Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας δρόμου “Το μονοπάτι του ανέμου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Αγκώνα, στη Θηνιά, με μεγάλη επιτυχία ο 1ος ορεινός αγώνας δρόμου, «το μονοπάτι του ανέμου» με διοργανωτές την τοπική κοινότητα Αγκώνα, την ΚΕΔΗΚΕ και τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς.

Αφού πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες εγγραφές στην εκκλησία της Παναγίας, οι συμμετέχοντες δρομείς, αλλά και οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την εκδήλωση μεταφέρθηκαν, με αυτοκίνητα των διοργανωτών στην αφετηρία, που ήταν ο χώρος που βρίσκονται οι Ανεμογεννήτριες.
Συμμετείχαν 71 συνολικά Αθλητές. Ένας πάρα πολύ σημαντικός αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς την δυσκολία του αγώνα, αλλά και της πρώτης του διεξαγωγής.
Στις 12:00 δόθηκε η εκκίνηση, με τους αθλητές σε έναν δύσκολο και περιπετειώδη αγώνα, ωστόσο σε μια καταπληκτική διαδρομή 8Km, να τερματίζουν στην παραπάνω εκκλησία μέσα σε χειροκροτήματα αλλά και θαυμασμό για το τόλμημα τους.
Οι κατηγορίες ήταν οι παρακάτω:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
ΑΝΔΡΕΣ
16-21 ΕΤΩΝ
22-30 ΕΤΩΝ
31-40 ΕΤΩΝ
41-50 ΕΤΩΝ
51 +   ΕΤΩΝ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
16-30 ΕΤΩΝ
30-45 ΕΤΩΝ
46+    ΕΤΩΝ
Πρώτος άνδρας τερμάτισε ο Νίκος Ροδόπουλος, ενώ πρώτη γυναίκα η Ανδριάνα Βασιλάτου.
Οι τρεις πρώτοι άνδρες:
  1. Νικόλαος Ροδόπουλος00:31:20 2. Αθανάσιος Κουρής     00:31:39
    3. Μάκης Κουλουμπής     00:35:32
Οι τρεις πρώτες γυναίκες:
1 Ανδριάννα Βασιλάτου   00:40:38
2 ALBION HSARAH         00:42:28
3 Χριστίνα Μαραγιάννη   00:46:32
Στο χώρο της εκκλησίας, υπήρχαν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως, μάθημα πηλοπλαστικής από τον ειδικό στο είδος, τεχνίτη κ. Γιώργο Σκλάβο, εκγύμναση Ζούμπα, αλλά και επίδειξη από την δασκάλα χορού κ. Χριστίνα Μαρούλη.
Τέλος έγιναν και οι απονομές των νικητών κλείνοντας έτσι μια εξαιρετική εκδήλωση, με την ευχή των διοργανωτών και των συμμετεχόντων του χρόνου όλοι να βρίσκονται και πάλι στον ίδιο χώρο με περισσότερες πια εμπειρίες.
Παρέστησαν τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση οι Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Σπύρος Τουμασάτος, με τον τελευταίο να δίνει και την εκκίνηση.
Παρόντες, όπως πάντα, οι εθελοντές Σαμαρείτες, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, μέλη του ορειβατικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και ο Γιώργος Ποταμιάνος από την εταιρεία «Outdoor Activities».
Να αναφέρουμε ότι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας του Αγκώνα, υπήρχε πλούσιος μπουφές με τοπικά γλυκίσματα, χυμούς και αναψυκτικά, από τις νοικοκυρές του χωριού, τα οποία προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες δρομείς, στους συνοδούς αλλά και στους θεατές.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, που εκτός της προσπάθειας που κάνουν για άθληση των ντόπιων κατοίκων, διαφημίζουν το νησί, προσελκύοντας κόσμο, συνδυάζοντας έτσι τον αθλητισμό και τον αθλοτουρισμό!
Περισσότερες φωτογραφίες στο http://sportsthea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου