Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ‏


 
 
 
http://kefalonianmantata.gr/cms/uploads/image/11915/GALIATSATOS%20NIKOS_1.jpgτου Παύλου Βασιλάτου
Δν/τη ΓΕΛ Σάμης

Με αφορμή την επικείμενηΣΥΝΤΑΞΙΟΔΌΤΗΣΗ του καθηγητή Φυσικού Νικόλα Γαλιατσάτου , αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω λίγα λόγια. Ίσως αυτά τα λόγια είναι πολύ λίγα για τον ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ , που τον γνωρίζουν όλοι στην Κεφαλονιά, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, κυρίως όσοι ασχολούνται με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση..

Τον Νικόλα τον γνώρισα το 1989 , όταν πρωτοήρθα στην Κεφαλονιά. Ήμουν ο τρίτος κατά σειρά συνεργάτης του στο θρυλικό φροντιστήριο του τον <<Ριζικό Άξονα>>.
Συνεργαστήκαμε στο <<Ριζικό Άξονα>> μέχρι το 1995 που διορίσθηκε στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο Νικόλας ήταν και είναι ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ για τα παιδιά. Θαύμαζα πάντα την Αγάπη του και την Άμεση σχέση που είχε με όλα τα παιδιά , καλούς και κακούς μαθητές ,πλούσιους και φτωχούς , αριστερούς ,κεντρώους , δεξιούς. Για τα παιδιά, για την κοινωνία παραμένει ο απλός άνθρωπος , ο απλός αγωνιστής για τα καθημερινά προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας , ο απλός οραματιστής του αύριο.. Γιατί ο Νικόλας είναι βαθιά πολιτικοποιημένο και κοινωνικοποιημένο άτομο.

Ξανάσμιξαν οι δρόμοι μας το 1999, όταν και εγώ διορίσθηκα στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.ΑΝκαι βρισκόμαστε σε διαφορετικές πολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις η αλληλοεκτίμηση παραμένει ίδια. Ο Νικόλας εκτός από λαμπρός καθηγητής και δάσκαλος είναι πολύ καλός συνδικαλιστής. Όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση ασχολείται με συνέπεια για το καλό όλων των συναδέλφων.


Θυμάμαι μια χαρακτηριστική περίπτωση το 2007 που ήταν αιρετό μέλος στο πειθαρχικό συμβούλιο. Αν και γνώριζε ότι η συνάδελφος που είχε παραπεμθεί είχε άδικο , εντούτοις, με περίσσιο αλτρουισμό ψήφισε υπέρ της. Αυτό του στοίχησε μια πολυετή περιπέτεια στα πολιτικά δικαστήρια. Αλλά ο Νικόλας νίκησε και αθωώθηκε πανηγυρικά

Από το 2011 έως και σήμερα είμαστε διευθυντές σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Νικόλας στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και εγώ στο Γενικό Λύκειο Σάμης . Σε κάθε δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζω τον συμβουλεύομαι, γιατί πιστεύει, όπως κι εγώ, σε ένα βαθιά Δημοκρατικό, Μαθητοκεντρικό, Δημόσιο Σχολείο χωρίς διακρίσεις και κάθε είδους αποκλεισμούς. Ένα σχολείο που προάγει τις ανθρώπινες αξίες και έχει σαν κύριο στόχο να μην μείνει κανένας μαθητής έξω από αυτό.

Σε λίγο καιρό συνταξιοδοτείται. Είμαι σίγουρος όμως , ότι θα ασχοληθεί από άλλο πόστο για το καλό της κοινωνίας και των παιδιών της. Του εύχομαι ολόψυχα υγεία , προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Θεωρώ τιμή μου ότι υπήρξα ο <<άλλος>> όπου συναντήθηκαν οι δρόμοι μας και τα οράματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου