Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ‏

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από εννέα ώρες συνεδρίασης και «σκιαμαχιών»
Δημοτική Αρχή και «αντιπολίτευση» αποφάσισαν να συσκεφθούν
για να υλοποιήσουν τις προτεραιότητες που έχουν συναποφασίσει !!!!

Σύσσωμες όλες οι δυνάμεις του τόξου της Ευρωένωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εννέα ώρες συνεδρίασης και με απόντα το Λαό της Παλικής λόγω κόπωσης από τις σκόπιμα «ξεχειλωμένη» διαδικασία, αποφάσισαν να «….συσκεφθούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων για να πάρουν αποφάσεις για την σεισμόπληκτη Παλική»!!! Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την ανούσια αντιπαράθεση όλων των άλλων παρατάξεων της «αντιπολίτευσης» με την Δημοτική Αρχή (ΝΔ), (τελευταία εκφράζονται με ενιαία γραμμή για την υπεράσπιση της σημερινής κυβέρνησης), με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού της Παλικής και την διαφυγή από τις παλιές και νέες κυβερνητικές ευθύνες για τα οξυμμένα προβλήματα των σεισμοπαθών.


Από την «Ενωμένη Τετράπολη» (ΠΑΣΟΚ) μέχρι τους «Ριζοσπάστες Ξανά» (ΣΥΡΙΖΑ), από τους «ανεξάρτητο» Μιχαλάτο έως την παράταξη «ΦΙΚΟ», συμφώνησαν όλοι στην βασική προτεραιότητα που έχουν βάλει από την πρώτη στιγμή η νέα συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και η Δημοτική Αρχή. Όπως ακριβώς συνέβαινε και με την προηγούμενη συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) προτεραιότητα συνεχίζουν να είναι τα έργα που εξυπηρετούν τα κέρδη των  μεγάλου και πολυεθνικού κεφαλαίου στον τουρισμό, την κρουαζιέρα κ.α. Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, και επικαλούμενοι ότι πρώτη προτεραιότητα είναι «…ο τόπος και η Παλική …» συμφώνησαν σε κλειστή σύσκεψη των επικεφαλείς για να εξειδικεύσουν τις παραπάνω προτεραιότητες («master plan», προβλήτες κρουαζιερόπλοιων, αναπλάσεις κ.α.), βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις οξυμμένες λαϊκές ανάγκες (Μαντζαβινάτειο, λαϊκή στέγη, αποζημίωση όλων των πληγέντων, σχολεία, δρόμοι, απαραίτητα έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, γηροκομείο, δίκτυο ύδρευσης, πολιτιστικά μνημεία, αθλητικές εγκαταστάσεις).

Η μόνιμη επωδός της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι «…η προηγουμένη συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) έκανε ότι μπορούσε, ας κάνει και η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) το καθήκον της…». Από την άλλη η μόνιμη εμμονή όλων των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης ήταν να υποβαθμίζουν έως και να συγκαλύπτουν την συνεχιζόμενη εξοργιστική υποχρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση. Τα προηγούμενα αποδεικνύουν περίτρανα την ταξική - αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν κυβερνήσεις - τοπική διοίκηση. Συνεχίζουν να φορτώνουν στο λαό το χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος και τα βάρη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τα έργα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες θα συνεχίσουν καρκινοβατούν, αφού προέχει η αποπληρωμή του χρέους, οι παρατάσεις και τα νέα μνημόνια και συμφωνίες, αφού κανένα μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης δεν εξασφαλίζει στο λαό τη λύση ούτε καν στα στοιχειώδη προβλήματά του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραβρεθεί στη σύσκεψη που αποφασίστηκε (των επικεφαλείς με την Δημοτική Αρχή), αφού όλοι οι υπόλοιποι έχουν ήδη συναποφασίσει να μην έχει καμιά σχέση με την εξυπηρέτηση των οξυμμένων λαϊκών προβλημάτων. Αντίθετα, εξυπηρετεί τις ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ του νέου δικομματισμού, που δημιουργείται στα πλαίσια της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, για να υλοποιηθούν πιο αποτελεσματικά η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη των πολυεθνικών και των διάφορων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού και των σύγχρονων αναγκών του. Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει το πλαίσιο αιτημάτων που από την πρώτη μέρα το οργανωμένο ταξικό κίνημα και η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής διεκδίκησαν αγωνιστικά και που αφορά αποκλειστικά και μόνο τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις. Καλεί το λαό να οργανωθεί να διεκδικήσει αγωνιστικά τη λύση των προβλημάτων αυτών, που πολλά από αυτά προϋπήρχαν και που το φυσικό φαινόμενο του σεισμού έφερε στην επιφάνεια στην επιφάνεια.


Ληξούρι 9/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου