Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ένας Κεφαλλονίτης γιατρός που τιμά το νησί και την πατρίδα μας

Γράφει η Ευρυδίκη Λειβαδά

Ένας Κεφαλλονίτης γιατρός που τιμά το νησί και την πατρίδα μας
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΟΥ κ. ΦΩΤΗ ΠΑΥΛΑΤΟΥ στις 15 Μαΐου 2015 στο Δουβλίνο

Απενεμήθη δια μέσω του Προέδρου της European Society of Endocrinology το βραβείο για τη συμβολή του διακεκριμένου επιστήμονα «ανθρώπου»  κ. Φώτη  Παυλάτου  στην Ενδοκρινολογία και ιδιαίτερως όσον αφορά το Τεστ της Δεξαμεθαζόνης για τη Διάγνωση της Υπερλειτουργίας των Επινεφριδίων.
Επιπρόσθετα στις 15 Μαΐου 2015 θα γίνει ειδική τελετή βράβευσης του συμπατριώτη μας εξέχοντος καθηγητή Ιατρικής κ. Φ. Παυλάτο στο Δουβλίνο, παρουσία των αρχών και της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ποιός  είναι ο Φώτης  Παυλάτος
Γεννήθηκε στο Αργοστόλι, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή στην Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία απεφοίτησε το 1954.  Η μετεκπαίδευσή του ολοκληρώθηκε στο πανεπιστήμιο του Αγ. Φραγκίσκου, της Καλιφορνίας, ΗΠΑ.

Ακολούθησε Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία, με αισθήματα υψηλής ευθύνης, αφοσίωσης και βαθιάς πίστης στις άφθαρτες ανθρωπιστικές αξίες. Είναι Διδάκτωρ και Υφηγητής της ίδιας Σχολής και κατέχει τις ειδικότητες της Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας ως Ομότιμος Καθηγητής.
Γνωστός στους Συναδέλφους του, στους Μαθητές του, στους ασθενείς του και στην κοινωνία, ως ο «Ευπατρίδης» της Ιατρικής, ο «Ιππότης με τα Λευκά», ο καθηγητής Φώτης Παυλάτος υπήρξε καθ’ ομολογία των Συναδέλφων του, των Μαθητών και των Φοιτητών της Ιατρικής, ο υπέροχος άνθρωπος, ο εμπνευσμένος και αξεπέραστος δάσκαλος, ο ανήσυχος ερευνητής, διανοητής, στοχαστής, αλλά και ο προικισμένος λογοτέχνης και ιατρο-φιλόσοφος, καταγράφοντας στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα χιλιάδες σελίδες εκπαιδευτικού υλικού (προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης) με την έγκυρη επιστημονική του γνώση και τη γλαφυρότητα της λογοτεχνικής του πένας.
Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ενδοκρινολογίας και της Διαβητολογίας στη χώρα μας έχει τιμηθεί από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία αλλά και από την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών και από πολλές άλλες Επιστημονικές Εταιρείες καθώς και τη συμβολή του στην Μεταπτυχιακή Επιμόρφωση και πρόσφατα από τους Συνεργάτες και Μαθητές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τιμητική αναφορά του ονόματός του για το έργο του έγινε και από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Ιατρικό Κέντρο Αγίου Φραγκίσκου, στον απολογισμό των 50 ετών της επιστημονικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου.
Ύψιστη τιμητική αναγνώρισή του αποτελεί η βράβευση του το Δεκέμβριο του 2006 από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της επιστημονικής και κοινωνικής του προσφοράς με το χαρακτηρισμό ως εμβληματική φυσιογνωμία και πρότυπο για τους νεότερους. Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2008, η Αίθουσα Διδασκαλίας του «Λαϊκού Νοσοκομείου» φέρει το όνομά του.
Εκτός από το σημαντικό επιστημονικό και διδακτικό έργο του έχει αναπτύξει και πλούσια λογοτεχνική δραστηριότητα διατελέσας επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών.  Έχει τιμηθεί με τον Α’ Έπαινο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για την ποιητική του συλλογή «Λευκές Πολιτείες».
Ο Φώτης Παυλάτος αποτελεί το «Πρότυπο» του ανθρώπου, του Δασκάλου, του Ερευνητή, του Γιατρού, όπως τον ήθελε και εξακολουθεί πάντα να τον θέλει η Κοινωνία.

Θεωρώ πως οι φορείς του τόπου μας οφείλουν να τιμήσουν τον δρ. Φ. Παυλάτο για το ομώνυμο test Test FotisPavlatos”.
________________
Οι πληροφορίες μου δόθηκαν από τον ίδιο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες, 28 Απριλίου 2015.
Ευρυδίκη Λειβαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου