Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2015: Απολογισμός κι ευχαριστίες

 
                                                                             
 
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2015: Απολογισμός κι ευχαριστίες.Η 21η Ιούνη 2015, ήταν η δεύτερη φορά που γιορτάστηκε στην Κεφαλονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής! Το Αργοστόλι και το Ληξούρι ζωντάνεψαν από νότες που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής: κλασική, παραδοσιακή, rock, jazz, funk, hip-hip, world κι όχι μόνο! Οι δρόμοι και οι πλατείες γέμισαν με κόσμο, τα πρόσωπα ήταν παντού χαμογελαστά και η ατμόσφαιρα ήταν ακριβώς έτσι όπως επιδιώκαμε να είναι: γιορτινή!
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες με μακρά πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της Κεφαλονιάς αλλά και εκτός αυτής, νεότεροι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής ως επαγγελματίες, ως ερασιτέχνες ή ως σπουδαστές, αλλά και νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια των ήχων παίζοντας αφιλοκερδώς. Επιπλέον, παιδιά και ενήλικες που ξέρουν ότι η τέχνη είναι ενιαία και συνδύασαν χορό, ζωγραφική και μουσική, πλαισίωσαν υπέροχα τις εκδηλώσεις. Όλοι αυτοί είναι οι πρώτοι που νιώθουμε ότι θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, καθώς χωρίς την αμέριστη βοήθεια τους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό!
Εκτός όμως από τους συμμετέχοντες, είχαμε τη συνδρομή πολλών άλλων ανθρώπων και φορέων που αγκάλιασαν με θετική διάθεση την πρωτοβουλία, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε θερμά.
Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εξής:

  1. Για την συμμετοχή τους στην Γιορτή, την Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, το Ωδείο «Ρόκκος Βεργωτής», το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλληνίας, την Ευαγγελία Φραγκιά και την Ματίνα Παπαγεωργίου, τον Μάκη Πολλάκη, την χορωδία Τσίκαινα Ensemble, τις μπάντες Drowning in Sand, Golden Brown, Ρόκα Company, Singapore Strings, Sonus Replica και Χαμηλών Τόνων, τους μουσικούς φοιτητές του Τ.Η.Μ.Ο., την σχολή χορού Art & Style Dance Studio, τις μαθήτριες Χριστίνα & Μαρία Μουρελάτου, καθώς και τους DJ’s Εύη και Θάνο.
  2. Τους χορηγούς μας για την οικονομική ενίσχυση και τα κεράσματα των μουσικών: Al Forno Pizza, Ανδρέας Δεμπόνος – Πολιτικός Μηχανικός, Bee’s Knees The Bar, Daccapo Café Bar, Draught Grill & Beer House, Ηχοθέαμα, Ηχώ – Συστήματα ήχου, φωτισμού & εικόνας, Κυλικείο Γυμνασίου Κεραμειών, Le Pate Creperie Café, Libretto Café-Bar, Μπύρα Άλφα, Rockομελάδικο, Fiasco Bar.
  3. Τους χορηγούς επικοινωνίας μας, την ηλεκτρονική εφημερίδα Κεφαλονίτικα Νέα και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ionian Galaxy8, για την άρτια και πολύπλευρη προβολή της Γιορτής, καθώς και όλα τα άλλα τοπικά ΜΜΕ που την πρόβαλαν.
  4. Τον Ρουμελιώτη Γιώργο – Οικοδομικές εργασίες για το στήσιμο της σκηνής στην Καμπάνα, την εικαστικό Γεωργία Φραγκιά για το υπέροχο πανό της σκηνής, την Άννα Βότση για την γραφιστική επιμέλεια της αφίσας, την Μαρία Ταραζή για τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης στην Λ.Ριζοσπαστών, την Μαρία Δήμα για τον στολισμό της Πλατείας Λαϊκών Κατοικιών και τους κατοίκους της περιοχής για την τεχνική βοήθειά τους, το κατάστημα Margo Clothes & Shoes για την ενδυματολογική επιμέλεια, τον παιδικό σταθμό Ουράνιο Τόξο για την παροχή υλικών και την εμψύχωση των παιδιών στα εικαστικά.
  5. Τον Παναγή Καβαλιεράτο, τον Δημήτρη Καϊόγλου, την Κατερίνη Μπαλτσαβιά και τον Νίκο Σούλη για την φωτογράφιση, τον Λουκά Αθανασίου, την Άννα Βότση, και τον Παναγή Καβαλιεράτο για την βιντεοσκόπηση και το μοντάζ, καθώς και όλους όσους μας έστειλαν δικές τους φωτογραφίες και βίντεο ή τα ανάρτησαν στα ΜΜΕ.
Φυσικά, ευχαριστούμε θερμά και όλους όσους ήρθαν και συμμετείχαν στη Γιορτή, τα παιδιά που γέλασαν και χόρεψαν και μας χάρισαν πηγαία χαρά, τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί και συντονίστηκαν με τους μουσικούς, τους εμψύχωσαν και αντάλλαξαν μαζί τους μηνύματα που δε χωράνε σε λόγια, όλους όσους σήκωσαν τα μάτια στον καλοκαιρινό ουρανό και ένιωσαν ότι αγγίζουν μια στιγμή ευτυχίας.
Επειδή η μουσική πάνω απ’ όλα μας ενώνει, ελπίζουμε ότι η φετινή Γιορτή λειτούργησε σαν μια ευκαιρία για γνωριμία τόσο του κοινού με τους μουσικούς όσο και των ίδιων των μουσικών μεταξύ τους, αλλά κι ως αφετηρία για μελλοντικές συνεργασίες και κοινές δράσεις. Πιθανά λάθη και παραλείψεις σίγουρα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο μέλλον καλύτερα με την δική σας ενεργητική συμμετοχή. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε ακόμα περισσότεροι και οι εκδηλώσεις να απλωθούν και σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς σε μια κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη της τέχνης ως πηγής πολιτισμού αλλά και ψυχαγωγίας.
Άλλωστε η Γιορτή της Μουσικής δεν εξαντλείται σε μια μέρα – είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι στα φτερά της φαντασίας κι εμείς οι τυχεροί ταξιδιώτες!
Ραντεβού τον Ιούνη του 2016
Πάντα ν’ ανταμώνουμε!

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο
Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου