Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Έρχεται και στην Ελλάδα το νέο ψηφιακό πορτοφόλι V.me by Visa

Έρχεται και στην Ελλάδα το νέο ψηφιακό πορτοφόλι V.me by Visa
Εστάλη από Βασίλη Λορετζάτο
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ενημερωτική ήταν η εκδήλωση της ALPHA BANK - VISA "Ανάπτυξη μέσω Καινοτομίας" με την υποστήριξη του ΣΕΤΕ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί η V.me by Visa που είναι το νέο ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο σε λίγο καιρό θα κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Το V.me by Visa παρέχει κατά κύριο λόγο ασφάλεια στις συναλλαγές στο διαδίκτυο καθώς δεν θα δίνονται προσωπικά στοιχεία στις online επιχειρήσεις αλλά και μεγάλη ευκολία αφού δε χρειάζεται να καταχωρηθούν τα στοιχεία της κάρτας από τους καταναλωτές κάθε φορά που κάνουν αγορά. Το V.me έχει ήδη λανσαριστεί στην Αγγλία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία και αναμένεται να λανσαριστεί σε επιπλέον 18 χώρες στην Ευρώπη εντός του 2015.
Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, δήλωσε ότι  θεωρεί  πολύ σημαντική τη συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, επειδή ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ανάπτυξης της Ελλάδας και η Visa μπορεί να συνεισφέρει με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πληρωμών που παρέχει.
Ο κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ, αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας μας ( 19% ), καθώς και στο γεγονός ότι το 20% των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα προέρχεται από τον τουριστικό τομέα. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές  προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις και στο σύνολο του κλάδου και για αυτό θα πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα, είπε χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα η Visa  παίζει σημαντικό ρόλο καθώς παρέχει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις για την αύξηση των εσόδων τους.
Ο κ. Σπύρος Μπέκος που εργάζεται στον τομέα της αποδοχής των πιστωτικών καρτών της Visa, παρουσίασε  στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου τουρισμού με βάση την κατανάλωση με κάρτες Visa.Oι Άγγλοι τουρίστες βρίσκονται στην πρώτη θέση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές από όλες τις άλλες εθνικότητες στην Ελλάδα για το 2014. Ακολουθούν Αμερικάνοι , Γάλλοι, Κύπριοι, Γερμανοί, Ρώσοι, Νορβηγοί, Ιταλοί και Αυστραλοί. Τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην κατανάλωση παρουσίασαν οι Γερμανοί με ποσοστό 38% και οι Κινέζοι (49%) παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην 15η θέση της προηγούμενης κατάταξης.  Οι κατηγορίες στις οποίες οι τουρίστες χρησιμοποίησαν περισσότερο τις κάρτες τους εκτός από τις αναλήψεις μετρητών ήταν τα ξενοδοχεία, ταξιδιωτικές υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, supermarkets και βενζινάδικα. Το 2014 η αύξηση στη χρήση καρτών εισερχόμενου τουρισμού πλησίασε το 15% με τζίρο που έφτασε τα ?2,5 δισ.
Ο κ. Νίκος Βούλης,  Διευθύνων Σύμβουλος της e-Travel ανέλυσε τα πλεονεκτήματα που παρέχει το eCommerce στις ελληνικές επιχειρήσεις και στα startups του τουρισμού.
Η κ. Ρέα Βερβίτα, Γενική Διευθύντρια της Avis στην Ελλάδα μίλησε για την αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.  Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 2014 οι online κρατήσεις αυτοκινήτων στοwww.avis.gr αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με το 2013. Για την ίδια χρονική περίοδο παρατηρήθηκε αύξηση 57% στις κρατήσεις από το Avis mobile site & App. Το μερίδιο της Visa έφτασε το 30% στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων της Avis στις Ευρωπαϊκές χώρες.
Η κ. Anne Head, Visa Europe Head of Go-To-Market, παρουσίασε τα 4 απλά βήματα που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης για να μπορεί να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του  και ανέφερε ότι εντός του 2015, το 25% των κατόχων καρτών Visa θα έχουν πρόσβαση στο V.me στις χώρες που το έχουν λανσάρει και σε περισσότερες από 40.000 online επιχειρήσεις.
Ο κ. Θεοχάρης Μιχαηλίδης, ιδιοκτήτης Kallisti Villas, μίλησε για τις δυνατότητες που παρέχουν τα ψηφιακά εργαλεία σε κάθε τομέα δράσης μιας τουριστικής επιχείρησης. Το κόστος τους πλέον  είναι εξαιρετικά προσιτό και για μια ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου