Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η απόλυτη σιωπή!

AΡΘΡΟ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ REAL NEWS
H Pfizer, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, με χρηματιστηριακή αξία 215 δισεκατομμύρια δολάρια, προχώρησε σε συγχώνευση με την πολύ μικρή ιρλανδική φαρμακευτική εταιρία Allergan, προκειμένου να μεταφέρει την έδρα της στην Ιρλανδία, καθώς η τελευταία έχει σταθερό φορολογικό καθεστώς και χαμηλούς φόρους! Την ίδια στιγμή, 42 ελληνικές ναυτιλιακές - και όχι μόνο – εταιρίες μετέφεραν την έδρα τους στην Κύπρο για να γλυτώσουν από το φορολογικό αλαλούμ του ελληνικού κράτους!
Γίναμε μια χώρα που έχει βουτηχτεί στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική παρακμή αλλά και στην αναξιοπιστία. Διεκδικούμε ψίχουλα πετρελαίου θέρμανσης και θεωρούμε επίτευγμα την έγκαιρη καταβολή των κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενων συντάξεων και μισθών.
Ως ένοχοι θεατές, παρακολουθούμε τη θλιβερή διαχείριση της μιζέρια μας από πολιτικούς, που μας έσυραν στον διεθνή εξευτελισμό. Βλέπω τα τεκταινόμενα με τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ (και εν δυνάμει πρωθυπουργούς της χώρας!) και πραγματικά θλίβομαι, όχι για το κατάντημα της ΝΔ, αλλά για το κατάντημα της χώρας μας. Γιατί δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα.

Το σαθρό μας κράτος, δημιούργημα ρουσφετολογικών κυβερνήσεων, είναι ανίκανο να καταστείλει τον παράνομο τζόγο που είναι της τάξεως των 6 δις ετησίως και το λαθρεμπόριο καπνού και πετρελαίου που ξεπερνά τα 2 δις ετησίως. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφερθούμε στα δις που φοροκλέπτουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες. Για να αντιληφθείτε τη σαπίλα που υπάρχει στο δημόσιο, θα σας πω ότι: Το δημόσιο πληρώνει κοντά στα 100 εκατομμύρια συνταγογραφούμενες ιατρικές εξετάσεις ετησίως! Δηλαδή όλοι οι Έλληνες κάθε 35 ημέρες κάνουν και από μία ιατρική εξέταση!
Και όμως… Παρά τα εμπόδια και τη γραφειοκρατία του δημοσίου και παρά τα capital controls των τραπεζών, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν το τελευταίο τρίμηνο να αυξήσουν τις εξαγωγές τους κατά 6,2%. Μπράβο τους.
Μιλώντας για τις τράπεζες… οι Έλληνες φορολογούμενοι, προκειμένου να τις «σώσουν», τις έχουν πληρώσει με 25 δισεκατομμύρια ευρώ! Και όμως, εξανάγκασαν τους ομολογιούχους των τραπεζών να μετατρέψουν τα ομόλογά τους σε τραπεζικές μετοχές, μετέτρεψαν σε κουρελόχαρτα τις μετοχές των επενδυτών και φυσικά τα 25 δις των φορολογουμένων έγιναν στάχτη και μπούρμπερη. Θαυμάστε λοιπόν τη χρηματιστηριακή αποτίμηση των τραπεζών με βάσει της αξία των μετοχών με το diverse split: Εθνική τράπεζα, 115 εκατομμύρια! Τράπεζα Πειραιώς, 18 εκατομμύρια! Eurobank, 147 εκατομμύρια! Alpha, 500 εκατομμύρια! Ο απόλυτος εξευτελισμός των τραπεζών, αλλά και η απόλυτη σιωπή!
Σημείωση

Δεν διστάζω να πω ότι η μόνη μας σωτηρία ήταν η πλήρης εφαρμογή των μνημονίων, τα οποία παρουσιάστηκαν από τους λαϊκίζοντες πολιτικούς ως έγκλημα εναντίον του λαού. Όμως, έστω και αργά άρχισε η εφαρμογή τους από εκεί που δεν το περιμέναμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου