Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ο Αγαπημένος Φωκάς της Κεφαλονιάς δια στόματος Πυραγγέλου* (Πιραντέλλο)

''
Ω... δεν πρόκειται να σας ενοχλήσω με την παρουσία μου... μόνο... αν μου το επιτρέπετε... και με την άδειά σας δηλαδή... που και που... θα γελάω...!!!"
Φράση από το Θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", την οποία λέει ο Λαμπέρτο Λαουντίζι που σαν ρόλος προσωποποιεί τον κάθε ποιητή και είναι το στόμα του ίδιου του συγγραφέα.
Ο συγγραφέας στο έργο του ενδιαφέρεται σαφώς για την τραυματισμένη ανθρωπότητα, όμως στην συγκεκριμένη φράση επιλέγει να θίξει με τρόπο απαλά δηκτικό το ανθρώπινο "αλαλούμ", την ανθρώπινη κάθε λογής πλάνη...
Αφιερωμένη στον αγαπημένο όλων των Κεφαλλήνων -ένθεων και άθεων- Επίσκοπο Κεφαλληνίας πατέρα Γερασιμο Φωκά, και στον ουσιαστικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

Αφορμή, η σημερινή γιορτή του πολιούχου Αγίου της Αθήνας Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέσα στον ναό του οποίου μίλησε για δικαίωση ζωής, ο πατέρας Γεράσιμος στην ενθρονισή του στις καρδιές μας, απλά και πανυπέρτατα.
*Πυράγγελος, είναι το πραγματικό όνομα του εθνικού θεατρικού συγγραφέα της Ιταλίας, Λουίτζι Πιραντέλλο,  πράγμα το οποίο αποκαλύπτει λίγο πριν πεθάνει, σε αποκλειστική συνέντευξη του (δεν δέχθηκε άλλους δημοσιογράφους) που δίνει το 1936 στην Νέα Υόρκη, στον σημαντικό δημοσιογράφο κ θεατρικό συγγραφέα Άγγελο Τερζάκη, αποκαλύπτοντας του ταυτόχρονα και την Ελληνική του εθνικότητα.
Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος
Κεφαλονιά 3/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου