Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο μεγαλύτερος αναλυτικός μαθηματικός ήταν Κεφαλλονίτης!

Το dilinata.gr   παρουσιάζει την ιστορία του  Χαράλαμπου Αλιπράντη του γνωστού ως «διακεκριμένου καθηγητή».
Ο μεγαλύτερος αναλυτικός μαθηματικός ήταν Κεφαλλονίτης!

Ίσως ο μεγαλύτερος αναλυτικός μαθηματικός του αιώνα μας, ο «Διακεκριμένος Καθηγητής» του Πανεπιστημίου Περντιού του Λαφαγιέττ της Ιντιάνας, Χαράλαμπος Αλιπράντης. 


Ο Χαράλαμπος (Ρόκος) Αλιπράντης υπήρξε αριστούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1968), κάτω από τον σημαντικό Ελληνα μαθηματικό καθηγητή Δ. Κάππο. Εργάστηκε και πήρε τα μεταπτυχιακά διπλώματα Μάστερς και Διδακτορικό (1971 και 1973, αντιστοίχως), από τον παγκοσμίου φήμης μαθηματικό και καθηγητή του Caltech στην Πασαντένα της Καλιφόρνιας, Γουλιέλμου Λάξενμπεργκ.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του είχε 21 ακαδημαϊκούς διορισμούς, ήταν υπεύθυνος 10 Αμερικανικών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων, πήρε 10 κρατικές και ακαδημαϊκές υποτροφίες, υπήρξε πρόεδρος και μέλος διοικητικών συμβουλίων 7 επιστημονικών εκδόσεων, συνέγραψε 16 επιστημονικά βιβλία (το 17ο είναι υπό έκδοσιν), εξέδωσε τα πρακτικά 4 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, συνέγραψε 94 επιστημονικά άρθρα και 5 βιβλιοκριτικές και ήταν συν-εκδότης σε 6 επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, έδωσε 152 επιστημονικές ομιλίες, συμμετέσχε σε 51 κρίσεις επιστημονικών άρθρων και οργάνωσε 16 επιστημονικά συνέδρια.

Για να τιμήση την παραπάνω επιστημονική δραστηριότητά του, το Αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό «Mathematical Economics» του αφιέρωσε τιμητική έκδοσι του Ιουλίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου