Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Nεκρή θαλάσσια χελώνα στα Λιμένια του Πόρου

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ




Nεκρή θαλάσσια χελώνα στα Λιμένια του Πόρου
Νεκρή θαλάσσια χελώνα του είδους Caretta caretta ξεβράστηκε την Παρασκευή στην παραλία Λιμένια νότια του Πόρου Κεφαλονιάς. Την χελώνα βρήκαν λουόμενοι στην παραλία, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.

Η χελώνα ήταν ηλικίας 15-25 ετών και τα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα. Παρότι κατά την αρχική εξέταση βρέθηκαν ενδείξεις πιθανού τραυματισμού στα πτερύγια, στο καβούκι, και στον λαιμό της, η χελώνα βρισκόταν ήδη σε προχωρημένη σήψη και δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν αυτά προκλήθηκαν ενώ ήταν ζωντανή και ίσως ήταν τα αίτια θανάτου ή εάν προκλήθηκαν από σύγκρουση με βράχια ή λόγω της σήψης αφού η χελώνα ήταν ήδη νεκρή για αρκετές ημέρες και επέπλεε στην θάλασσα. Οι λεπτομερείς φωτογραφίες θα εξεταστούν από ειδικό για την έκδοση γνωμάτευσης.
Η πλειοψηφία θαλάσσιων χελωνών που βρίσκονται νεκρές έχουν πεθάνει από ανθρώπινη αμέλεια αλλά όχι εσκεμμένα. Οι περισσότερες χελώνες που δεν φέρουν τραύματα πεθαίνουν από πνιγμό λόγω παγίδευσης σε δίχτυα ή παραγάδια. Επί πλέον, αρκετές χελώνες καταπίνουν πλαστικές σακούλες και άλλα πλαστικά είδη και πεθαίνουν από ασφυξία επειδή δεν μπορούν να αναπνεύσουν ή από ασιτία όταν δεν μπορούν πλέον να φάνε ή να χωνέψουν λόγω των πλαστικών στο πεπτικό τους σύστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω χελώνα δεν είναι η ίδια που βρέθηκε ζωντανή με τραύμα στο κεφάλι δύο ημέρες νωρίτερα στον Πόρο.

Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Βαλλιάνος, Υπεύθυνος Διατήρησης του προγράμματος Wildlife Sense, τηλ. 6984865941

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου