Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Καλημέρα από το Μόντρεαλ

ΑΠΟ ΓΑΒΡΙΗΛ  ΜΑΝΩΛΑΤΟ


ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Αλληλεγγύη Στον Ελληνικό Λαό
Συγκέντρωση Συμπαράστασης στην Ελλάδα από Διάφορες Οργανώσεις στο Μόντρεαλ

Οι οργανώσεις,
«Québec solidaire»,  «Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό Λαό», «Οργανισμός Alternatives» και το «Περιφερειακό Συμβούλιο Montréal» του συνδικάτου FTQ,
σας προσκαλούν σε μία Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, με την ευκαιρία του Δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 10.45 π.μ μπροστά στο Ελληνικό Προξενείο, στο 1002 Sherbrooke Ouest, στο Montréal.
Την ερχόμενη Κυριακή, η κυβέρνηση της Ελλάδας καλεί τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει, με Δημοψήφισμα, εάν δέχεται ή απορρίπτει τα νέα μέτρα λιτότητας που προτείνουν οι πιστωτές. 
Η λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα από την Τρόϊκα είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Στο Québec, οι οργανωτές αυτής της συγκέντρωσης ζητούν τον σεβασμό στην κυριαρχία του Ελληνικού λαού και της απόφασής του στο Δημοψήφισμα. Η μόνη δυνατή διέξοδος από την κρίση στην Ελλάδα περνάει από τον σεβασμό των δημοκρατικών επιλογών του λαού. 

Απέναντι στις απειλές, τις πιέσεις και τα τελεσίγραφα της «Τρόϊκας», δηλαδή, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την προσφυγή στην λαϊκή κυριαρχία.
Φτάνουν πια οι διαπραγματεύσεις με τελεσίγραφα !

Ο Ελληνικός λαός θα εκφραστεί, χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς.

Όχι στην λιτότητα, Ναι στην αλληλεγγύη !

Γ.Μ.

ΚΑΙ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΛΑΟ  
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ
Γράφει από το Μόντρεαλ ο καθηγητής
Γαβριήλ Μανωλάτος


Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης ακόμα και ο Ντάισελμπλουμ και ο Σόιμπλε τελευταία, δήλωσαν, κατηγορηματικά, πως η Ελλάδα παραμένει στο Ευρώ ακόμα και με ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Όμως, έλληνες πολιτικοί που «θέλουν το καλό μας» και θέλουν να μας «σώσουν πάλι», οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Θεοδωράκης και η κυρία Γεννηματά,  ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι το δημοψήφισμα οδηγεί έξω από το ευρώ και την ΕΕ,  και ακόμα ότι θα «κουρευτούν» οι καταθέσεις των ελλήνων.
Είναι πραξικόπημα, λένε, η προσφυγή στο λαό. Μα βέβαια, γι’ αυτούς έτσι είναι, αφού υφάρπαξαν με άλλες υποσχέσεις την ψήφο των ελλήνων για να μας εξαθλιώσουν στην συνέχεια. Και ωρύονται και σχίζουν τα ιμάτιά τους επειδή μια κυβέρνηση, τόλμησε να μην υποταγεί στους δανειστές  και τους «εταίρους» και να προσφύγει στον κυρίαρχο λαό.  Και μας κυβέρνησαν οι κύριοι αυτοί με  εντολή του λαού και διεκδικούν πάλι την ψήφο του, αλλά τον απεχθάνονται συγχρόνως και τον θεωρούν ανίκανο ή ανάξιο ή τουλάχιστον ανώριμο να καθορίσει τη μοίρα του. Μα στη χώρα της δημοκρατίας, δε θέλουν αλήθεια τη γνώμη και τη θέληση του λαού; Και θεωρούν το δημοψήφισμα, δηλαδή την προσφυγή στους πολίτες πραξικόπημα; Και ειπώθηκε η ανωτέρω ύβρης και έγινε η εν λόγω ασχήμια, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον πρώην πρωθυπουργό, όχι οπουδήποτε, αλλά στη Βουλή των Ελλήνων. Αντί να  βοηθήσουν, μήπως και βελτιωθούν οι συνθήκες διαπραγμάτευσης για την πατρίδα και το λαό που υποφέρει, μόνο και μόνο για  τη νομή της εξουσίας και μόνο γι’ αυτό, χαρακτήρισαν, στη Βουλή των Ελλήνων μάλιστα, πραξικόπημα την προσφυγή στο λαό. Και αν η απόφαση του δημοψηφίσματος είναι ναι, θα είναι αποτέλεσμα πραξικοπήματος;
Ω τι οδύνη! Ω τι όνειδος!     
Το μόνο όπλο τους, αφού δεν έχουν επιχείρημα, είναι ο φόβος και η τρομολαγνεία και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και τον ελληνικό λαό. Όμως ο λαός μπούχτισε και πήρε στροφές ανάποδες και τρομοκράτησε τους τρομοκράτες. Να γιατί χαρακτηρίζεται η προσφυγή στο λαό πραξικόπημα. 
Απελπισμένοι αυτοί που τόσα χρόνια «μας έσωζαν», μαζί και η Ποτάμια εφεδρεία τους, κραυγάζουν και ωρύονται μη μπορώντας οτιδήποτε άλλο.
Δεν θα καταφέρουν τίποτα όμως. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στην επιλογή του να απορρίψει τις απαράδεκτες μνημονιακές προτάσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών.
Και να θυμάστε : Τούτες τις κρίσιμες ώρες, που αναμετριόμαστε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας, ο μόνος μας αντίπαλος είναι ο φόβος. Δε θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει. 
Θα τα καταφέρουμε.
Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνιας και στους άλλους λαού της Ευρώπης, και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι οποιεσδήποτε δυσκολίες, θα αντιμετωπιστούν με σύνεση και αποφασιστικότητα. Έχουμε πράγματι την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το δίκαιο μπορεί να κερδίσει. Το δίκιο πρέπει να κερδίσει και θα κερδίσει. Η Ελλάδα θα κερδίσει.
Ας στείλουμε ένα σαφές και δυνατό μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας.
«Τούτες τις κρίσιμες ώρες, αναμετριόμαστε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας».
Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας. Ερχόμαστε μέσα από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας αυτής της πατρίδας και του λαού μας.  
ΌΧΙ στην υποδούλωση του λαού και της πατρίδας                                 
ΟΧΙ στην ομηρία και το ξεπούλημα της χώρας
ΟΧΙ στους εκβιασμούς  και το φόβο
ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους
ΟΧΙ στη αέναη λιτότητα   ΝΑΙ στην Ευρώπη των Λαών
Για τα σχόλιά σας 001- 438 764 0595 ή gamanol@teiath.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου