Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Κεφαλονιά και οι καταστροφές που αυτές επέφεραν σε σπίτια, λαϊκά νοικοκυριά, μικρομάγαζα και επαγγελματικούς χώρους, οδικό δίκτυο, υποδομές, καλλιέργειες και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ήρθαν να προστεθούν στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες του νησιού λόγω των σεισμών. Η αντιπλημμυρική θωράκιση που διαχρονικά απαιτεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θεωρήθηκε από κυβερνήσεις – ΕΕ – κεφάλαιο πολυτέλεια. Οι καταστροφές σε μια σειρά περιοχές σχετίζονται άμεσα με την ασύδοτη εγκατάσταση ιδιωτικών ανεμογεννητριών στα γύρω βουνά, που προωθήθηκε τόσο από τις κυβερνήσεις διαχρονικά όσο και από την τοπική διοίκηση σε Δήμο και Περιφέρεια. Τα μπαζώματα ρεμάτων, οι μη αναδασωμένες εκτάσεις έπαιξαν κι αυτά ρόλο.

Οι εργαζόμενοι μιας σειράς υπηρεσιών του δημόσιου τομέα (σε Δήμο, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, Τροχαία, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ κ.ά.) όσο και εθελοντές αλλά και άλλοι εργαζόμενοι, κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της άμεσης παρέμβασης στις καταστροφές το οποίο και έπραξαν με αυτοθυσία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το σχέδιο «Ξενοκράτης» αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ανεπαρκές και υποταγμένο στην υποχρηματοδότηση για την πολιτική προστασία. Γίνεται ξεκάθαρο για άλλη μια φορά πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής παραγκωνίζεται στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στην λογική των φθηνών «σημειακών παρεμβάσεων» (οδικό δίκτυο, υποδομές), καθώς και η χρόνια απουσία υποδομών αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, αποτελούν έκφραση αυτού του δρόμου ανάπτυξης. Αλήθεια ευθύνονται για όλες τις καταστροφές τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και οι «θεομηνίες» ή η πολιτική που δε διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές και κόπους μιας ζωής στο βωμό της εξυπηρέτησης του κέρδους; Πόσο πιο ξεκάθαρος θα μπορούσε να είναι ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, όταν στην επίσκεψή του στην Κεφαλονιά δήλωνε ότι λεφτά για υποδομές προστασίας του λαού δεν θα δοθούν; Πόσο περισσότερο πλάτη να βάλλουν σε αυτή την πολιτική η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) και η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ), όταν απορρίπτουν διαχρονικά τις διεκδικήσεις του ΕΚΚΙ και της Επιτροπής Αγώνα Φορέων για αντιπλημμυρικά έργα και όταν υιοθετούν τον σκόπιμο κυβερνητικό διαχωρισμό της λήψης μέτρων «έκτακτης ανάγκης» από τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης;
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έρχονται αντιμέτωποι με μια βασική αντίφαση: Τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία και η ανθρώπινη πρόοδος για να προληφθούν οι αρνητικές συνέπειες των φυσικών καταστροφών από τη μια και από την άλλη τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα Κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, κλέβουν τα χρήματα από τα αναγκαία έργα και θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμη τα χρήματα των στοιχειωδών αποζημιώσεων. Έχουν το θράσος να συζητούν αν ο Νομός θα κηρυχτεί πλημμυρόπληκτος και από την άλλη προεξοφλούν ότι οι σεισμόπληκτοι και οι πλημμυρόπληκτοι θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ κανονικά!!!
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί τους εργαζόμενους του Νομού να μην υποκύψουν σε κανέναν «ρεαλισμό» σε βάρος προστασίας της ζωής τους και των αναγκών τους. Να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους, στο Εργατικό Κέντρο και την Επιτροπή Αγώνα Φορέων που δεν σταμάτησε να δρα από την περίοδο των σεισμών και που θα δράσει και για τις πλημμύρες και να διεκδικήσουν:
·         Να κηρυχθεί ΤΩΡΑ ο Νομός πλημμυρόπληκτος.
·         Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία.
·         Μέτρα προστασίας και ασφαλείας για τους εργαζόμενους του Νομού στους χώρους δουλειάς.
·          Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το σεισμόπληκτο και πλημμυρόπληκτο Νομό για το 2014, 2015 και 2016
·          Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
·          Αποκατάσταση με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε υποδομές, οδικό δίκτυο, εγγειοβελτιωτικά έργα, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία.
·         Καθολική παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης. Πλήρης στελέχωση σε Νοσοκομείο Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο, Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης, αγροτικά ιατρεία και χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας τους.
·          Διασφάλιση διαχρονικά της αυτόνομης έκτακτης κάλυψης του Νομού σε ρεύμα.
·          Απόδοση των χρημάτων για την υλοποίηση όλων των έργων (συμβασιοποιημένων και μη) που έχουν κριθεί αναγκαία από την περίοδο των σεισμών.
·         Ασφάλεια από βραχοπτώσεις – καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο.
·         Ολοκλήρωση και υλοποίηση των μελετών για τα σχολεία και διασφάλιση τόσο της αντισεισμικής όσο και της αντιπλημμυρικής θωράκισής τους.
·          Έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, με κρατικά κονδύλια από έναν ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών.
Για να προωθηθούν τα προηγούμενα χρειάζεται οργάνωση και πάλη. Στην κατεύθυνση αυτή το ΕΚΚΙ, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Φορέων προγραμματίζουν:
1.      Περιοδείες – παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.
2.      Συγκέντρωση την Τρίτη 6 Οκτώβρη, 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.
3.      Από κοινού με τη Λαϊκή Επιτροπή Σάμης συγκέντρωση πλημμυρόπληκτων την Πέμπτη 8 Οκτώβρη, 7.30 μμ στον Καραβόμυλο (στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας).
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                       ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ               ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου