Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΓΡΑΔΟΥ ΣΤΟ TERRA BOOK

Περιπατητικός Τουρισμός: 13 μαγικές διαδρομές στην ελληνική φύση

Δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει και να γνωρίσει σε βάθος μια περιοχή, αν δεν την περπατήσει… Οι βόλτες στα αξιοθέατα, στα μουσεία, στις παραλίες, στις πλατείες και στα μπαράκια δίνουν μια πολύ καλή εικόνα, όμως η ουσιαστική γνώση έρχεται με το περπάτημα και την πεζοπορία σε μέρη που η φύση διατηρείται αναλλοίωτη. Εκεί αισθάνεται κάποιος πως βλέπει, ζει, περπατά στις «πίσω σελίδες» της περιοχής, στα σημεία που δεν προσφέρονται απλόχερα με την πρώτη επίσκεψη, αλλά που απαιτούν την προσοχή του επισκέπτη και την πραγματική, αυθεντική κι επίμονη θέλησή του να βιώσει την πραγματική εικόνα του τόπου που επισκέπτεται.
Η ελληνική φύση, προικισμένη με ένα εντυπωσιακό ανάγλυφο που δημιουργεί μοναδικά τοπία για πεζοπορία και περιπλάνηση, έχει ακόμα ένα σπουδαίο πλεονέκτημα, τον καιρό. Οι… «έξι μήνες καλοκαίρι» ευνοούν τις πεζοπορίες στη φύση, κάνοντας τις διαδρομές ιδανικές για μια ανανεωτική εμπειρία διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Το terrabook.com συγκέντρωσε 13 μαγικές διαδρομές στην ελληνική φύση, ιδανικές για όλες τις ηλικίες και τις… αντοχές, πεζοπορίες που θα σας δείξουν ομορφιές και μυστικά της γης που δεν είναι «ανοιχτά» για τον καθένα.
  1. Κεφαλονιά: Καταρράκτες Γραδού
Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της φύσης  στην Κεφαλονιά είναι οι Καταρράκτες της Γραδού, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, όπου τα νερά του χειμάρρου πέφτουν από αρκετά μεγάλο ύψος και σχηματίζουν στη βάση τους μια μικρή λιμνούλα. Για να φτάσει κανείς ως εκεί ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει τον Πόρο, το λιμάνι στα νοτιοανατολικά του νησιού, με τη Σκάλα, ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της Κεφαλονιάς. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη, ενώ η ταμπέλα με την επιγραφή «Προς Βιολογικό Καθαρισμό» που θα συναντήσετε θα σας βεβαιώσει πως ακολουθείτε τη σωστή κατεύθυνση.
katarraktes-gradou-02
  1. ΛΟΙΠΕς ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
  2. https://blog.terrabook.com/peripatitikos-tourismos-13-magikes-diadromes-stin-elliniki-fusi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου