Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Έχουμε πρόβλημα! Κινδυνεύει με απένταξη ο βιολογικός της Σκάλας, «παγώνει» και η ολοκλήρωση του Γηροκομείου!

30 θέματα υπήρχαν χθες και συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο κάποιες σημαντικές ειδήσεις βγήκαν από τις ερωτήσεις που έκαναν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προς την Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα στον αναπληρωτή Δημάρχου, Διονύση Λυκούδη.

Ρεπορτάζ: Γιώργο Χαλαβαζής
Και δυστυχώς οι ειδήσεις που βγήκαν δεν είναι καλές, καθώς φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα σε δύο σημαντικά έργα για το νησί.
Έχουμε πρόβλημα! Κινδυνεύει με απένταξη ο βιολογικός της Σκάλας, «παγώνει» και η ολοκλήρωση του Γηροκομείου!
Τι βγήκε λοιπόν από τις ερωτήσεις ( την ερώτηση για τον βιολογικό της Σκάλας έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος )και τις απαντήσεις;

Πως οι εργασίες στον βιολογικό της Σκάλας έχουν σταματήσει και το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί, ενώ ανακοινώθηκε από τον Διονύση Λυκούδη πως έχουν σταματήσει οι εργασίες και στο Δημοτικό Γηροκομείο Κεφαλονιάς με τον εργολάβο να έχει κάνει καταγγελία της σύμβασης!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και όσον αφορά το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Σκάλας.
«Όταν παρέλαβε τον δήμο ο Αλέξανδρος Παρίσης το είχαμε πει ότι υπάρχει κίνδυνος 5.5 εκ. ευρώ θα κληθεί να τα πληρώσει ο λαός. Έχουν γίνει τραγικά λάθη στην περαίωση του έργου και έχουν γίνει εγκληματικές ενέργειες. Εμείς τότε κάναμε τα δέοντα. Πιάσαμε το καλύτερο νομικό γραφείο της Ελλάδας τον κ. Μπρέγιανο, ειδικός στα θέματα αυτά και κάναμε ανάλογες εκθέσεις ενστάσεις και προσφυγές. Μετά από 5 χρόνια έχει απορριφθεί η πρώτη μας έφεση και υπάρχει άλλη μία φάση, η οποία θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Προσπαθούμε να το κρατήσουμε χαμηλά το θέμα γιατί μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει ο λαός της Κεφαλονιάς 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το παλεύουμε και πάμε να δούμε τι θα γίνει» ήταν τα λόγια του αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη, αποκαλύπτοντας την δύσκολη φάση στην οποία έχει περιέλθει το έργο .
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Σαμούρης επεσήμανε για το θέμα: « Θα πρέπει επισήμως να μας ενημερώσει ο Δήμος γι’ αυτό το σημαντικό θέμα. Θα πρέπει να μην ευλογούμε τα γένια και να παράγουμε έργο. Αν δεν πάρει παράταση το ΕΣΠΑ μετά τις 31/12/2015, τότε υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου» .
Όσον αφορά το Δημοτικό Γηροκομείο ο Διονύσης Λυκούδης ενημέρωσε πως: «Είναι στην εκκίνησή της η β’ φάση του έργου. Ο εργολάβος κάνει να παίρνει 800.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και 1.200.000 για την ολοκλήρωση της β΄φάση. Η χρηματοδότηση της α’ φάσης έχει σταματήσει, ο εργολάβος έκανε καταγγελία της σύμβασης και σε ότι αφορά την α’ φάση και όσον αφορά την β’ φάση. Είμαστε στη φάση της διάλυσης της σύμβασης με τον εργολάβο. Αν πάμε σε κατάργηση της σύμβασης θα πάμε σε διαδικασία επαναδημοπράτησης που σημαίνει ένα δύο ή τρία χρόνια για να βρεθεί νέος εργολάβος.».
Με άλλα λόγια, «παγώνει» και η ολοκλήρωση άλλου ένα σημαντικού έργου για την Κεφαλονιά.
Από εκεί και πέρα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Θεόφιλος Μιχαλάτος ζήτησε να μπει ως εκτός ημερησίας θέμα οι πλημμύρες που έπληξαν την Κεφαλονιά. Το ίδιο θέμα έθεσε και η Λαϊκή Συσπείρωση.
8 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τις πλημμύρες
Ωστόσο ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, πρότεινε στο σώμα να ψηφίσει να μην συζητηθεί. Στην ενημέρωση που έκανε τόνισε πως οι ζημιές από τις πλημμύρες φτάνουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ και πως η τεχνική υπηρεσία του δήμου, έχει εκδοθεί ένα τεύχος από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας μέσα στο οποίο έχουν καταγραφεί οι ζημιές.
Η άρνηση να συζητηθεί σε εκτός ημερησίας τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Κεφαλονιάς, προκάλεσε την αντίδραση του συνόλου των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου