Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΤΙς ΠΑΡΑΛΙΕς

paralia-ompreles1
Στο αυτοτελές γραφείο για τη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία) παραπέμπονται οι  αιτήσεις για απευθείας παραχωρήσεις τμημάτων του αιγιαλού και της παραλίας που υποβλήθηκαν στο Δήμο Ζακυνθίων και εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο υπάλληλο Δ. Τουρκάκη, συνολικά υποβλήθηκαν 103 αιτήσεις και τα προβλεπόμενα έσοδα από τις εκμισθώσεις θα είναι 298.000 Ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 208.000 Ευρώ θα αποδοθεί στο Δήμο.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναπτύχθηκε ένας έντονος προβληματισμός για περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές από προηγούμενα χρόνια και τονίστηκε η ανάγκη να μην υπάρξουν μισθωτήρια με όσους δεν κατέβαλαν τα χρήματα που όφειλαν στο Δήμο. Μια ακόμη παράμετρος που τέθηκε, ήταν αυτή των πραγματικών εσόδων για το Δήμο από τις παραχωρήσεις, καθώς ελάχιστα από τα εισπραχθέντα θα μείνουν στο ταμείο, αν λάβει κανείς υπόψη τη δαπάνη για την καθαριότητα, την πρόσληψη προσωπικού κτλ.
Η τελική έγκριση για την υπογραφή των συμφωνητικών θα δοθεί από το αυτοτελές γραφείο για τη δημόσια περιουσία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως με βάση τη νέα ΚΥΑ ισχύουν περιορισμοί όπως για παράδειγμα η παραχώρηση μόλις 500 τμ για τα κέντρα διασκέδασης και η απαγόρευση των τραπεζοκαθισμάτων.
Να σημειωθεί πως χρέη Προέδρου στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτελούσε ο Αντιπρόεδρος Σπ. Βούτος, καθώς ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς απουσίαζε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου