Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

σχολιασμός Γεράσιμου Βαλσαμη σε αρθρο Μανωλάτου

1 σχόλιο :

  1. Δεδομένου ότι, μέχρι αρχές του 1012, δεν είχε περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την Συνταγματική Ψηφοφορία των 2/3 της Βουλής, η από του Μαίου του 2010, υπογραφείσα από τον τότε Υ.ΠΟΙΚ Γ. Παπακωσταντίνου, Δανειακή Σύμβαση Διευκόλυνσης με τα Παραρτήματά της, όπως και το επισυναπτόμενο Μνημόνιο Συνεργασίας επίσης με τα Παραρτήματά του, σαφέστατα μέχρι αρχές του 2012 και δεν αποτελούσε-καθιστούσε την Ελλάδα ΥΠΟΧΡΕΗ έναντι των «Δανειστών» της σύμφωνα με το Άρθρο 28 Συντάγματος. Συνεπώς, τότε η μετάβαση στην δραχμή ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και ήταν εφικτή, με τις δυσκολίες που περιγράφετε στο τελευταίο σας άρθρο. 

    Εκείνο όμως που τότε φαινόταν ΕΦΙΚΤΟ, έγινε, πάντα κατά τη γνώμη μου, ΑΝΕΦΙΚΤΟ μετά τον Μάρτη του 2012, όταν η τότε Βουλή, επί «τροικανής» Κυβερνήσεως Λ. Παπαδήμα ΨΉΦΙΣΕ με περισσότερο από τα 2/3 της Βουλής τα ανωτέρω προαναφερθέντα. Σύμφωνα δε, με τα γραφόμενα σε αυτά, το εφαρμοστέο Δίκαιο είναι πλέον το Αγγλικό. Αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αποτελεί και το ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟ εμπόδιο, προσφυγής σε Εθνικό Νόμισμα, καθόσον:
    1. Οι πληρωμές τόσο των Δόσεων του Δανείου καθώς και των Τόκων και τοκοχρεωλυσίων, θα πρέπει να καταβάλονται σε «σκληρό νόμισμα» (ευρώ ή δολάριο), κάτι που σημαίνει ότι, ό,τι συνάλαγμα μπαίνει στη χώρα θα πρέπει να «κατάσχεται» για τις υποχρεώσεις μας πρός τους Δανειστές.
    2. Στην περίπτωση δε, που αυτό δεν γίνει κατορθωτό, (κάποιο μήνα), τότε σύμφωνα με την Σύμβαση, οι Δανειστές έχουν το ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να καταγγείλουν τη Σύμβαση στο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου (το ΜΟΝΟ αρμόδιο όπως αναφέρεται στην Σύμβαση αυτή) και να λάβουν το δικαίωμα της ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ τόσον της Δημόσιας όσον και της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Πολιτών της.
    3. Ακόμη και στην περίπτωση, που η Ελλάδα βρεί τρόπους(;) να «εμποδίσει» την εφαρμογή αυτών των κατασχέσεων της Ελληνικής Επικράτειας, οι Δανειστές θα στραφούν σε «παν ότι κινείται» εκτός Ελλάδος, πχ κάθε εμπόρευμα που θα φεύγει στο εξωτερικό, θα κατάσχεται, κάθε πλοίο (εμπορικό ή πολεμικό) που θα βγαίνει εκτός χωρικών υδάτων, θα κατάσχεται, κάθε αεροπλάνο (επιβατικό, εμπορικό ή πολεμικό) που θα φεύγει από τον εναέριο χώρο της, θα κατάσχεται κοκ...
    Αν οι ανωτέρω σκέψεις μου, είναι η πραγματικότητα, τότε η επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα την παρούσα στιγμή, θα είναι και η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ του Ελληνισμού.
    Για να βρεθούμε, σε θέση να επιχειρήσουμε μια τέτοια ενέργεια, θα πρέπει πρώτα να έχουμε επανέλθει σε ανάπτυξη τέτοια, που θα έχει καταστήσει (μια τυχόν προσφυγή μας σε Εθνικό Νόμισμα) το νόμισμα αυτό «σκληρό νόμισμα» για τις Αγορές και συνεπώς αποδεκτό από τους Δανειστές μας!
    Αυτό το σενάριο όμως, μου μοιάζει...πολύ ουτοπιστικό στο βραχύ μέλλον!
    4....παραμονή ή όχι στο ευρώ, όταν: α) Τον απόλυτο έλεγχο της παραγωγής και εκτύπωσης του χρήματος, τον μονοπωλούν οι Τραπεζίτες και β) Συνεχίζεται η ίδια πολιτική του «ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ» στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ, όπου Κεφάλαιο= ΑΓΟΡΕΣ, όπου Αγορές= Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, όπου Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα= ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και όπου Τραπεζίτες=Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ, δηλαδή με άλλα λόγια NEW WORLD ORDER!!!! Ελπίζω να γίνεται σαφής πλέον ο διαχωρισμός στη λέξη ΚΕΦΑΛΑΙΟ, από αυτούς που ναι μεν κατέχουν μεγάλα κεφάλαια, κεφαλαιοκράτες, αλλά δεν έχουν στα χέρια τους την παραγωγή και εκτύπωση χρήματος….κάτι που γιαυτό το λόγο συμβαίνουν και …ατυχήματα, όπως πτώχευση ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ κλπ, κλπ, κλπ…
    Επιστροφή λοιπόν στη δραχμή όταν τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ τύπωσης-διαχείρησης ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τον έχει η λεγόμενη Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή μια Ανώνυμος Ιδιωτική Εταιρεία και μάλιστα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ;;;

1 σχόλιο:

  1. Δεν γνωρίζω γιατί κάποιοι άνθρωποι που στο επίπεδό τους δεν αρμόζει έχουν παραμείνει σε άλλες εποχές.
    Αυτό το καλύτερα περνάγαμε με τη δραχμούλα το ακούω από απλοϊκούς ανθρώπους που δε μπορούν να κάνουν συσχετισμούς του πριν και του τώρα, όπως θεωρούν ότι το κάθε μικρό κράτος μπορεί να μην δέχεται παντός είδους πιέσεις από το διεθνές κεφάλαιο όπως αυτό ορίζεται στο παραπάνω άρθρο.
    Στην Αγγλία π.χ. με ένα αρκετά ισχυρό νόμισμα που καμία σχέση δεν είχε με την δραχμούλα τη δικιά μας, ούτε ανήκει στα μικρά κράτη δεν υπάρχει οικονομική στενότητα αν και διατηρεί το εθνικό της νόμισμα?
    Και μια και η αναφορά για το ρόλο και την ιδιότητα της τράπεζας Ελλάδας, η ειρωνεία είναι ότι δεν έχει κάνει καμία μείωση μισθών και ελάχιστες έως μηδενικές περικοπές στις συντάξεις!
    Άλλο καθεστώς αλλά ο τίτλος όμως άλλα λέει, Τράπεζα Ελλάδας…
    Είναι σα τον λύκο με προβιά αμνού !!
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή