Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μονοήμερη εκδρομή στην εξωτική Ιθάκη!

Μονοήμερη εκδρομή στην εξωτική Ιθάκη!

Μία όμορφη μέρα από όλες τις απόψεις, απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”. Ο ηλιόλουστος ανοιξιάτικος ουρανός, έδωσε μια διαφορετική χροιά στα χρώματα που λούζουν, αυτό το μικρό νησί του Ιονίου, βασίλειο του πολυμήχανου Οδυσσέα, με τις πανέμορφες βοτσαλωτές παραλίες , που προσφέρονται για τους λάτρεις του ψαρέματος.
Από την Σάμη πήραμε το πλοίο για Πισαετό με πρώτο προορισμό την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, με τις έντονες ενετικές επιρροές. Επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ περπατήσαμε και στα στενά γραφικά σοκάκια του. Η θερινή τουριστική περίοδος δεν είχε αρχίσει ακόμη, ωστόσο, αρκετά ιστιοπλοϊκά ήταν δεμένα στο ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας.
Στο κέντρο του οικισμού – που είναι παραδοσιακός – βρίσκεται το άγαλμα του Οδυσσέα το οποίο είναι διπλής όψεως. Από τη μια ο Οδυσσέας ρωμαλέος και αγέρωχος ατενίζει την θάλασσα και ό, τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Στην πίσω όψη, ένας γερασμένος και κουρασμένος Οδυσσέας, τραβάει κουπί με μεγάλη ένταση, στο δύσκολο δρόμο της επιστροφής στην Ιθάκη.
Επόμενος σταθμός το όμορφο χωριό του Σταυρού όπου υπάρχει και η προτομή του Οδυσσέα με την επιγραφή «ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ» που αποδίδεται ως «προσευχή στον Οδυσσέα» το οποίο λάτρευαν σαν Θεό. Εκεί, γευτήκαμε και το παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης το “Ροβανί” - όχι ραβανί που ξέρουμε – το οποίο γίνεται από ρύζι και μέλι.
Προσπερνώντας το όμορφο ψαροχώρι “Φρίκες”, φθάσαμε στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό “Κιόνι” όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από τουριστικά σκάφη, όπου και φάγαμε θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στο κύμα.
Η επιστροφή μας βρήκε κουρασμένους μεν, αλλά ευχαριστημένους αφού περάσαμε μια όμορφη ημέρα, ενώ παράλληλα μάθαμε κάτι περισσότερο για τις ομορφιές που διαθέτει η πατρίδα μας.

Ευχαριστούμε τον οδηγό κ. Παναγή Μενεγάτο για την άψογη – ασφαλή οδήγησή του και τον ξεναγό μας κ. Γεράσιμο Τραυλό για την ενημέρωσή του, της εταιρίας “Μενεγάτος Τράβελ”.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ   του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λουρδάτων "Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ".http://syllogosplatanos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου