Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ,, ΚΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟς

Κλειστό το Μουσείο της Ζακύνθου το Μαΐο – Υπολειτουργεί το Κάστρο – Τι λέει ο Δήμαρχος;


ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε πως με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων το Μουσείο της Ζακύνθου θα μείνει κλειστό κατά το μήνα Μάιο.
Η συγκεκριμένη απόφαση μας βρίσκει αντίθετους, δεδομένου ότι το νησί μας έχει υποδεχτεί ήδη τους πρώτους τουρίστες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.
Παράλληλα, μάθαμε ότι θα υπολειτουργεί και το Κάστρο μας, το οποίο σύμφωνα με το Υπουργείο θα είναι ανοιχτό μόνο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Αντιλαμβανόμαστε τα πρόβληματα που αντιμετωπίζει το κράτος και τα οποία είναι κυρίως οικονομικής φύσεως, όμως θεωρούμε πως ο Πολιτισμός, η Υγεία και η Παιδεία, πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και να μην υπάρχουν περικοπές.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, έχει άριστη συνεργασία με τη Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Μερκούρη, και έχει συζητήσει μαζί της το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Της έχει αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να βοηθήσει, ώστε το μουσείο και το κάστρο να είναι χώροι ανοιχτοί και επισκέψιμοι καθ´  όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Αυτό θα επιτευχθεί μόλις εγκριθούν οι προσλήψεις με τις πεντάμηνες συμβάσεις, γεγονός που θα μας δώσει τη δυνατότητα να στείλουμε άμεσα προσωπικό στην 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου