Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Καραβόμυλος - Λαϊκή Συνέλευση: «Όλοι τη Δευτέρα 12/10 στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αργοστόλι»

Έγινε πόψε στον Καραβόμυλο, συνάντηση της Λαϊκής επιτροπής Σάμης ( Λ.Ε.Σ. ), του Εργατικού Κέντρου Αργοστολίου ( ΕΚΑ ) και άλλων μαζικών φορέων, με τους κατοίκου του χωριού και της ευρύτερης περιοχής Σάμης. Αιτία της συνάντησης, οι πρόσφατες πλημμύρες και οι ζημιές που προκλήθηκαν από αυτές.
Η συζήτηση όμως δεν περιορίστηκε μόνο στις πλημμύρες. Επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως είναι θέματα αγροτικών δρόμων, υποδομών, σχολικών κτηρίων και παιδείας. Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της Λ. Ε. Σ. κ. Νίκος Αθανασάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο των πολιτικών που δημιουργούν αυτές τις ελλείψεις και τις αρνητικές συνέπειες που δημιουργούν αυτές για τον λαό και κάλεσε τους παραβρισκόμενους, να συσπειρωθούν και να παλέψουν για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α. , κ. Γιώργος Γαβρίλης, αναφέρθηκε στο θέμα των πλημμυρών και τα προβλήματα που δημιούργησαν σε μια σειρά ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Ε.Κ.Α. και άλλοι μαζικοί φορείς για τις πλημμύρες, αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός, μίλησε για ευθύνες των αιρετών, για τις ελλείψεις περιβαλλοντικών έργων στα έργα των ανεμογεννητριών και κάλεσε τον λαό να βγει μπροστά και να παλέψει για τα δικαιώματά του.



Από την ΕΛΜΕ –Κ.Ι. ο πρόεδρός της κ. Διονύσης Γεωργόπουλος, εκτός από το θέμα των πλημμυρών, αναφέρθηκε και σε θέματα ελλείψεων στον τομέα της παιδείας στην Κεφαλονιά.
Μαθητές του Λυκείου που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση, αναφέρθηκαν στα θέματα που τους απασχολούν, για την κατάληψη που είχαν τις προηγούμενες μέρες, γιατί την έληξαν και ευχαρίστησαν την ΕΛΜΕ-Κ.Ι. για την συμπαράστασή της, όλα αυτά τα χρόνια.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Νίκος Γκισγκίνης, αναφέρθηκε στις πλημύρες και πως αυτές είναι συνέπεια μιας σειράς πολιτικών που εφαρμόζονται όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αρκετοί κάτοικοι που πήραν τον λόγο, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για την εγκατάλειψη που βιώνουν από τους αρμόδιους, αναρωτήθηκαν πολλοί, «που πάνε τα χρήματα των σπηλαίων και γιατί απ’ αυτά δεν μένει τίποτα στην περιοχή.


Στο τέλος αποφασίστηκε, τη Δευτέρα 12/10, κάτοικοι της περιοχής και μέλη της Λ.Ε.Σ., να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να απαιτήσουν λύση των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή. 
Σημείο εκκίνησης το πρώην Δημαρχείο Σάμης και ώρα συνάντησης – εκκίνησης η 17.00
Το παρών έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμη, κ. Θεόδωρος Φλωράτος.
Αύριο θα έχουμε και τα υπόλοιπα video από τη συγκέντρωση.
Tάσος Καβαλλιεράτος 
 
 
 
 
  
 
 Πηγή http://vlahatasamis.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου