Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Το εξωτικό σπηλαιοβάραθρο Αγγαλάκι στην Κεφαλονιά

Στο κοινό δίνεται σε δύο χρόνια περίπου το σπήλαιο –Αγγαλάκι-  στα Πουλάτα της Σάμης.
Στη περιοχή της Σάμης Κεφαλονιάς βρίσκεται ένα «σύμπλεγμα» σπηλαίων σπάνιας ομορφιάς και εξαιρετικού επιστημονικού ενδιαφέροντος. Το πέρασμα των υπογείων υδάτων ανά τους αιώνες μέσα από τα ασβεστολιθικά πετρώματα της περιοχής και η φθορά που προκαλούν σε αυτά, έχουν δημιουργήσει εννέα περίπου «υπόγειους θησαυρούς» που από αυτούς οι δύο «Μελισσάνη και Δρογκαράτη», έχουν δοθεί στο κοινό από το 1965. Με τα σπήλαια της Σάμης, έχουν ασχοληθεί και γράψει σχετικά, η σπηλαιολόγος Άννα Πετροχείλου και ο συμπατριώτης μας αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος.
Μάλιστα η πρώτη, στο βιβλίο της «Τα Σπήλαια της Ελλάδος» κάνει εκτενή αναφορά για την Μελισσάνη. Ένα από αυτά τα σπήλαια λοιπόν είναι και το σπήλαιο «Αγγαλάκι» στα Πουλάτα της Σάμης.
Ύστερα από προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία με τις σχετικές υπηρεσίες, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Κεκάτου, το έργο «Ανάδειξη και αξιοποίηση του σπηλαίου Αγγαλάκι» εντάχθηκε στο πρόγραμμα INTERREG III και αναμένονται εντός του Ιουλίου του 2014, ν' αρχίσουν οι εργασίες ανάδειξής του. Την πρόοδο των εργασιών θα εποπτεύει ντο Υπουργείο Πολιτισμού μέσο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Ελλάδος. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών το σπήλαιο θα είναι έτοιμο να δοθεί στο κοινό τον Ιούνιο του 2016.
ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗς

Ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο φυσικό γεωλογικό φαινόμενο με πανέμορφο διάκοσμο και τη λίμνη με τα γαλάζια πεντακαθαρά νερά. Λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη α...
KEFALONIAMAS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου