγώ μπορεί να είμαι «ανύπαρκτος» στην καθημερινότητα του χωριού μας, αλλά δεν πληρώνομαι από το κράτος για αυτή μου την ανυπαρξία.
Κύριε Θεωδοράτε, εσείς αποφασίσατε να βγάλουμε τα εσώψυχά μας σε κοινή θεά των συγχωριανών μας και συμπατριωτών μας. Μην σπαταλήσετε τα χρήματά σας να φέρετε το ασθενοφόρο στο χωριό για να δούμε αν περνάει από τον Κοινοτικό δρόμο παραπλεύρως της μάντρας του πατρικού του πατέρα σας. Με τα χρήματα αυτά αγοράστε καλύτερα λάμπες για να βλέπουν οι χωριανοί το βράδυ ή κάντε δώρο στην εκκλησία του χωριού μας κανένα μανουάλι. Αφού δεν δείξατε την ανθρωπιά σας στο θέμα του δρόμου, δείξτε την τώρα προσφέροντας από την τσέπη σας για το χωριό. Πλησιάζει και το πανηγύρι, οπότε δεν θα ενοχλήσετε τον Δήμο για να καθαρίσει και να ασπρίσει τους δρόμους, θα το κάνετε εσείς προσφορά στους χωριανούς σας που σας εξέλεξαν για πρόεδρο.
Κύριε Θεωδοράτε, για να μπούμε σιγά-σιγά και στο θέμα της ευεργεσίας σας. Αλήθεια, πότε με ευεργετήσατε και δεν το θυμάμαι; Μήπως μπερδεύεστε μάλλον, γιατί η δική μου οικογένεια έχει ευεργετήσει τη δική σας κατά το παρελθόν και μέσω αυτής της ευεργεσίας σήμερα έχετε τον μισθό σας. Αν δεν το θυμάστε ρωτήστε τη μητέρα σας, αυτή θα το θυμάται σίγουρα. Αν δεν το θυμάται και αυτή, τότε ρωτήστε τη δική μου μητέρα. Αυτή, αν και το είχε ξεχάσει, το θυμήθηκε διαβάζοντας την επιστολή-λιβελογράφημα που δημοσιεύσατε και προσωπικά αυτή σας παρακαλεί να ανακαλέσετε δείχνοντας τον σεβασμό της στην οικογενειακή φιλία με την δική σας οικογένεια. Αυτό ως παρένθεση και προχωράμε
Κύριε Θεωδοράτε, από το 2010 που ξεκίνησα την προσπάθεια με την εφημερίδα «Κεφαλονιά» τουλάχιστον 15 μεγάλα ρεπορτάζ έχουν γίνει για το χωριό μας, χώρια τα μικρότερα. Σε όλο αυτό το διάστημα κύριε πρόεδρε, δεν έλαβα καμία επιστολή από εσάς, καμία παρακίνηση για να γίνει ρεπορτάζ για το χωριό μας, όπως έκαναν άλλοι συγχωριανοί μας. Όταν διαπίστωνα πως είχε προκύψει συγκεκριμένο θέμα στο χωριό μας, ο ίδιος έκανα το ρεπορτάζ. Φαίνεται πως είτε δεν είχατε χρήματα να αγοράσετε την εφημερίδα είτε δεν είχατε τον χρόνο να μπείτε και να ενημερωθείτε από την ηλεκτρονική της έκδοση. Όπως και να έχει το θέμα πάλι… αδιάβαστος πιαστήκατε.
Κύριε, Θεωδοράτε, αν επιθυμείτε να συνεχιστεί η μεταξύ μας δημόσια αλληλογραφία είμαι στη διάθεσή σας, ωστόσο πρώτα να μου λύσετε μερικές απορίες.
-Πόσες λάμπες αλλάχθηκαν στο χωριό μας από την ημέρα που αναλάβατε πρόεδρος; Παρακαλώ να προσκομίσετε και τα ανάλογα τιμολόγια αγοράς και τα τιμολόγια εργασιών.
-Πόσες φορές έχει καθαριστεί το χωριό μας (δρόμοι, πεζοδρόμια) και από ποιους; Και εδώ θα ήθελα τα ανάλογα τιμολόγια αν υπάρχουν ή την γραπτή εντολή που έχει δώσει ο Αντιδήμαρχος Παλλικής.
-Έχετε εσείς τα κλειδιά από το κτήριο του Συλλόγου; Αν ναι ενημερώστε με σας παρακαλώ για το ποιος καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του.
-Προχθές έψαχνα να βρω το κοινοτικό μονοπάτι με σκαλιά που ήταν ο πιο σύντομος δρόμος για παράκαμψη της πρώτης στροφής (εκεί δίπλα από το πατρικό σας). Δεν το είδα. Είναι ακαθάριστο και δεν φαίνεται από τα χορτάρια ή εγώ δεν είδα καλά;

Πάντα στη διάθεσή σας
Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Ταπεινός αποτυχών Βουλευτής με δύο ψήφους στα Μονοπωλάτα          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου