Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο ΚΕΦΑΛΛΗΝ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,, ΚΑΙ ΣΕ ΖΑΚΥΝΘΟ





POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS





Δε βλέπω πουθενά λιθοδομή τέτοια που να φανερώνει Μυκηναϊκή εποχή.Το ότι πολλοί χριστιανικοί ναοί είναι χτισμένοι πάνω σε παλαιότερους πασίγνωστο.Στην σημερινή Ιθάκη μα και στην Κεφαλλονιά έχει όχι απλά υποθετικά αλλά...
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

ΖΑΚΥΝΘΟΣ...θα τριζουν τα κοκκαλα του Δ.Σολωμου και του αρχαιου βασιλια Ζακυνθου απο τον οποιο πηρε το ονομα του το νησι,απο την εικονα της σημερινης Ζακυνθου.Ενω απο τη μια η πυκνη βλαστηση επιβεβαιωνει τις ιστοριες των αρχαιων περι νησιου του Απολλωνα και της Αρτεμης (και μαρτυρα την προελευση του λαου απο τους Αρκαδες) που κυνηγουσαν σε δαση, απο την αλλη η τωρινη εικονα του νησιου ειναι πραγματικα θλιβερη.Ενα νησι ΔΙΧΩΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ(δεν ενιωσα και πολυ την αισθηση του νησιου και του χωριου..λιγο μονο στα ορεινα ισως),και ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ στους ξενους για την κονομα.Τουλαχιστον 4-5 μεγαλα χωρια που βρισκονται κοντα σε παραλια εχουν αγορασθει απο Αγγλους μαλλον κι εχουν μετατραπει σε τουριστικα "μπουρδελα" οπως στα Μαλλια στην Κρητη.Λαγανας,Αλυκες,και 1-2 ακομα μερη ειναι ΓΕΜΑΤΑ απο κωλομπαρα με γκρουπς εκατονταδων ξενων νεαρων τουριστων μεθυσμενων κλπ στους δρομους που ειναι ετοιμοι για τα παντα και εχουν προκλητικη συμπεριφορα.Αν και η βλαστηση του νησιου θυμιζει καπως Κεφαλονια ειδικα στα σημεια (Ν/ΝΔ) απεναντι απο το νησι μας,μονο στα ορεινα χωρια που δεν υπαρχει αυτος ο τουρισμος μπορεις να βρεις καποια μικρα κοινα στοιχεια..ΕΥΤΥΧΩΣ που εδω περα δεν εχουμε ουτε κατα διανοια αυτο το στυλ (φτηνιαρικων σε συμπεριφορα) τουριστων και ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της γης σε ξενα τουριστικα συμφεροντα που φερνουν πακετο εκατονταδες με συμπεριφορα νομιζοντας οτι ειμαστε Μπανανια κι οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν...

Περα απο τους πιο καλους δρομους σε σχεση με την Κεφαλονια (απο τη χωρα προς τα χωρια),την μικρη πλατεια στο μουσειο Σολωμου το βραδυ που ειναι ωραια,και τα ωραια πευκοδαση δε μπορω να πω οτι μου εκανε τιποτα αλλο εντυπωση στο νησι..οι παραλιες η μερα με τη νυχτα με την Κεφαλονια..ειναι ντροπη να μπεις καν σε διαδικασια συγκρισης..επισης εντυπωση μου εκανε η ΑΓΕΝΕΙΑ ανθρωπων της ηλικιας μου στα παραθαλασσια μερη που τους ρωταγες κατι,δεν ελεγαν "καλημερα" καν σε ανταποδωση,ακουγαν τι τους ρωτουσες και γυργαναν το κεφαλι επιδεικτικα και δεν απαντουσαν..αντιθετα στα ορεινα χωρια ηταν φιλικοι...ηταν η τριτη φορα που πηγα στο νησι και αυτη τη φορα το γυρισα πιο καλα για να μου φυγει η παλια παρομοια εντυπωση που ειχα και δυστυχως επιβεβαιωθηκε πανηγυρικα το τοτε αισθημα που ειχα...για να μην πουμε για ιστορια και μνημεια που ειναι ελαχιστα..μαλλον οι εποχες που η Ζακυνθος θεωρουταν η "Νεα Φλωρεντια" απο τη χλιδη και το επιπεδο που επικρατουσε εχει περασει προ πολου..

1 σχόλιο:

  1. “…Και τα νησιά τα ιερά της Ήλιδος αντίκρυ. Εχίνες και Δουλίχιον, σαράντα εστείλαν πλοία. κι ο Μέγης ήταν αρχηγός ισόπαλος του Άρη…”
    Φίλε Μεγαλέξανδρε τα κόκαλα του Σολωμού θα τρίζουνε όπως και τα δικά μου με τα χάλια που είδες αλλά του βασιλιά Ζακύνθου όχι καθότι φίλος της Αφροδίτης και του Διονύσου! Χα χα χα.
    Λοιπόν στο νησί στα αρχαία χρόνια λατρεύονταν ο Απόλλωνας (υπάρχουν και αρχαία νομίσματα με τη μορφή του, η Αφροδίτη, αναφέρονται και ξόανα αυτών από το Δ. Αλικαρνασσέα, η Άρτεμης, ο Δίας, ο Διόνυσος και άλλοι ίσως.
    Ιερό νησί λοιπόν άρα προφανώς το αρχαίο Δουλίχιο.
    Τώρα το «η πυκνη βλαστηση επιβεβαιωνει τις ιστοριες των αρχαιων περι νησιου του Απολλωνα και της Αρτεμης (και μαρτυρα την προελευση του λαου απο τους Αρκαδες) που κυνηγουσαν σε δαση», τι το θέλεις αφού και ο Ζάκυνθος και ο Μέγης ψιλοαρκάδες ήτανε…
    Για τα υπόλοιπα που γράφεις έχουμε την ίδια άποψη μόνο που κάποιος θα πρέπει να μάθει τον Έλληνα να είναι Έλληνας και όχι μακάκας.
    Και η διακίνηση μπροστά στα μάτια μας, ούτε καν χρειάζεται πλέον εκειό το σύννεφο που τύλιξε η Αθηνά τον Οδυσσέα στη πατρίδα του για να μη τον γδούνε.
    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ !! γκάγκρενα που έλεε κι ο νόνος μου.
    Είναι ώρες που νομίζω ότι φοράω ακόμα τα «σπαθόλουρα» και ασυναίσθητα πάω να πιάσω το «σαρανταπεντάρι» που μου είχε εμπιστευτεί παλιά η πατρίδα και να μην αφήσω πέτρα όρτια!
    ΗΜΑΡΤΟΝ ορέ ΉΜΑΡΤΟΝ !!!
    Ποιος δουλεύει ποιόνα ορέ??
    Υπάρχουν Ελληνόπουλα ορέ, αυτά τα λίγα τέλος πάντων που μας αφήσανε να κάνουμε, θέλετε να τα δούμε όλα πρεζόνια??
    ΝΤΡΟΠΗ ρέεεεεεεεεεεεεε.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή