Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΙΣΜΑ (Α.Κ.Ι.Π.)




Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολουθήσαμε όσοι βρεθήκαμε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στην Ιωνίδειο Σχολή το ντοκυμαντέρ του συμπατριώτη μας Αλέξανδρου Ποταμιάνου με τίτλο «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΙΣΜΑ». Ένα αφιέρωμα στην πληγείσα από τους σεισμούς Κεφαλονιά και ιδίως στους Κεφαλονίτες που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες δεν το βάζουν κάτω αλλά μάχονται με πείσμα και αισιοδοξία. Όπως εξομολογήθηκε ο δημιουργός του ντοκυμαντέρ, στόχος του ήταν μέσα από τις περιγραφές των ανθρώπων που βίωσαν το σεισμό να καταδείξει το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Κεφαλονίτη να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με χαμόγελο και να προσπαθεί να μη σκέφτεται ό,τι τον θλίβει.
Το ντοκυμαντέρ παρακολουθεί το κοινωνικό δράμα που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος και ψηλαφεί τις πεισματικές προσπάθειες των νέων, που προσπαθούν να κρατήσουν την ελπίδα της ανάπτυξης και της οικονομικής αναγέννησης του νησιού.Το χαρακτηριστικό κεφαλλονίτικο μέλος, είτε κοσμικό, (καντάδα, αριέττα belcanto,) όσο και το εκκλησιαστικό, διατρέχει την περιήγηση.
Το ντοκυμαντέρ προλόγισε ο συμπατριώτης μας ιστορικός Ν. Μοσχονάς, Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο οποίος τόνισε τις ιδιαίτερες πτυχές της κεφαλονίτικης κουλτούρας σε όλες της τις εκφάνσεις. Επίσης, με αφορμή στοιχεία από το ντοκυμαντέρ ανέλυσε ιστορικούς και κοινωνικούς παράγοντες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της σημερινής ταυτότητας και της κουλτούρας των Κεφαλλήνων.
Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Φώης. Μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπατριώτες μας, μεταξύ των οποίων οι πρώην Βουλευτές Παναγής Μπενετάτος και Δημήτρης Καρύδης, οι Πρόεδροι των συλλόγων: Καμιναράδων Ηλίας Γαλιατάτος, Πυλαρέων Ευσταθία Μουστάκη, Φαρσινών Κώστας Βουτσινάς,οι Γεν. Γραμματείς του Συλλόγου Δαμουλιανάδων Γεωργία Ζαφειράτου- Ασλάνη, του Συλλόγου Κομιτάτων Αφροδίτη Ζαμπέλη, του Συλλόγου Δειλινάτων Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, η Πρόεδρος του Β ΄Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά η κ. Ευαγγελία Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Αντυπάτων Ερίσσου, κ. Γεράσιμος Βανδώρος, η Πρόεδρος του συλλόγου οι φίλοι του Δημοτικού Θεάτρου κα Ελένη Μελέτη, οι Συγγραφείς -λογοτέχνες κα Ρίτα Βλησμά & Σάββας Τσάσης, η Αναπληρώτρια Διοικητής του Νοσοκομείου ΕΛΕΝΑ κα Νίκη Ταβιανάτου και ο κ. Γιώργος Κακής Κωνσταντινάτος Σκηνοθέτης- ηθοποιός.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαριολένη Νεοφύτου συνεχάρη τον κ. Ποταμιάνο για το έργο του και του απένειμε τιμητικά τον τόμο της Αδελφότητας "ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ". Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του και ευχόμαστε μέσω αυτού να συμβάλει στην προβολή, ανάδειξη και προώθηση του νησιού μας!
Τέλος, ευχαριστούμε τον Δ/ντή της Ιωνιδείου κ. Μιχάλη Άνθη και τη Σχολική επιτροπή της Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πειραιά για την παραχώρηση της αίθουσας.

Για το Δ.Σ.
Χρύσα Κοκκόση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου