Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Γυναίκες της Παλικής,

            Η Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου (μέλος της Ο.Γ.Ε.) διαμαρτύρεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα υγείας στην επαρχία Παλικής.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο  Ληξουρίου, είναι κυρίως έλλειψη ιατρικού προσωπικού και η εντατικοποίηση, (οι γιατροί εργάζονται μέχρι και 240 ώρες το μήνα), οι ελλείψεις στο Μικροβιολογικό και στο Ακτινολογικό κ.α.

Τα προβλήματα αυτά τελευταία οξύνθηκαν δραματικά στο βαθμό ώστε να ομολογούν οι ίδιοι οι γιατροί ότι,  «… αδυνατούμε να εγγυηθούμε την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου καλύπτοντας τόσο τα τακτικά όσο και τα επείγοντα περιστατικά, αρνούμαστε να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών μας και την δική μας επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια.»


Η παραπάνω κατάσταση  θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή ασθενών, εντατικοποιεί μέχρι εξάντλησης των βιολογικών αντοχών του ιατρικού νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού του Νοσοκομείου, υποβαθμίζοντας αναγκαστικά το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, ενώ κάνει μια οδύσσεια τη συνταγογράφηση για χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Επίσης ζητήματα που αφορούν άμεσα τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων είναι η περικοπή του επιδόματος τοκετού, ο δραστικός περιορισμός των προληπτικών και των διαγνωστικών εξετάσεων για τη γυναίκα (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία, ηπέρηχοι κ.ά).

Τα προαναφερόμενα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της χρόνιας επιδίωξης της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα,  να προσαρμοστεί το σύστημα Υγείας στην εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την επιχειρηματική δράση. Βασικό εργαλείο σε αυτήν την επιδίωξη όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένου και της σημερινής (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) ήταν και είναι η συστηματική κρατική υποχρηματοδότηση και η θεσμική κατοχύρωση όλων των αντιδραστικών αλλαγών, κυρίως στις εργασιακές σχέσεις.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα το γυναικείο κίνημα στην Κεφαλονιά δεν μπορεί να μείνει απαθές. Συντονίζεται με όλο το λαό και τους εργαζόμενους στην περιοχή μας αλλά και σε όλο το νομό και απαιτεί  εδώ και τώρα κάλυψη όλων των ελλείψεων σε Ιατρικό νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό και στα δύο νοσοκομεία του νομού και τα κέντρα υγείας. Συμπαραστέκεται στον αγώνα των γιατρών και καλεί την Κυβέρνηση να δώσει ριζική λύση στο πρόβλημα διορίζοντας τους απαραίτητους γιατρούς με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Ένα αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο σύστημα υγείας με ισότιμη χρήση για όλους.
·         Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
·         Λέμε όχι στην απλήρωτη εργασία! Όχι στην εντατικοποιημένη εργασία με μισά δικαιώματα.
ΚΑΛΟΥΜΕ τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Παλικής να  συντονιστούν με το πλαίσιο πάλης του ΕΚΚΙ και να κάνουν υπόθεση δική τους την υλοποίηση του προγραμματισμού δράσεων για την Υγεία.

Συγκεκριμένα:
  1. Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΕΚΚΙ την Κυριακή 31/5 και ώρα 12:30 μ.μ με θέμα: «Η θέση του ΕΚΚΙ  για  το Νέο Μνημόνιο, τις Εργασιακές σχέσεις, την Υγεία και την Αποκατάσταση των Σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά».
  2. Δευτέρα 18/5 στις 7:30 μ.μ. στο ΕΚΚΙ : Σύσκεψη για την Υγεία στο Νομό ενόψει της Πανυγειονομικής Απεργίας στις 20/5. Αντίστοιχα, την ίδια ημέρα και ώρα σύσκεψη της Ομάδας Γυναικών Ληξουρίου (μέλος της Ο.Γ.Ε) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου.
  3. Την Τετάρτη 20/5 στις 12:00 π.μ, ημέρα Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Απεργίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς από κοινού με τις Λαϊκές Επιτροπές.
  4. Δευτέρα 15/6 στις 7:30 μ.μ στο ΕΚΚΙ: κλιμάκωση δράσεων για την Υγεία με κεντρική συγκέντρωση για την Υγεία.



Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και που μας στερούν Ε.Ε. και Κυβερνήσεις!


Ληξούρι, 17/5/15

Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου
(τηλ.επικοινωνίας:6979985407)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου