Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η χτεσινή Λαϊκή Συνέλευση στη Σάμη.

Η χτεσινή Λαϊκή Συνέλευση στη Σάμη.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στη Σάμη ( σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου ), η Λαϊκή Συνέλευση ( Λ.Σ. ). που προκάλεσε η Λαϊκή Επιτροπή – Επιτροπή Πρωτοβουλίας Σάμης. Σε δυο κατάμεστες αίθουσες, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, παρακολούθησαν και συμμετείχαν με τις τοποθετήσεις τους, σε μια διαδικασία τοποθετήσεων και διαλόγου, που αφορούσε σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας χρόνια τώρα. Από τους αιρετούς που είχαν καλεστεί, ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση, μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Δρακουλόγκωνας.

Τέσσερα ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη χτεσινή Λ.Σ.
Α) Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ιθάκης – Σάμης – Πάτρας και οι αστικές συγκοινωνίες του νησιού.
Β) Το θέμα των υπηρεσιών ( τράπεζας κλπ ) που τα τελευταία χρόνια, έφυγαν από τη Σάμη, με τεράστιο κόστος για τη τοπική οικονομία και όχι μόνο.


Γ) Θέματα Υγείας που απασχολούν τη περιοχή μας και η στελέχωση του Κ.Υ. Σάμης .
Δ) Θέματα νεολαίας, σχολείων και πολιτισμού στη περιοχή Σάμης.
Η Επιτροπή είχε φροντίσει, για το κάθε θέμα να υπάρχει εισηγητής και στο τέλος της κάθε εισήγησης, να γίνεται διάλογος και προτάσεις από τους παραβρισκόμενους.

Όλες οι τοποθετήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων για τα προβλήματα που τέθηκαν, έδειξαν ότι για τους κατοίκους της Σάμης και των χωριών αυτής, «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι»!

Αν θέλει κάποιος να κωδικοποιήσει τις χτεσινές τοποθετήσεις των κατοίκων στη Λ.Σ. , νομίζουμε μία φράση θ’ αρκούσε! « Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο αυτή η υποβάθμιση και η απαξίωση που βιώνουμε τόσα χρόνια. Πολιτεία και Δήμος να αναλάβουν τις ευθύνες τους»!!! Στη χτεσινή Λ.Σ. παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ κ. Διονύσης Γεωργόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη – Σάμη - Πάτρα και για το θέμα ελέγχου στατικότητας των σχολείων μετά τους σεισμούς του 2014.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δρακουλόγκωνας, στις τοποθετήσεις του είπε πως για την ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, θα έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα καλά νέα, για το γήπεδο του Καραβομύλου, σύντομα δημοπρατείται από τη Περιφέρεια, η επίστρωσή του με τάπητα, καθώς επίσης για την παραλιακή πεζογέφυρα Καραβομύλου – Σάμης, η πίστωση έχει εξασφαλιστεί, η μελέτη υπάρχει και το θέμα «κολλάει» στην επιτροπή «Αιγιαλού και Παραλίας» του ΥΠ.ΟΙΚ. που τρεις μήνες τώρα, δεν συνεδριάζει, για να δώσει την άδεια να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασής της!

Στο τέλος, «βγήκαν» και ψηφίστηκαν ομόφωνα, τέσσερα ψηφίσματα για τα κύρια θέματα που είχε προτάξει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας και ένα ακόμα ( ομόφωνα ) για τη πεζογέφυρα Καραβομύλου Σάμης. Τα ψηφίσματα θα δημοσιευθούν μόλις καθαρογραφούν.

Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή, να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο στη Σάμη και να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τόσα χρόνια τους κατοίκους της περιοχής μας και να δρομολογηθούν επιτέλους λύσεις!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου