Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

καθε μέρα σχολιασμοι!

Αύτάρ ΄Οδυσσεύς ήγε Κεφαλλήνας μεγαθύμους. οί΄ρ΄΄Ιθάκην είχον και Νήριτον είνοσίφυλλον

  1. Και για δε μου λέτε εσείς οι αποκατινοί Πρώνιοι, Εκειός ο τάφος στα Τζανάτα γιατί σώνει και καλά πρέπει να είναι τάφος της εποχής του Οδυσσέα?
    Θολωτός τάφος είναι ανήκει λοιπόνε στη Μυκηναϊκή εποχή δηλαδής από το 1.600 πχ μέχρι το 1.100 πχ. Καλά τα λέω?
    Ο Κέφαλος ήρτε στη Κεφαλονιά τέσσαρες γενιές πριν τον Οδυσσέα άντε δηλαδή κατά το 1.350 πχ., γιατί να είναι δικός του και όχι των πριν κατοίκων δηλαδή των Ταφίων, ή των Καρών που και «ματσωμένοι» φαινόντουσαν και αυτοί?
    Και ο παλιός διπλός πέλεκυς που βρέθηκε, μάλλον από τους Κάρες πρωτοεμφανίστηκε. Και πρακτικά πρέπει να χρησιμοποιούταν από ναυτικούς για όλες τις χρήσεις μέχρι που τον κράταε στο τέλος και ο Δίας και θεοποιήθηκε στο τέλος σαν αντικείμενο.
    Λοιπόνε???
    Πέφτουνε αστροπελέκια?
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.


     
  2. καταρχην αν και συλημένος εχουμε τον σφραγιθοληθο http://porosvress.blogspot.gr/2015/09/blog-post_96.html
    κατα δευτερον,, οσοι εχουν γνωση,,αναγνωριζουν αμεσως οτι εχουμε βασιλικο ταφο,, και οχι έναν απλο!
    τριτον,, όπως αν εχεις δει βιντεάκι Βασιλάκη,,αναλύει πλήρως όλους τουσ λόγους εκείνους ,, που η περιοχη είναι ιδανική για να την είχε σαν κέντρο ένας μεγάλος βασιλιάς.και τελευταίο και βασικότερο,, ανασκαφές στην περιοχη δεν εχουν γινει ακόμη,,! Εχει πολυ πράγμά,, και για πολύ χρονια θα βρίσκουμε πολύ υλικό.
     
  3. Οπως παρατηρείς ,,και δεν την έχω καθόλου τυχαία την φωτο στην αρχικη σελιδα του μπλοκ,,ο Τάφος είναι από 1350 εως 1100,, το πολυ μικρο τμήμα της ανασκαφής του οικηματος ,,στον οικισμό κοντά στον τάφο,, που ειναι παλιότερο του τάφου, εχει τρεις διαφορετικές χρήσεις,όπως ειχε εξηγήσει ο βασιλάκης,, και γι αυτό και ήταν και λίγο μπερδεμένη η ανάλυσή του. Τα ευρύματα της τελευταίας χρονιάς,,όλα στην περίοδο που μας ενδιαφέρει στην αναζήτηση μας,, και είναι πολύ ευχάριστο,, που επιτέλους φέτος θα του ξαναδωθεί η δυνατότητα τουλάχιστον να έρθει να τους κάνει και ανάλυση, ταξινόμηση ,,οπως εγραψε πριν μέρες Πριν απο 2 χρονια τετοιες μερες ημουν στα Τζαννατα για την ολοκληρωση της ανασκαφης.
    Περυσι και φετος οι αναποδιες με κρατησαν μακρια. αλλα ειμαι και λιγο πεισματαρης.
    Θα επανελθω στο τελος της ανοιξης με την επιστημονικη ομαδα μου για μελέτη, αφου διευθετηθουν καποια πρακτικα ζητηματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου