Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Δηλητηριώδες ψάρι εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά

Πρόκειται για την Φιστουλάρια που αν καταναλωθεί μπορεί 
να προκαλέσει και τον θάνατο

Ένα δηλητηριώδες ψάρι, εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά.
Το εν λόγω ψάρι ονομάζεται Φιστουλάρια και ψαρεύτηκε από τον ψαροντουφεκά Γεράσιμο Τζαννετάτο την Κυριακή το πρωί.
Δηλητηριώδες ψάρι εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά - Πρόκειται για την Φιστουλάρια που αν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο ψάρι, που αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, εντοπίστηκε στην παραλία του Αθέρα.
Το είδος Φιστουλάρια, ένα από τα 28 είδη που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα κι έφτασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ.
Εξαιτίας της δηλητηριώδους ουσίας που περιέχει, αν φαγωθεί μπορεί να επιφέρει θάνατο, αφού προκαλεί μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα.
Η φιστουλάρια, (ονομάζεται επιστημονικά Lagocephalus Sceleratus) και ανήκει στην οικογένεια των Τετραοδοντοειδών (Tetraodontidae).
Έχει ασημί-κυανό χρώμα και μαύρες κηλίδες στη ραχιαία πλευρά, χωρίς λέπια, ενώ τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα.
Εκτός από επικίνδυνο για τον άνθρωπο, το συγκεκριμένο ψάρι, που έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη και εξαπλώνεται ραγδαία, έχει αρνητική επίδραση στην αλιεία, αφού κατατρώει τον γόνο από εμπορεύσιμα είδη ψαριών.
Γι΄αυτό λοιπόν, ψαράδες και καταναλωτές προσοχή...
πηγη inkefalonia.gr
&  ionianpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου