Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

παρουσίαση και έκθεση την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 από ώρα 18.00 μ.μ. έως 24.00

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΥ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ/UNIVERSITYOFTECHNOLOGY, SYDNEY , AUSTRALIA
ΙΟΝΙΟΚΕΝΤΡΟΤΕΧΝΩΝΚΑΙΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/IONION CENTER FOR THE ARTS AND CULTURE

GLOBAL STUDIO 2015
LAB 85302: KEFALONIA - STATE OF THE ISLAND
ΔιεπιστημονικόΕργαστήριοLAB 85302:STATEOFTHEISLANDυπότηνεπίβλεψητουκαθηγητούMark Titmarsh
(ΣυνέχειατουέργουτουUTS 2014, SINGLE USE ISLAND   : Plastic Customs, The Fantastic Plastic Crank- o- Phone, Tunel Vision) 

Σε αυτό το Διεπιστημονικό Εργαστήριο Σχεδίου 2015(Συνέχεια του έργου SINGLE USE ISLAND  του έτους 2014) το Σχέδιο χρησιμοποιείται εκ νέου ως ένας παράγοντας για την αλλαγή και ως ένας  δημιουργικός τρόπος για την κριτική διερεύνηση  ενδεχομένης μελλοντικής  ανάπτυξης  σε σύγχρονα αστικά περιβάλλοντα. Με κέντροτο Ελληνικό νησί της Κεφαλονιάς  το εργαστήριο θα εξετάσει το μέλλον του νησιού όσον αφορά τη χρήση και την σε καθημερινή βάση επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών υλικών. Η διαδικασία  περιλαμβάνει τη διερεύνηση του νησιού, τις πόλεις και λοιπές περιοχές  για την αναγνώριση παραγόντων, όπως είναι  ο πολεοδομικός χώρος , ο δημόσιος χώρος, η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος , η αρχιτεκτονική, ο τουρισμός, τα θαλάσσια σπορ και οι συναφείς  κλάδοι,σε σχέση πάντα με την διαδικασία  του Σχεδίου.
Το εργαστήριο  θα ξεκινήσει με μορφή εξερεύνησης σχετικά με την ύπαρξη του πλαστικού στο περιβάλλον, την ιστορία της δημιουργίας του και  τους λόγους που έχουν οδηγήσει να είναι πανταχού παρόν  στις καθημερινές πρακτικές. Θα εξετάσουμε την χρήση του πλαστικού στο νησί για επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, επισημαίνοντας  οποιαδήποτε εξάρτηση από τη χρήση των διαθέσιμων πλαστικών, από πλαστικές σακούλες μέχρι  φλιτζάνια καφέ.
Οι συμμετέχοντες  καλούνται να εξετάσουν την πολιτιστική ιστορία του νησιού, των θεσμών και των επιχειρήσεων, των  εγχώριων συνθηκών διαβίωσης και  ψυχαγωγικών  πόρων αλλά και όλα τα ζητήματα που ενδέχεται να ισχύουν γενικά και σε άλλα νησιωτικά κράτη, όπως η Αυστραλία ή η Ινδονησία.
Τελικός στόχος  του εργαστηρίου στην  Κεφαλονιά είναι ο σχεδιασμός μιας παρουσίασηςπου θα προβληθεί στο  Ιόνιο Κέντρο. Τα έργα αυτά μπορούν να λάβουν τη μορφή δημιουργικών  εγκαταστάσεων, που  θα αντανακλούν τη συνείδηση ​​ χρήσης των πλαστικών, τη κατεύθυνση συμπεριφοράς  προς το ιδανικό της βιωσιμότητας, την προς τα άνω ανακύκλωση  για αισθητικές πρακτικές και την πιθανή  δημιουργία  ενός  προτύπου προς μίμηση από άλλα νησιά και νησιωτικά κράτη.
Η ομάδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Σύδνευ, θα καταρτίσει τη σύσταση της τελικής έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3, Ιουλίου 2015 στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού. Το έργο θα πρέπει να σχεδιαστεί με την ιδιότητα να μπορεί να ενσωματωθεί με τα αντίστοιχα έργα  άλλων/αντίστοιχων  διεπιστημονικών ομάδων από την Αμερική και επίσης Ελληνικών φορέων, με σκοπό  την  παρουσίαση  και πιθανή υιοθέτηση  εναλλακτικών  λύσεων   αντικατάστασης  των  μορφών  του πλαστικού,που είναι σε συνεχή χρήση στο νησί της  Κεφαλονιάς.


KαθηγητήςMarkTitmarsh
Ο KαθηγητήςMarkTitmarsh (γεννημένος το 1955, Ingham, Αυστραλία) είναι εικαστικός που εργάζεται στη ζωγραφική, βίντεο και γραφή. Πίνακες του και φίλμβρίσκονται  σε  δημόσιες συλλογές σε όλη την Αυστραλία, και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρόσφατη εργασία του εκτελείται κάτω από τον τίτλο  «επέκταση της  ζωγραφικής» και είναι η ζωγραφική για τη ζωγραφική ή η ζωγραφική που μεταφέρεται σε αντικείμενα, βίντεο και κείμενα. Πρόσφατες εργασίες του περιλαμβάνουν  έργα ζωγραφικής σε βιομηχανικά υλικά, περιβάλλοντα φθορισμού, αποτελούμενα από έγχρωμα φωτεινά κορδόνια  και  επίσης έργα βίντεο για κινητά τηλέφωνα. Το 2006 ήταν συνιδρυτής του καλλιτεχνικού χώρου <<LooseProjects>> και παραμένει  ο συνδημιουργός  του σχετικού  βιβλίου του χώρου.
Στη δεκαετία του 1990με έδρα  το Σίδνεϊδιετέλεσε συνιδρυτής της ‘’ArtHotline’’, μίας ομάδας καλλιτεχνών που εξέθεταν εφήμερα έργα εκτός των χώρων των γκαλερί  σε καθημερινά τοπία. Επιμελήθηκε επίσης ενός  βιβλίου που τεκμηρίωνε  τις άνω δραστηριότητές τους μεταξύ του 1992 και του 1995. Μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας θα μπορούσε να περιγραφεί ως αντικείμενα μετα-ζωγραφικά, διότι  λαμβάνουν τη μορφή κατασκευών τριών διαστάσεων,  κατασκευές που αφορούν ειδικά τις εννοιολογικές πτυχές της ζωγραφικής. Στα έργα του Οθόνης περιλαμβάνονται βίντεο και πειραματικές ιστοσελίδες που εκτέθηκαν στην έκθεση του έτους 2000, MultimediaArt’sAsiaPacific.
Ο Mark δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν τις τέχνες, ήταν συν-ιδρυτικό μέλος της ‘’WorkingArtistsAgainstRalph’’and PEAASS (PromotingElectoralAwarenessoftheArtist’sStatusinSociety), δύο ομάδες που συγκροτήθηκαν για να υπερασπιστούν  τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και να αυξήσουν την  συνειδητοποίηση της συμβολής τους στο εθνικό  πολιτιστικό περιβάλλον. Ήταν συν-ιδρυτικό μέλος της ομάδαςGroup 3, μία συνεργασία καλλιτεχνών για την εξερεύνηση των ορίων της ζωγραφικής πρακτικής μέσω της εγκατάστασης και της φωτογραφικής τεκμηρίωσης.
Στη δεκαετία του 1980 απέκτησε  διεθνή φήμη ως ένας πειραματικός σκηνοθέτης με παρουσία στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική, κερδίζοντας βραβεία στο AnnArbor και το Διεθνές Φεστιβάλ  του Μοντρεάλ. Στην Αυστραλία είχε μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της μεταμοντέρνας  αναζήτησης  σχετικά με τις εικαστικές τέχνες στο ρόλο του ως συν-εκδότης του περιοδικού εικαστικών τεχνών ‘’ΟntheBeach’’και ως νέος ζωγράφος/ χειριστής της εικόνας.
Ο Mark ήταν ένα συν-ιδρυτικό μέλος της Super 8 FilmGroup, μια οργάνωση που εδρεύει στο Σύδνεϋ για την προώθηση, τη διανομή, και την έκθεση της Αυστραλιανής  πειραματικής κινηματογραφίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Μεταφυσικής TV - μια ομάδας  5 πειραματικών σκηνοθετών, των οποίων το έργο στηρίχθηκε σε δημιουργικήανα-κατασκευή έργων δημιουργημένων από <<θραύσματα>> που είχαν ληφθεί από τηλεοπτικές εικόνες.
Μεταξύ άλλων προσόντων, ο Mark έχει μόλις ολοκληρώσει το διδακτορικό του δίπλωμα στη Ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εικαστικών Τεχνών και έχει σπουδάσει στο StMartin 'sCollegeofArt του Λονδίνου, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στην PietroVannucci Σχολή Καλών Τεχνών στην Ιταλία ως επίσης και στο Πανεπιστήμιο για Ξένους στην Περούτζια της Ιταλίας.
Σπουδαστές  του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Σύδνευ, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  GLOBAL STUDIO 2015,  LAB 85302:STATE OF THE ISLAND:
Matilda Clarke ,George Berry,   Laura  McLean,  Oliver Ryan,  Yanzi  Zhang,   Tom Potter,
Lara  Chapman,   Stephanie Bacchin, Emilia Matuszkiewich,  Alexander  Jones, 
XiaoguGuo,  Madison Corkevy,  Naomi Bockarie,  Aisa Khan,  Henry  King.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου