Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Με τα μούτρα και… παραπονεμένος

1
Πολύ παράπονο έβγαλε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, στη μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ», μετά τα όσα του έχουμε… σύρει τον τελευταίο καιρό αναφορικά με το λιμάνι στο Αργοστόλι.
Ο κ. Τζωρτζάτος μας ζήτησε να επισημάνει μερικά πράγματα για αυτά που γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το έργο που έχει προσφέρει στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. «Ανέλαβα τον Οκτώβριο του 2014 τα καθήκοντά μου στο Λιμενικό Ταμείο, αρκετούς μήνες μετά τους σεισμούς και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να συγκαλέσω το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο φτάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου», ανέφερε με παράπονο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και συνέχισε: «Μέχρι να αναλάβω εγώ είχε χαθεί το κατεπείγον της επισκευής του λιμανιού του Αργοστολίου, ωστόσο τα χρήματα που ήταν στον συγκεκριμένο κωδικό (126.000 ευρώ) για τις πρώτες επισκευές, για αυτά που ουσιαστικά με κατηγορείτε σήμερα κινδύνευαν να χαθούν, διότι κάθε 31-12 του κάθε έτους τα χρήματα από τους κωδικούς αποσύρονται αν δεν έχουν απορροφηθεί. Επισκέφτηκα τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον παρακάλεσα τα χρήματα αυτά να μείνουν στον κωδικό, όπως και έγινε».

«Η γραφειοκρατία ευθύνεται για την καθυστέρηση»
Στη συνέχεια ο Τζωρτζάτος τόνισε ότι έκανε ταχύτατες κινήσεις, ωστόσο τον… έφαγε η γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους. «Όπως γνωρίζετε προκηρύχθηκαν εκλογές και τα πάντα στη χώρα πάγωσαν. Μετά τις εκλογές έγινε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα μικροέργα των 126.000 ευρώ, πέρασαν οι προθεσμίες για τις ενστάσεις, βρέθηκε ο ανάδοχος του έργου, που είναι η εταιρία του κ. Παναγιωτόπουλου και το έργο θα προχωρήσει τάχιστα. Δυστυχώς, είναι τέτοια η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, που το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί να βάλει μια πρόκα, αν δεν έχει την αδειοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αφού πρώτα λάβει γνώση τις απόψεις του Λιμεναρχείου και αφού προσκομιστεί η Τεχνική Μελέτη Επισκευής με βάση το άρθρο 210 του Συντάγματος. Η γραφειοκρατία ευθύνεται για την καθυστέρηση και όχι ο Τζωρτζάτος, ο οποίος πάλεψε για φτάσει το έργο να ξεκινήσει στο επόμενο δεκαπενθήμερο». Αναφορικά με τον φωτισμό στην παραλιακή ο κ. Τζωρτζάτος μας είπε πως έχει δημοπρατηθεί το έργο, το ανέλαβε η εταιρία του κ. Παπανικολάτου, αξίας 22.000 ευρώ, το οποίο θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.
«Ο Τζωρτζάτος θα δικαιωθεί, παρά τις τρικλοποδιές»
Κλείνοντας αυτή τη σύντομη συνομιλία μας ο κ. Τζωρτζάτος μα είπε για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα από την εταιρία του κ. Παπαδάτου, έργο της τάξεως των 11.000 ευρώ περίπου. Μάλιστα, μας πήρε από το χέρι και μας πήγε για να μας δείξει τα έργα που γίνονταν. «Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν τελειώσει το έργο. Αυτό που δεν έκαναν δέκα χρόνια οι προηγούμενοι το κάνει τώρα ο Τζωρτζάτος που βρίζετε. Όλο το παραλιακό μέτωπο από το Μπαστούνι μέχρι την αγορά θα γίνει αγνώριστο. Ήδη ξεκίνησε ο καθαρισμός των χόρτων, αφού σας πω ότι μέσα στα παρτέρια βρήκαμε από ανταλλακτικά αυτοκινήτων μέχρι προφυλακτικά και ψόφια ζώα. Θα προστεθεί χώμα, θα φυτευτεί νέο γκαζόν και λουλούδια, τα οποία θα συντηρούνται συνεχώς και θα έχουν αυτόματο πότισμα, ενώ ειδική περιποίηση θα γίνει στους φοίνικες στο γουλόστρωτο. Ο Τζωρτζάτος παλεύει και θα δικαιωθεί, παρά τις τρικλοποδιές που του βάζουν. Έχω πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και είμαι αποφασισμένος να σπάσω αυγά για να ξεπεράσω την κάθε αντιξοότητα που εμφανίζεται μπροστά μου. Μετά το Αργοστόλι σειρά έχουν τα λιμάνια του Ληξουρίου και της Σάμης».
POROSNEWS!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου