Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

«Να στηριχθεί η προσπάθεια της πατρίδας»


Η κίνηση της νέας κυβέρνησης να δεσμεύσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα αποθεματικά των Δήμων, των Περιφερειών και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για να τα μεταφέρει υποχρεωτικά σε λογαριασμούς κοινής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας έχει προκαλέσει πανελλαδικές αντιδράσεις.
Την ώρα που εντείνονται οι φωνές των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης γι αυτή την ενέργεια, υπάρχουν και εκείνοι που συντάσσονται με την απόφαση της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας. Ένας από αυτούς είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος σχολίασε στην “Κ” για το θέμα: “Υπάρχει μια προσπάθεια., ένας αγώνας, μια πολιτική μονομαχία θα την έλεγα ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, τη νέα κυβέρνηση της Αριστεράς και την Ευρωπαϊκή Ενωση των τοκογλύφων.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ενδεχομένως, να ήταν απαραίτητη και η ΛΉΨΗ αυτών των μέτρων. Σίγουρα ο μόνος ανεύθυνος για την οικονομική κατάσταση της πατρίδας είναι η νέα κυβέρνηση. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρει αυτό που προσπαθεί τους τελευταίους δύο μήνες. Προφανέστατα υπάρχουν επιπτώσεις σ’ αυτή την προσπάθεια. Το να προσπαθείς να σταθείς με το κεφάλι ψηλά απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούσαν μέχρι πριν δύο μήνες ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και αποικία χρέους είναι κάτι δύσκολο. Ολοι μας θα θέλαμε να μπορούσαμε να διαχειριστούμε περισσότερα χρηματα, έτσι ώστε να προσφέρουμε πολλά περισσότερα στα νησιά μας. Πολλά περισσότερα έργα, πολλά περισσότερα στον πολιτισμό και στην κοινωνική μέριμνα. Λυπάμαι πραγματικά και στεναχωριέμαι προσωπικά που δεν έχω αυτή τη δυνατότητα, όπως θα μπορούσε να γίνει πριν 4-5 χρόνια. Αλλά εδώ είναι μια προσπάθεια της πατρίδας που πρέπει να στηριχτεί”. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Δρακουλόγκωνα έρχεται τη στιγμή που η Περιφέρεια δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει το 2015 ούτε ένα ευρώ από τα πενιχρά χρήματα που της προσφέρονται από το κράτος.
Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου