Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Περπατωντας για το μονοπατι της Μπαταριας!

και λοιπα σπήλαια του νησιου στον σύνδεσμο
ΜΠΑΤΑΡΙΑ ! Η κυρια βαση των γερμανων στο Ιονιο!

Stamatia VitsentzatouKεφαλονια ενας Παραδεισος στο Ιονιο!



Περπατωντας για το μονοπατι της Μπαταριας!
Η διαδρομη αυτη η μεγαλυτερη του δικτυου των μονοπατιων του φισκαρδου! ειναι μια διαδρομη γεματη εκπληξεις προσφερωντας γνωση για την περιοχη καθως επισκεπτεται πολλα χωρια, μνημεια,παραλιες κ δαση.
Το περπατημα ξεκινα απο ενα ηπιο χωματοδρομο με πυκνη βλαστηση κ ενω διασχιζωντας προσεχτικα το πεζοδρομο αντικρυζεις τα απομηναρια της αρχαιας τεχεισμενης πολης Θρονι αρχαιος ναος με αφιερωμενες κογχες, κ λιγο πιο περα η βαση ενος πυργου της οχυρωσης..


Το δασος δεν υπηρχε ενω το μερος εσφυζε απο ζωη.
Ο χωματοδρομος καταληγει στον Ψιλιθρια χτισμενο σε μια μικρη κρυμμενη κοιλαδα, μεσα απο ενα παραμυθενιο μονοπατι ξαφνικα εμφανιζονται ενα συμπλεγμα απο παλια σπιτια οπου ο χρονος εχει ξεβαψει τα χρωματα τους!.....Αφηνοντας τον Ψιλιθρια η διαδρομη συνεχιζει με ενα αλλο μονοπατι αναμεσα σε λιθιες κ πυκνη σκια οπου αναφηφοριζει ηπια μεχρι τα Γρατσιανατα..Η διαδρομη κατηφοριζει διασταυρωνοντας δρομους κυκλοφοριας μεχρι τα Φραπατα με θεα το Ιονιο Πελαγος!!!!!!!
Στα Φραπατα το περπατημα συνεχιζεται αναμεσα στις λιθιες ενος παλιου μονοπατιου, οπου λεγεται πως ειναι ενετικο!
Διασταυρωσεις με πολλα ξεχασμενα μονοπατια αλλα κ τη μελωδια των πουλιων που βρισκουν καταφυγιο σε ενα δασος γεματο απο πουρναρια,σκινους, κυπαρισια κ πολλα φυτα συνοδευουν την πορεια για την Μπαταρια!!
Η Μπαταρια ειναι μια γερμανικη αντιαεροπορικη βαση της εποχης του Β Παγκοσμιου πολεμου που αποτελειται απο 5 κανονια μεγαλου Βεληνεκους...2 απο τις βασεις των κανονιων αυτων εκτιναχθηκαν κ οι τεραστιοι βραχοι που στεκουν ορθιοι μαρτυρουν την τρομερη ισχυ της εκρηξης!..
Ιδιαιτερο ενδιαφερον εχουν οι υποσκαφες στοες που ενωναν τα 5 κανονια.
Μετα τη Μπαταρια η διαδρομη αρχιζει να επιστρεφει στο Φισκαρδο περνωντας απο τις μαγευτικες παραλιες Κιμηλια κ Εμπλυση που ενωνονται με ενα πολυ ευχαριστο σκιερο μονοπατι, απο την Εμπλυση η διαδρομη συνεχιζει πανω στο δρομο, οπου καταληγει λιγες εκατονταδες μετρα στο πανεμορφο Φισκαρδο!!!!


  • Lilian Harokopou Η βαση του κανονιου ανατιναχτηκε απο παιδια που επαιζαν,, βαλαν φωτια σε φυτιλι και φυσικα χαθηκαν και τα παιδια! Η περιοχη θελει προσοχη,,, Φευγοντας το πρωτο λιμανακι ειναι το Δαφνουδι, μετα κιμιλια και μετα Εμπλυση, αλλα για πιο ευκολα σταματας εκει που αρχιζει το δρομακι για το Δαφνουδι, και αριστερα σου ανοιγει δρομακι για την μπαταρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου