Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η ΓΝΩΣΗΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ,,ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φωτογραφία της Γνώσης Πανόραμα.
ΚΑΛΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
ΑΣ ΠΙΑ ΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΙΑΦΗ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΑΝΔΡΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΜΑΣ
Η Ιθάκη είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα δυτικά του νησιού της Κεφαλονιάς, το υψηλότερο σημείο είναι η Νήριτος (809 m).Στο νησί κατοικούν μόνιμα περίπου 3000 κατοΙκοΙ, αλλά ακόμη και το 1868, όταν επισκέφτηκε την Ιθάκη ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, ζούσαν περίπου 12 χιλιάδες. Πολλοί από αυτούς είχαν μεταναστεύσει με την πάροδο του χρόνου, κυρίως στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική.

Το νησί μάλλον ονομάστηκε έτσι από το γιο του βασιλιά Κέφαλο που εγκαταστάθηκαν στην Ιθακη , και μαζί με τον αδελφό του έχτισε τα πηγάδια που παρείχαν σε ολόκληρο το νησί νερό .Κατά τις ανασκαφές εδώ ανακαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα από την περίοδο 4000 - 3000 π.Χ.

Όσο για την πραγματική αποδεδειγμένη ιστορία του νησιού της Ιθάκης, γνωρίζουμε ότι το νησί κατακτήθηκε από τους Νορμανδούς το 1185 και στη συνέχεια προσαρτήθηκε στο βασίλειο Margaritose του Μπρίντιζι. Μετά την τύφλωσή του Οδυσσέα το 1194 τον διαδέχτηκε ο ανιψιός του Maio Ορσίνι και τελικά το νησί το 1209, κυριάρχησε η Ενετική Δημοκρατία. Λόγω ομοιοτήτων με το γειτονικό νησί της Κεφαλονιάς Ιθάκης οι Ενετοί άρχισαν μετά να το αναφέρουν ως Cefalogna Piccola.
Το νησί κυριάρχησαν για αιώνες οι Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Φράγκοι Τούρκοι, τους Γάλλοι και Βρετανοί, και το 1864 απέκτησε την ανεξαρτησία της και ενώθηκε με τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά στο ελληνικό κράτος. Κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1953 κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το νησί, και υπαρχουν μόνο μερικά κτίρια άνω των 50 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου