Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ


Σε λιγότερο από 12 ώρες θα ανοίξουν οι κάλπες για το δεύτερο Δημοψήφισμα που θυμάμαι στην ζωή μου, καθώς η Δημοκρατία μας είναι λειψή και τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Αυτή η σπάνια ευκαιρία που μας δίνει το αυριανό Δημοψήφισμα για μια άμεση απάντηση του λαού, είναι τόσο πιο σημαντική από πολλές ανούσιες Εκλογές του παρελθόντος, που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

 Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να συνεχίσει να τιμάει τον λαό, όπως έκανε ήδη, και να του δώσει και στο μέλλον τη δυνατότητα να εκφραστεί για μια σειρά από ζητήματα, που όμως δεν είναι της ώρας. Έτσι και την Δημοκρατία μας θα βαθύνει, αφού θα κάνει πάλι τους Έλληνες επιτέλους υπεύθυνους πολίτες και το πολιτικό τους κριτήριο θα οξύνει και ο ίδιος θα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος, ότι ήταν αυτός που τόλμησε τη μεγάλη δημοκρατική διαφορά σε ένα κλειστό σύστημα κοινοβουλευτικού ελιτισμού.
Φτάνουμε, λοιπόν, στην ώρα της μεγάλης αυριανής εκλογής. Ελάχιστοι είναι πλέον οι αναποφάσιστοι.Οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει. Η Δημοκρατία προϋποθέτει τη διαφωνία και τη διαφορετική άποψη. Χωρίς αυτές δε μπορεί να υπάρξει και είναι σαν το αλάτι που δίνει τη νοστιμιά στο φαγητό. Η Δημοκρατία όμως διασφαλίζει και την ελεύθερη έκφραση των διαφορετικών απόψεων. Δίνει λύσεις. Για τον λόγο αυτό, ανεξάρτητα από την έκβαση του αυριανού αποτελέσματος, θα πρέπει όλοι να αποδεχθούμε και να σεβαστούμε την άποψη της πλειοψηφίας. Όποια και αν είναι αυτή. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα μεταξύ μας και να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι εμείς είμαστε αδελφοί. Πως μεθαύριο θα συνεχίσουμε ακόμα να είμαστε συγγενείς, φίλοι και γείτονες ανεξαρτήτως της επιλογής μας. Πως δεν είμαστε εμείς οι αντίπαλοι, αλλά είμαστε οι επιβάτες της ίδιας βάρκας. Πως εντέλει προοδεύσαμε πολιτικά και πολιτιστικά τις τελευταίες δεκαετίες και πως δεν είναι εύκολο να ξαναπιαστούμε "Κώτσοι"! Πως θα συνεχίσουμε να λέμε τις καλημέρες μας και να πιάνουμε ο ένας το χέρι του άλλου, διότι όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα, θα είναι δύσκολο και οδυνηρό για όλους και χρειάζεται η αλληλεγγύη όλων μας προς στους ασθενέστερους του λαού μας. Για να αντέξουν και αυτοί.
Η εικόνα της ανάρτησης, ας χαραχτεί βαθιά στο μυαλό μας, για το ανόητο, για το αυτοκαταστροφικό, για το απεχθές και για το ασεβές του θέματος της. Να εξορκίσουμε με αγαπητική ευλάβεια την αρχέγονη κατάρα της φυλής μας που είναι ο διχασμός. Οι εχθροί μας εκεί βασίζονται, διότι γνωρίζουν τις αδυναμίες μας. Να είστε σίγουροι, ότι καθισμένοι στο θεωρείο της αρένας, θα παρακολουθούν γελώντας τα καμώματα μας, στοιχηματίζοντας στην καταστροφή μας. Ας μη τους δώσουμε αυτή τη χαρά. Ας μην τους προσφέρουμε ποτέ ξανά ένα τέτοιο αλγεινό θέαμα!
Καλό βόλι σε όλους! Σε ό,τι και αν πιστεύουν οι ίδιοι πως θα είναι καλύτερο πρώτα για την πατρίδα μας συνολικά και έπειτα ατομικά για τους εαυτούς τους!
'Εργο: "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ", ακουαρέλα σε χαρτί
Γερ. Γ. Γερολυμάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου