Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 5ΜΗΝΙΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eνημερώνουμε τους συνάδελφους στα πεντάμηνα ότι την Τετάρτη 26/8 αντιπροσωπεία από  Ε.Κ.Κ.Ι., ΔΑΣ ΟΤΑ, ΕΛΜΕΚΙ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ και Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παρίση.

Αφού του είπαμε τις θέσεις μας για τα απαράδεκτα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, θέσαμε υπ΄όψιν του τα αιτήματά μας.
Ο κ. Παρίσης αφού μας εξέφρασε τη “συμπάθειά” του για τους εργαζόμενους και την “αγανάκτησή” του για αυτά τα προγράμματα δήλωσε ότι “στηρίζει” τα αιτήματά μας αλλά δεν είναι αυτός ο εργοδότης μας.

Αποδεικνύεται η υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων που την ίδια στιγμή που ψηφίζουν τις αντεργατικές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ, εμφανίζονται υποκριτικά “συμπαραστάτες” του αγώνα των εργαζομένων.

ΕΕ, συγκυβέρνηση, Περιφέρεια και δημοτική αρχή συναινούν στην επιδίωξη του κεφαλαίου για φθηνούς απλήρωτους εργαζόμενους.

Οι φορείς απαίτησαν τη δέσμευση του δημάρχου ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθούν το θέμα των απλήρωτων 5μηνίτων εργαζομένων και τα αιτήματά τους.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Απαιτούμε:
ñ  Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
ñ  Σταθερή πληρωμή στην αρχή κάθε μήνα.
ñ  Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος (150 ευρώ) σε όσους δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες ανεξαρτήτου ειδικότητας. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους εργάζονται σε τέτοιες εργασίες.
ñ  Σε κάθε εργαζόμενο να ανατίθενται καθήκοντα με βάση την ειδικότητα και την πρόσληψη και να μην αντιμετωπίζεται σαν «παιδί για όλες τις δουλειές» και «ωφελούμενος».
ñ  Λήψη άμεσα όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.
ñ  Παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας και του γάλακτος.
ñ  Χορήγηση όλων των αδειών κατά την διάρκεια του προγράμματος. Αναρρωτική άδεια σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος. Κανονική άδεια 2 μέρες το μήνα, όπως δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι
ñ  7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο. Όχι εργασία τα Σάββατα και τις Κυριακές.
ñ   Μεταφορά του προσωπικού με ευθύνη του Δήμου.
ñ  Ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου