Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

POROS VRESS,,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ,, ΣΕ ITHACA VRESS ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ!!

  • Συνηθροιζετο δε ο στρατος εν Αυλιδι.Οι δε στρατευσαντες επι Τροιαν ησαν οιδε: Aθηναιων: Μενεσθευς.....,Σαλαμινιων: Αιας ο Τελαμωνιος.....,Αργειων: Διομηδης Τυδεως.....,Μυκηναιων: Αγαμεμνων Ατρεως και Αεροπης.......,Λακεδαιμονιων: Μενελαος Ατρεως και Αεροπης.....,Πυλιων: Νεστωρ Νηλεωςκαι Χλωριδος.............. ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ :ΟΔΥΣΣΕΥΣΛαερτου και Αντικλειας....

  • Σχόλια
    • Makis Metaxas Αγαπητέ μας Γιώργο αφού πρώτα σας συγχαρούμε τόσο εσένα όσο και τους αγαπητούς μας φίλους που έχετε ακόμα την έμπνευση και το κουράγιο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να συνεχίζετε το όμορφο ταξίδι σας στον κόσμο του Ομήρου θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι η μη συμμετοχή μας στον δημόσιο διάλογο για τα θέματα της Ομηρικής - μυκηναϊκής τοπογραφίας, που αρκετές φορές μας έχετε προσκαλέσει να συμμετάσχουμε, δεν εμπεριέχει συμπεριφορές απόρριψης ή σνομπισμού όπως ενδεχομένως μερικοί έτσι - και δικαιολογημένα - να το έχετε ερμηνεύσει. Ξέρεις πολύ καλά, τουλάχιστον εσύ Γιώργο, ότι οι αρχαιολογικές έρευνες αλλά και οι έρευνες που αφορούν τον λεγόμενο κόσμο του Ομήρου και ιδιαιτέρως για την γεωγραφία και την τοπογραφία των επών κατά την εποχή του χαλκού (κυρίως για την δυτική Ελλάδα) βρίσκονται τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο σε εξέλιξη και πριν την δημοσιοποίηση τους είναι αντιδεοντολογικό επειδή έχουμε γίνει κοινωνοί τους να τις δημοσιοποιούμε ή να τις επικαλούμεθα χωρίς την έγκριση των συντακτών τους.

      Παρά ταύτα και επειδή βλέπουμε ότι έχει καταναλωθεί όντως μεγάλη ενέργεια από τους αγαπητούς ανώνυμους και επώνυμους σχολιαστές του Blog για να δώσουν πειστικές απαντήσεις κυρίως για το ταξίδι του Τηλέμαχου προς και από την Πύλο για την Ιθάκη που κατά την άποψή τους - και ορθά - παίζει έναν καθοριστικό ρόλο για την αποκάλυψη της θέσεως της Ιθάκης του Οδυσσέως, όσο και της μυστηριώδους νήσου Αστερίδος, θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα θέσουμε υπόψη σας την παρακάτω πληροφόρηση η οποία αποτελεί μικρό μέρος μιας ευρύτερης επιστημονικής έρευνας που μας έχει κοινοποιηθεί και ελπίζουμε σύντομα να δημοσιοποιηθεί από τον συντάκτη της. Το έπος της Οδύσσειας μετά από μακροχρόνιες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι εμπεριέχει και συντίθεται από τρία μέρη την Τηλεμάχεια, την Φαιακίδα και την Νέκυια που πριν ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο κείμενο, δηλαδή την Οδύσσεια όπως την ξέρουμε σήμερα, αποτελούσαν στην αρχική τους φάση τον κορμό ξεχωριστών επικών συνθέσεων. Η κάθε σύνθεση είχε λοιπόν την δική της διαδρομή και τις δικές της ιδιαίτερες γεωγραφικές αναφορές που μεταφέρθηκαν όπως ήταν αυτούσιες ή με κάποιες (υποκρυπτόμενες μεν αλλά ανιχνεύσιμες πλέον) αναγκαίες συμβιβαστικές λύσεις που το επέβαλε η οικονομία της ομογενοποιήσής τους μέσα στον κορμό του ενοποιούμενου έπους της «Οδύσσειας». Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε αυτή την ώρα διότι θα αποκαλύψουμε όπως σας προαναφέραμε αδημοσίευτη επιστημονική εργασία που βρίσκεται στην φάση της επεξεργασίας της πριν την δημοσίευση. Πιστεύουμε όμως ότι σας αποκαλύψαμε κάτι που θα σας δώσει αφορμές και ενδεχομένως ιδέες για να συνεχίσετε συμφωνώντας ή διαφωνώντας τον όμορφο διάλογο που έχετε ανοίξει μέσα από το φιλόξενο blog PORONEWS του αγαπητού μας φίλου Γιώργου Γκιάφη.
      Υ.Γ το μόνο που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι ότι με βάση τα όσα ποιο πάνω σας αναφέραμε και που έχουν να κάνουν με τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο που ενσωματώθηκαν τα ξεχωριστά επικά μοτίβα στον γενικότερο κορμό της Οδύσσειας προκύπτει ότι το νησί της Αστερίδος είναι η σημερινή Οξιά (Οξειά) και ότι το διοικητικό κέντρο (δηλαδή το Άστυ) της μυκηναϊκής Ιθάκης ήταν στην νοτιοανατολική Κεφαλληνία.
      Για όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στις αρχαιολογικές εκτιμήσεις και σε όσα η αρχαιολογική σκαπάνη έχει αναδείξει μέσα από την συνεχιζόμενη μετά πολλών κόπων και βασάνων αρχαιολογική έρευνα στην Ν.Α Κεφαλληνία τους προτείνουμε να μελετήσουν με προσοχή τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα κείμενα των υπεύθυνων αρχαιολόγων Δρ. Λάζαρου Κολώνα και Δρ Αντώνη Βασιλάκη. Εκεί υπάρχουν αρκετές απαντήσεις που μας κάνουν όλους σοφότερους. 
      Μάκης Μεταξάς & Hettie Putman Cramer

11 σχόλια:

  1. Ήδη την ώρα αυτή είμαι σε θέση να σας αποκαλύψω και, αφού η εργασία οδεύει προς δημοσίευση σε έντυπα του Μεσολογγίου, ότι το ζητούμενο της Ομηρικής τοποθέτησης επί του χάρτη, όσον αφορά το Δουλίχιο έχει λυθεί, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του.
    Ο πυρήνας του ευρίσκεται στις Εχινάδες.
    Ευελπιστώ ότι δεν θα ανατραπεί από άλλη θεωρία η πεποίθησή μου ότι επεκτεινόταν, τόσο προς τα παράλια της Νότιας Κεφαλλονιάς, όσο και προς τα Ακαρνανικά παράλια και τα εσωτερικά παράλια της Λευκάδας.
    Κατόπιν τούτου, αποκλείεται η Αστερίδα να είναι στις Οξυές, γιατί ο Αμφίνομος, αφού οι Οξυές ανήκουν στο Δουλίχι, θα έδειχνε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις αντίστοιχες συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε Νίκο,, ευομαι πολυ συντομα να ολοκληρωθει η ολη εργασία,, αλλά στο Ερωτημα προυγουμενης ανάρτησης ακόμη δεν αποαντήσατα (Ο αρης κατι προσπαθει να μπαλωσει) αλλα σε αυτην την κίνηση οπως και στο σκακι που καλά γνωρίζεις,, πρέπει να αποφέγεταε το ρουα ματ!,, γιατι λοιπον το καράβι από θεσπροτια,, που πάει στο Δουλίχι ,,που όπως μας λές είναι οι εχινάδες,, θα περνούσε από Παλικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έ ορέ Γιώργη για πέ μου τί χρώμα έχουνε τα χώματά σας εκεί κάτου, είναι όπως στο Ληξούρι ασπριές, ή κοκκινιές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TA ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΡΒΗΓΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΑΡΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Ο AVRAAM, ΣΤΟ http://porosvress.blogspot.gr/2015/09/blog-post_56.html.
    ΠΑΝΤΩς Ο ΠΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ,, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 53,, ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΡΟΥ! ΝΤΑΜΑΡΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Ο ΠΑΤΡΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άμα είναι ορέ τέτοια να σας στείλουμε από δαηπάνου και εσάς και τσου Ληξουραίους μερικά τσουβάλια κοκκινιά να έχετε να μπογιατίζετε τα παπόρα σας κόκκινα σα του Οδυσσέα !!!
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόνε έδεπα που το σκεφτόμουνα λες ορέ ο Οδυσσέας να ήτανε ο πρώτος που διέθετε αμιγώς πολεμικά πλοία και τα έβαφε κόκκινα??

    Χουά χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAI NOMIZA OTI ΣOY KOBEI!! ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΙΘΑΚΙΣΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ,, ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!! ,, ΚΑΤΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ,, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ,,, ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΟΥΜΕΝΟΣ ,, ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝΕ!!,, ΤΩΡΑ ΦΚΙΝΟ ΠΕΡΙ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ,, ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΚΑΛΑΡΕΣΕ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΜΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ,, ΕΞΑΛΟΥ ΠΑΛΙΑ ΤΣΙ ΕΛΙΕς ΚΑΙ ΞΥΛΑ ,ΜΕ ΚΑΙΚΙΑ ΤΙς ΦΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ,, ΤΟΥ ΧΡΩΜΜΑΤΟς,, ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ,, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΙΔΗΡΟΥ,, ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΡΑΒΙΑ!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ, Ο ΜΕΓΗΣ ΕΒΑΖΕ ΠΙΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και για δε μου λέτε εσείς οι αποκατινοί Πρώνιοι, Εκειός ο τάφος στα Τζανάτα γιατί σώνει και καλά πρέπει να είναι τάφος της εποχής του Οδυσσέα?
    Θολωτός τάφος είναι ανήκει λοιπόνε στη Μυκηναϊκή εποχή δηλαδής από το 1.600 πχ μέχρι το 1.100 πχ. Καλά τα λέω?
    Ο Κέφαλος ήρτε στη Κεφαλονιά τέσσαρες γενιές πριν τον Οδυσσέα άντε δηλαδή κατά το 1.350 πχ., γιατί να είναι δικός του και όχι των πριν κατοίκων δηλαδή των Ταφίων, ή των Καρών που και «ματσωμένοι» φαινόντουσαν και αυτοί?
    Και ο παλιός διπλός πέλεκυς που βρέθηκε, μάλλον από τους Κάρες πρωτοεμφανίστηκε. Και πρακτικά πρέπει να χρησιμοποιούταν από ναυτικούς για όλες τις χρήσεις μέχρι που τον κράταε στο τέλος και ο Δίας και θεοποιήθηκε στο τέλος σαν αντικείμενο.
    Λοιπόνε???
    Πέφτουνε αστροπελέκια?
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καταρχην αν και συλημένος εχουμε τον σφραγιθοληθο http://porosvress.blogspot.gr/2015/09/blog-post_96.html
    κατα δευτερον,, οσοι εχουν γνωση,,αναγνωριζουν αμεσως οτι εχουμε βασιλικο ταφο,, και οχι έναν απλο!
    τριτον,, όπως αν εχεις δει βιντεάκι Βασιλάκη,,αναλύει πλήρως όλους τουσ λόγους εκείνους ,, που η περιοχη είναι ιδανική για να την είχε σαν κέντρο ένας μεγάλος βασιλιάς.και τελευταίο και βασικότερο,, ανασκαφές στην περιοχη δεν εχουν γινει ακόμη,,! Εχει πολυ πράγμά,, και για πολύ χρονια θα βρίσκουμε πολύ υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπως παρατηρείς ,,και δεν την έχω καθόλου τυχαία την φωτο στην αρχικη σελιδα του μπλοκ,,ο Τάφος είναι από 1350 εως 1100,, το πολυ μικρο τμήμα της ανασκαφής του οικηματος ,,στον οικισμό κοντά στον τάφο,, που ειναι παλιότερο του τάφου, εχει τρεις διαφορετικές χρήσεις,όπως ειχε εξηγήσει ο βασιλάκης,, και γι αυτό και ήταν και λίγο μπερδεμένη η ανάλυσή του. Τα ευρύματα της τελευταίας χρονιάς,,όλα στην περίοδο που μας ενδιαφέρει στην αναζήτηση μας,, και είναι πολύ ευχάριστο,, που επιτέλους φέτος θα του ξαναδωθεί η δυνατότητα τουλάχιστον να έρθει να τους κάνει και ανάλυση, ταξινόμηση ,,οπως εγραψε πριν μέρες Πριν απο 2 χρονια τετοιες μερες ημουν στα Τζαννατα για την ολοκληρωση της ανασκαφης.
    Περυσι και φετος οι αναποδιες με κρατησαν μακρια. αλλα ειμαι και λιγο πεισματαρης.
    Θα επανελθω στο τελος της ανοιξης με την επιστημονικη ομαδα μου για μελέτη, αφου διευθετηθουν καποια πρακτικα ζητηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή