Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

η πεζοπορικη βόλτα της Τετάρτης,,έχει Καταράκτες Προορισμό!!

Ετσι για να πάει καλά ο Απρίλης!!
ΞΕΚΙΝΆΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΤΙΣ 16:30


ΤΟ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑΣ, ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΡΟ

Ιταλική “επιδρομή” Φέτος γραφει η Ημέρα τσι Ζακύνθου

Επιδρομή και από θαλάσσης περιμένει και φέτος το νησί μας από την Ιταλική τουριστική αγορά. Τα μηνύματα για τα Ιόνια νησιά και στον τομέα της ακτοπλοΐας είναι παραπάνω από αισιόδοξα. Αυτό δείχνουν και οι προκρατήσεις εισιτηρίων στα πλοία που θα εκτελούν τα δυο διαφορετικά δρομολόγια από το Μπάρι και το Μπρίντιζι της Ιταλίας προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου. Το φετινό καλοκαίρι η γραμμή θα εξυπηρετείται από την Ventouris Lines και την Red Star Ferries. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στα μέσα του Ιούλη και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Σεπτέμβρη, την περίοδο δηλαδή επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι Ιταλοί τουρίστες.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ!!!



Η ΠΡΩΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ!!!
Δυο νέα παιδιά από τη Σάμη και τον Καραβόμυλο αποφάσισαν να μείνουν και να παράγουν στον τόπο τους. Η ζυθοποιία θα έχει τη μονάδα παραγωγής της στον Καραβόμυλο. Σε λίγες βδομάδες τα πρώτα μπουκάλια θα βρίσκονται στα ράφια!!!

Ο επιζών της θηριωδίας στο Δίστομο , που έκανε και τους Γερμανούς να δακρύσουν


"Ευχαριστώ για την αγάπη και τη συμπαράσταση όλων. Δεν πρόκειται να σταματήσω να παλεύω μέχρι να δικαιωθούμε", δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο 75χρονος Αργύρης Σφουντούρης, επιζών της γερμανικής θηριωδίας στο Δίστομο, ο οποίος συγκίνησε σε σατιρική γερμανική εκπομπή.
Ήδη η σατιρική εκπομπή «Anstalt», ή αλλιώς «Φρενοκομείο», της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης κάνει το γύρo του Διαδικτύου, "ταξιδεύοντας" χιλιάδες Ευρωπαίους στο σκηνικό μιας ελληνικής ταβέρνας, αλλά και στα γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και να περνούν από το γέλιο στη συγκίνηση και στο βαθύ προβληματισμό.
Play Button

Η εκπομπή έβαλε στο στόχαστρο τις απαιτήσεις της τρόικας από την Ελλάδα, αλλά και το καυτό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα την παρακολουθήσουν σήμερα 4 με 5 εκατομμύρια θεατές.

”καθιστική διαμαρτυρία”, στα σκαλιά του Κοινοτικού Καταστήματος Κεραμειών,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Απίθανο σόου από τον Πρόεδρο Σπαρτιών Μικέλη Μαφρέδα Share:000Τελικά στην παράταξη Μιχαλάτου έχουν φτάσει στα όρια νευρικής κρίσης,  !!!!!!!!!!!!!!!!
PORTONI.GR

Έντονος προβληματισμός για την νέα τουριστική χρονιά

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Ανδρεαδάκης
Στον απολογισμό της εξάμηνης παρουσίας του ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού προχώρησε ο Σπύρος Γαλιατσάτος στη δεύτερη φετινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο, Βαγγέλη Κεκάτο, στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” το απόγευμα της Δευτέρας.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  E-KEFALONIA.NET

galiatsatos
Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού με στελέχη της Ενωσης Ξενοδόχων που εκπροσώπησαν όλα τα Ιόνια Νησιά αλλά και στις σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας που επετεύχθησαν με ξένα ΜΜΕ (Frankfurt Allgemeiner, CNN, Travel Channel κ.α.) για την καλύτερη προβολή τους. 

Παράσταση Καραγκιόζη στο Αργοστόλι «Ο Καραγκιόζης & οι Δεινόσαυροι».

Ο Θίασος παραδοσιακού Καραγκιόζη «Σκιές & Γέλια» παρουσιάζει στο όμορφο Αργοστόλι τη Κεφαλονιάς την επιτυχημένη του παράσταση «Ο Καραγκιόζης & οι Δεινόσαυροι».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. με γενική είσοδο 5€ και δώρο σε κάθε παιδί.


*Τρέξατε μικροί μεγάλοι… γέλια πολλά

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε.

Άγγελος Κωνσταντάκης

Αποτελέσματα 5ος Βαλλιάνειος Αγώνας 2015 ΚΑΙ Αναφορα και ευχαριστίες στους Χορηγους.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΝΗΠΙΑ ΑΓΟΡΙΑ

  1. ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  2. ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
  3. ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΝΗΠΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

  1. ΣΟΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
  2. ΛΙΟΣΑΤΟΥ ΒΑΝ-ΜΕΤΕΡΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  3. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

6-7 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1.      ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
2.      ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
3.      ΜΕΤΑΞΑ ΧΑΡΙΑΝΝΑ


6-7 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ

1.      ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
2.      ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
3.      ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ


8-10 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

  1. ΛΟΥΚΑ ΣΟΦΙΑ
  2. ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  3. ΡΟΚΚΟΥ ΛΙΒΙΑ


8-10 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ

  1. ΒΟΥΡΓΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  2. ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  3. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ



11-12 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

  1. ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΖΩΗ
  2. OTOM BLACK
  3. ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ


11-12 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ

1.      ΚΟΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
2.      ΜΠΑΛΤΣΑΒΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
3.      ΝΤΟΥΒΑΛΗΣ ΦΑΝΗΣ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ος ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2015 ΑΝΔΡΕΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ!

Συνάδελφοι,

Το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο ήταν και παραμένει αξίωση των μεγαλοεργοδοτών και πολυεθνικών στον κλάδο του εμπορίου.
Η αρχή για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) νομοθέτησε το άνοιγμα των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο που αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα στο στόχο της πλήρης απελευθέρωσης των κανόνων λειτουργίας της αγοράς στο όνομα της « ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» και «τόνωσης του εμπορίου και του τουρισμού».
Η σημερινή «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση πατάει πάνω στον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και συνεχίζει το άνοιγμα των καταστημάτων για 7 Κυριακές το χρόνο, δεν θέλει να νομοθετήσει την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο γιατί είναι δεσμευμένη απέναντι στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στο κλάδο του εμπορίου.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους και μικρούς εμπόρους είναι καθαρό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν «τόνωσε την αγορά», δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς, δεν σταμάτησε την εντατικοποίηση που υπάρχει, το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί.

Αυριο 1 Απριλίου οι Σχολικοί Αγώνες Στίβου Γυμνασίων - Λυκείων

| Εκτύπωση | E-mail
Τρίτη 31.03.15
new  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  KEFALONIAPRESS
http://1.bp.blogspot.com/-YODhHoAW5IY/U0fT_MXiWVI/AAAAAAABUPA/756Osk5rxrM/s1600/unnamed+(3).jpg 
 
 

Την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου "Ανδρέας Βεργωτής" θα πραγματοποιηθούν οι Σχολικοί Αγώνες Στίβου Γυμνασίων - Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κεφαλληνίας.

Θα είναι χαρά μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

KONTRA CHANNEL - ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ 01/04/2015


ENΑ ΚΟΥΝΗΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΘΕΡΑ,, ΤΕΛΟΣ ΜΗΝΑ


Η ΕΠΑΣ.Β. Νοσηλευτών βραβεύθηκε


Σε μια όμορφη τελετή χθες 28 Μαρτίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ο Δήμος Κεφαλονιάς και ο Σύλλογος Γνώσης Πανόραμα βράβευσαν τον Διευθυντή...
KEFALONIAMAS.GR

Πολλαπλασιάζουμε εύκολα τα μελίσσια μας


Ο πολλαπλασιασμός των μελισσών μας κάθε χρόνο, είναι από τους βασικότερους μελισσοκομικούς χειρισμούς. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε παραφυάδες και να μεγαλώσουμε το μελισσοκομείο μας. Διαβάστε λοιπόν πώς με απλές κινήσεις και πολύ γρήγορα θα μπορέσετε να αυξήσετε τα μελισσοσμήνη σας
Ο Απρίλιος είναι ο καλύτερος μήνας για μελισσοκομικούς χειρισμούς διαίρεσης, καθώς η γύρη και το νέκταρ από πληθώρα μελισσοκομικών φυτών είναι σε αφθονία, αλλά και οι κηφήνες ειδικά μετά το 2ο δεκαήμερο του μήνα είναι και αυτοί πολυάριθμοι.

Ανδρόνικος: Σαν σήμερα έφυγε ο αρχαιολόγος που «συνάντησε» τον Φίλιππο Β΄

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στο Σκάκι στο 2ο Δημοτικό Αργοστολίου (εικόνες)

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στο Σκάκι στο 2ο Δημοτικό Αργοστολίου (εικόνες)
Σε αίθουσα του 2ου Δημοτικού που τους έχει παραχωρηθεί, φιλοξενούνται 28 παιδιά με το δάσκαλο τους στο σκάκι Γ.Αποστολάτο.

«Σε περίπτωση που δεν πεθάνω»: Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ελλάδας προς την Ευρώπη (Video)

«Σε περίπτωση που δεν πεθάνω - ένας ελληνικός ψίθυρος προς την Ευρώπη» είναι το βίντεο που έφτιαξε ομάδα καλλιτεχνών, απευθύνοντας το μήνυμα προς την Ευρώπη, το κοινό μας δένδρο όπως λέει το βίντεο. Το βίντεο είναι ένα μήνυμα υπέρ της Ευρώπης και της διαφορετικότητας, καθώς και «του δικαιώματος στην επιβίωση, στην εργασία, στην αισιοδοξία, στη ζωή», που είναι κοινό για όλους.

Όμορφα αυτοκίνητα του παρελθόντος (εικόνες)


Με ιστορία στην πλάτη τους, τα οχήματα αυτά μετρούν πολλά χρόνια από την κατασκευή τους ακι την πρώτη τους επαφή με το οδόστρωμα. Αυτοκίνητα που...
KEFALONIAMAS.GR

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Προκριματικά Euro 2016: Η βαθμολογία στον όμιλο της Ελλάδας | onsports.gr
Στην τελευταία θέση παραμένει η Ελλάδα στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016.

Υπόμνημα "4" προς τον Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.

Κύριε Υπουργέ,
Δυστυχώς, η αποκατάσταση των ζημιών, που επέφεραν οι σεισμοί  προ ενός έτους στο Ληξούρι και στα χωριά της Επαρχίας Πάλης, βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν, όπως διαπιστώνετε και με την επίσκεψή σας.
Απόλυτη ευθύνη για αυτήν την κατάντια φέρουν η προηγούμενη κυβέρνηση (υποσχέσεις Χρυσοχοϊδη χωρίς αντίκρισμα) και η Δημοτική Αρχή (ανεπάρκεια, διγλωσσία, παραπλανητική τακτική).
Η αποτυχία της Δημοτικής Αρχής και της προηγούμενης κυβέρνησης να δρομολογήσουν έστω και κατ’ ελάχιστον την επαναφορά της πληγείσας περιοχής στην πριν το σεισμό κατάσταση, ομολογήθηκε με τον πλέον κυνικό τρόπο, από τον αρμόδιο για τα έργα Αντιδήμαρχο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 25/2/2015, ο οποίος για την μη πρόοδο των έργων αποκατάστασης, ένα χρόνο τώρα, υπέδειξε ως υπαιτίους τη βουλευτή και την μόλις ενός μηνός Κυβέρνηση!!!
Διευκρινίζουμε ότι όλα τα έργα που στην ανωτέρω συνέντευξη παρουσιάστηκαν ως τουλάχιστον αβέβαια, η ίδια αυτή Δημοτική Αρχή στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές τα εμφάνιζε ως εξασφαλισμένα, χρηματοδοτημένα, συμφωνημένα, συμβασιοποιημένα, με λίγα λόγια «κλειδωμένα», αποκλειστικά και μόνο «δι’ ενεργειών της».

NEA E-KEFALONIA.NET

easy_jet

Ξεκινούν την Τρίτη τα δρομολόγια της EasyJet για Κεφαλονιά

Αρχίζει αύριο Τρίτη η τουριστική σεζόν του 2015 με την εταιρεία EasyJet να κάνει το πρώτο δρομολόγιο από τη Μ. Βρετανία προς την Κεφαλονιά.

nayagio

Στα δικαστήρια η πώληση έκτασης στην περιοχή του «Ναυαγίου»

Στις αίθουσες των δικαστηρίων οδηγείται η υπόθεση της αγοραπωλησίας μεγάλης έκτασης γύρω από την παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο

police

Δυο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των (2.950) ευρώ


Συνεχίζονται τα έργα στο Ληξούρι

Όπως γράψαμε και χθες, μετά το “τσεκ-απ” του Αντιδημάχου Έργων Διονύση Λυκούδη και μετά τις απογοητευτικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, που κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συνεισφέρει-ως οφείλει-στην αποκατάσταση του Ληξουριού, η Δημοτική Αρχή ανέλαβε από σήμερα το πρωί, με τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτει στο ταμείο της, την επούλωση των πληγών στο Ληξούρι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ http://www.portoni.gr/

25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΡΕΑΛ


new  Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη
 
                                                                            
Διαβάστε περισσότερα...
new  H παρέλαση των Κεφαλλήνων στο Μόντρεαλ
 
                                                                            
Διαβάστε περισσότερα...

Sea kayaking στην Κεφαλλονιά!!!!

Άντε..να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά! Το καλοκαίρι έρχεται.. Sea kayaking στην Κεφαλλονιά!!!!