Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Εξι σοβαρά τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Εξι σοβαρά τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου
Πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν 6 άνθρωποι, ξέσπασε νωρίτερα σε εξωτερικό χώρο στα διυλιστήρια Ασπροπύργου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.
Από τους τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ». 
Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και ευρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο δεύτερος φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20%, ενώ ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και είναι διασωληνωμένος.
Επιπλέον στο ΠΓΝ «Αττικόν» διακομίσθηκαν τρεις τραυματίες οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνομένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
Ο ένας εξ αυτών διακομίστηκε στην ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ο δεύτερος διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΓΝ «Αττικόν».
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι σε επαφή με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες και έχει συνεχή ενημέρωση για τη εξέλιξη της κατάστασης της υγείας τους.
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.
Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, ενώ η Πυροσβεστική, παρ΄ ότι έσπευσε με αρκετά οχήματα στο χώρο, δεν επενέβη, αφού την κατάσβεση ανέλαβε το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.
Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα.
Θετικά λειτούργησε, επίσης, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα συνήθη.
Στις μονάδες των διυλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές, πιθανότατα από σπινθήρα.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στα διυλιστήρια με 7 οχήματα, ωστόσο από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ ανακοινώθηκε ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, το περιστατικό αντιμετωπίζεται από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων και η φωτιά βρίσκεται στο στάδιο κατάσβεσης.
Αυτή την ώρα 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες βρίσκονται στο χώρο των διυλιστηρίων και πραγματοποιούν ψύξη στις εγκαταστάσεις, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.
Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, στην οποία αναφέρονται τα εξής.
«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

2 σχόλια:

  1. Και λίγοι που πήγανε!!!!!!!!!
    Δούλεψα αρκετά χρόνια εκεί. Όσο είχε έμπειρους στις εγκαταστάσεις υπήρχε κάποια σχετική ασφάλεια. Μετά την συνταξιοδότηση μιας ολόκληρης “χρυσής” φουρνιάς εργαζομένων από καθαριστή μέχρι γενικό διευθυντή και κατόπιν της εν μέρει ιδιωτικοποίησης χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα για να μην εκφραστώ ακόμα χειρότερα.
    Τι σημαίνει έμπειρη εργολαβική εταιρεία επισκευών?
    Εδώ δεν υπάρχει εμπειρία μονίμων.
    Ας έρθουν να τα πουν σε αυτούς που γνωρίζουν.
    Ας ρωτήσουν οι υπεύθυνοι τον Κότσια βουλευτή Ευρυτανίας να μάθουν περισσότερα μια και συνταξιούχος των ΕΛΠΕ και συνδικαλιστής ήταν αλλά να μου πουν και εμένα μετά τι τους είπε.
    Ακόμα δεν μπορώ να μάθω τι ακριβώς έγινε και ποιοι χτύπησαν γιατί έχουν διακοπεί τα τηλέφωνα σκοπίμως?
    Εχτές αυτό που συνέβη το προέβλεψα σε συζήτηση και άκουσα το ίδιο που ακούω συχνά «σκατά έχεις φάει ρε πούστη»???
    Όχι ρε παιδιά όλα απλές λογικές είναι αρκεί να θέλεις να τις βλέπεις…
    Είχα ενημέρωση… μάλλον υπάρχει ένα νεκρός και κάποιοι συνάδελφοι ξεκολλούσαν από άλλον τα καμένα του ρούχα μαζί με δέρμα.
    Γνωρίζω πως έγινε το ατύχημα μα περιμένω να δώ τί θα βγεί στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποια δεξαμενή συζητάνε? Μέσα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έγινε το ατύχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή