Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Συρία: Οι τζιχαντιστές εισβάλλουν στην αρχαία πόλη της Παλμύρα

Εκκενώνεται η περιοχή - Οι συριακές δυνάμεις μεταφέρουν σε ασφαλή τοποθεσία αγάλματα

Την ανάσα των τζιχαντιστών αρχίζουν να νιώθουν οι πολίτες της αρχαίας πόλης Παλμύρα στη Συρία, καθώς σύμφωνα με διεθνή δίκτυα το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη εισβάλει στην περιοχή.





Την ίδια στιγμή, οι συριακές δυνάμεις εκκενώνουν την πόλη, ενώ μεταφέρονται σε ασφαλή τοποθεσία ακόμα και αγάλματα από την προστατευμένη από την UNESCO, Παλμύρα.

Όλα αυτά, ενώ οι τζιχαντιστές που το περασμένο Σάββατο είχαν απωθηθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τώρα έχουν ήδη καταλάβει το βόρειο τμήμα της μεγάλης ιστορικής αξίας πόλης.

Η διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και τον συριακό στρατό στην Παλμύρα και κάλεσε για άμεση εκεχειρία. 

Οι μάχες, όπως εξήγησε, θέτουν σε κίνδυνο ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Μέσης Ανατολής.

Στο μεταξύ, επισημαίνεται πως περίπου 100 αγάλματα έχουν μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία, πληροφορία που επιβεβαιώνει ο διευθυντής αρχαιοτήτων και των μουσείων της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλκαρίμ.

«Μεταφέραμε σε ασφαλές σημείο εκατοντάδες αγαλμάτων. Φοβόμαστε για το μουσείο και τα πολλά αρχαία μνημεία που δε μπορούμε να μεταφέρουμε», συμπλήρωσε ο διευθυντής. 
http://www.protothema.gr/world/article/477704/suria-oi-tzihadistes-eisvalloun-stin-arhaia-poli-tis-palmura/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου